Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το περιοδικό Stern σχετικά με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τις υπόγειες συμφωνίες Σημίτη – Σρέντερ.Στην τελευταία έκδοσή του το γερμανικό περιοδικό Stern αποκαλύπτει τα κρυφά παρασκήνια της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ.
Bλέπετε τα χρόνια περάσανε και τώρα δε μας πειράζει να τα μάθετε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα που φέρνει στο φώς, το 2000 η Γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά οτι η Ελλάδα δεν πληρούσε τους όρους ένταξης.
Η Γερμανική Κυβέρνηση διέθετε σειρά αρνητικών εισηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, με προειδοποιήσεις για το μεγάλο αναλογικά εμπορικό έλλειμμα, τη μεγάλη εξάρτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.
Σημείωναν δε ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη για το «σοκ της εισόδου στην Ευρωζώνη».
Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη παραποιούσε όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία (σε αγαστή συνεργασία με την Golman Sachs).
Παρ’ όλα αυτά ο τότε Καγκελάριος Σρέντερ και η κυβέρνησή του αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις και επιπλέον, καθησύχαζαν τους πάντες, λέγοντας οτι η Ελλάδα πληρεί τους όρους ένταξης.
– Το ερώτημα φυσικά είναι γιατί ο Σρέντερ έκανε τα στραβά μάτια και τελικά επιτάχυνε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ;
Την απάντηση δίνει το περιοδικό Stern.
Σημίτης και Σρέντερ είχαν κάνει μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι:
Ο Σρέντερ θα έκανε τα στραβά μάτια και θα έβαζε τελικά την Ελλάδα στο ευρώ και σε αντάλλαγμα ο Σημίτης υποσχέθηκε οτι η Ελλάδα θα παραιτούνταν από οποιοδήποτε δικαίωμα άσκησης βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που άλλωστε επιθυμούσε διακαώς η Γερμανική κυβέρνηση.
Με λίγα λόγια, ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας ξεπούλησε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα διπλωματικά όπλα της χώρας για την πολιτική του επιβίωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ Ε.Ε.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.ΑΡΑ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Ο ΣΡΕΝΤΕΡ.
#1 Συμφωνω απόλυτα.Τωρα ο καθένας γραφει ότι θελει για να δικαιολογήσει το μυστήριο της ελληνικής εισδοχής στην ευροζώνη.
@1 + 2
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ???
ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΛΘΑΚΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ?????
ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ!! (+ βλ ΙΜΙΑ)
ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΛΟΓΩ (ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥ) ΕΥΡΩ!!!
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΗΣΕ Κ@ΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΤΜΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ Κ@ΛΟ (ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ) ΕΠΕΙΤΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ……
ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ!!!!
ΟΡΙΣΤΕ ΜΑΣ!!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΛΟΓΩ…..ΕΥΡΩ ΚΑΙ…….ΜΕΡΚΕΛ!!!!
?????????????? GIA MALAKIA MOY FENETE TO ARTHRO……….
@3 ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ Ή ΚΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΗΠΙΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΜΠΑΖΕΙ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΥΣΤΡΙΑ.ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ «ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ» ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.ΑΠΛΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Ν’ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΔΕΝ ΠΙΕΖΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ,….ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ.
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ!