"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Εξοπλισμοί

Προς αναβάθμιση των F-16 με ραντάρ ΑΕSA – Οικονομική λύση ανάγκης


Αρχίζει και ωριμάζει στο εσωτερικό της ΠΑ η ιδέα αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών F-16 που διαθέτει, με ένα πρόγραμμα όμως πέρα από το αρχικά προτεινόμενο CCIP από την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, το οποίο «είναι  σαφώς ξεπερασμένο πλέον λόγω χρονικής καθυστέρησης, περιορισμένης έκτασης, μεγέθους απειλής και οικονομικής αδυναμίας εισαγωγής νέου τύπου μαχητικού», όπως σημείωνε μιλώντας στο defencenet.gr ανώτατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το οποίο θα δώσει στο αεροσκάφος δυνατότητες να σταθεί σε ότι αφορά τις επιχειρησιακές ανάγκες κατά την κρίσιμη 15ετία 2015-2030 όταν η δυναμική των εξοπλιστικών προγραμμάτων Ελλάδας και Τουρκίας θα έχει, πιθανότατα, ανατρέψει σε συγκλονιστικό βαθμό υπέρ της δεύτερης τον συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή.

Η σαφής οικονομική αδυναμία της χώρας να προμηθευτεί έναν αριθμό τουλάχιστον 100 Νέων Μαχητικών Αεροσκαφών μέχρι το 2020 (να είναι πλήρως επιχειρησιακά μέχρι το 2020 που σημαίνει να παραγγελθούν το αργότερο μέχρι το 2015) κάνει την λύση αναβάθμισης των F-16 του πολυπληθέστερου τύπου της ΠΑ, μονόδρομο.

Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει εισαγωγή νέου τύπου, καινούριου ή μεταχειρισμένου τύπου, είναι αυτονόητο ότι τα περί τα 125 εναπομείναντα F-16 των Blocks 50/52+/52+Adv. (140 μονάδες η αρχική παραγγελία των συγκεκριμένων Blocks) θα πρέπει να μείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2030. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να μπορούν να σταθούν στον αέρα απέναντι στο AESA ραντάρ APG-80 του F-35. Άρα η εγκατάσταση AESA είναι πλέον εκ των ουκ άνευ.

Στην ΠΑ θεωρούν ότι στο σύγχρονο πεδίο εναέριας μάχης, ειδικά απέναντι σε μαχητικά stealth, όπως είναι το νέο τουρκικό μαχητικό F-35 που από το 2015 θα κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό του Αιγαίου με τις πρώτες πολεμικές Μοίρες της ΤΗΚ να σχηματίζονται 24 μήνες αργότερα μόνο ραντάρ AESA έχουν πιθανότητες επιτυχίας. Και το πρόγραμμα που μόλις ξεκίνησαν USAF και οι Αεροπορίες Ν.Κορέας και Ταϊβάν έχουν μειώσει το κόστους του όλου προγράμματος σχεδίν σε επίπεδα CCIP! Συγκεκριμένα για το κάθε αεροσκάφος υπολογίζται ένα κόστους περί τα 6,5 εκατ. δολάρια ανά μονάδα.

Το πακέτο λέγεται CAPES (Combat Avionics Programmed Extension Suite) και περιλαμβάνει ραντάρ AESA, νέο σύστημα αυτοπροστασίας κλπ!

Το αρχικό σχέδιο της Αεροπορίας των ΗΠΑ περιελάμβανε την προμήθεια ενός νέου ραντάρ AESA με στόχο την τοποθέτησή του στα F-16 από το 2017 και μετά.

Η εκδήλωση του ενδιαφέροντος ήρθε στη μορφή RFI από το κέντρο δοκιμής αεροπορικών συστημάτων ASC (Aeronautical Systems Center) και αφορούσε την αναβάθμιση με προσθήκη νέου ραντάρ AESA μεταξύ 300 και 600 αεροσκαφών.

Στο RFI και για λόγους που είχαν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια, αποκλείστηκαν εταιρείες εξωτερικού, κάτι που περιόρισε τους υποψήφιους προμηθευτές σε δύο: Στην Northrop Grumman με το ραντάρ SABR το οποίο βασίζεται στο APG-80  και την Raytheon με το ραντάρ RACR το οποίο στηρίζεται στο APG-79 AESA.

Το αμερικανικό πρόγραμμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και για την ομογενοποίηση του ελληνικού στόλου των 125 F-16 (39 F-16 C/D Block 50, 56 F-16C/D Block 52 plus, 30 F-16C/D Adv.) αφού μετά την εφαρμογή του προγράμματος από την Αεροπορία των ΗΠΑ (350 μονάδες F-16 Block 50/40), της Ταιβάν (145 μονάδες F-16A/B Block 20) και της Ν. Κορέας (135 μονάδες KF-16C Βlock 52)

Ακολούθησε μετά από μερικούς μήνες και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2012 δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλέστηκε πηγές της Αμερικανικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το οποίο η τελευταία βρίσκεται προ της απόφασης για άμεση υλοποίηση προγράμματος εκσυγχρονισμού σε 350 μαχητικά του στόλου των F-16 συνολικού εκτιμώμενου ύψους 2,13 δισ. δολαρίων.

Ο εκσυγχρονισμός των αμερικανικών F-16 θα συμπεριλαμβάνει την τοποθέτηση ραντάρ AESA και θα αφορά τα μαχητικά F-16C/D Block 40 και Block 50, τα οποία βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Συνολικά 640 μαχητικά βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, από τα 1.000 F-16 που παραμένουν σε υπηρεσία στην Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η επιλογή θα ξεκινήσει από τα νεότερα Block 50 και θα επεκταθεί και σε ορισμένα Block 40, ενώ το
πρόγραμμα θα είναι κλιμακούμενο και θα υλοποιείται ανάλογα με  την κατάσταση και το πρότυπο του κάθε αεροσκάφους. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί επίσης σταδιακά και θα διαρκέσει σίγουρα μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2020.

Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν εργασίες από την ώστε να επεκταθεί η «δομική ζωή» των μαχητικών από τις 8.000 ώρες που είναι σήμερα, σε 12.000 ώρες, με κόστος περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ανά αεροσκάφος.

Το υπόλοιπο «πακέτου», θα περιλαμβάνει βασικά την εγκατάσταση ραντάρ AESA, όπου αναμένεται να γίνει επιλογή ανάμεσα στις δυο υφιστάμενες προτάσεις, της Northrop Grumman και Raytheon.

Επίσης θα προστεθεί νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και νέα κεντρική οθόνη απεικόνισης. Το κόστος της ανάπτυξης του πακέτου CAPES θα ανέλθει στα 261 εκατομμύρια ευρώ και το κόστος προμήθειάς του τα 1,3 δισ. ευρώ για τα πρώτα 200 μαχητικά της USAF.

Πραγματικά, άλλος τρόπος εισαγωγής ραντάρ AESA στην ΠΑ δεν φαίνεται να υπάρχει…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

46 thoughts on “Προς αναβάθμιση των F-16 με ραντάρ ΑΕSA – Οικονομική λύση ανάγκης

 1. ΑΠΌ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΣΤΕΛΘ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΣΤΕΛΘ. ΤΙ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΕΣ ΈΧΕΙ ΈΝΑ Φ-16 ΜΕ ΑΕΣΑ ΝΑ ΡΊΞΕΙ ΈΝΑ Φ-35? ΚΑΜΊΑ. ΘΑ ΈΧΕΙ ΦΆΕΙ ΤΟΝ ΠΎΡΑΥΛΟ ΤΟ Φ-16 ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΆΡΕΙ ΕΊΔΗΣΗ. ΑΦΟΎ ΒΛΈΠΕΤΕ ΌΤΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΌΛΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΎΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΤΑΘΕΡΆ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΆ ΣΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΙ ΚΆΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΈΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΊΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΊΕΣ? ΡΊΞΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΊΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΊΕΣ ΜΕ ΧΏΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΊΘΈΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΏΣΟΥΝ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ. ΤΡΏΓΟΝΤΑΙ 20 ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΈΛΑΙΑ ΣΤΟ ΙΌΝΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΆΡΕΙ… ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΜΕ ΈΝΑ ΚΟΛΟΜΝΗΜΌΝΙΟ ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ ΜΑΣ ΑΝΤΊΣΎΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΌΤΙΚΟ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΟΜΑΣΏΝΟΙ ΤΟΥ ΚΈΡΑΤΑ? ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΈ ΣΤΡΑΤΕ? ΞΎΠΝΑ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ. ΡΊΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΏΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΎΣ ΡΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΛΎΟΥΝ. ΆΝΤΕ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ…..

 2. KΑΝΕ ΚΡΑΤΕΙ defencenet.gr. AΛΛΟ STEALTH ΑΛΛΟ ΑΟΡΑΤΑ. TOYPKIKO F35 ΜΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΜΟΛΙΣ 2 JDAM/ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΝΕΥΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑ?
  ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ STEALTH ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΜΕΡΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΚΛΑΥΤΑ , ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΟΙ STEALTH ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑVIANO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ.EΙΠΑΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΚΟΜΑ.

 3. @1 ΗΡΕΜΗΣΕ….
  ΤΟ F-35 ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ (F-16, F-18 ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ SUPER HORNET, A-10, ΚΑΙ F-117) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΠΛΗΝ USAF ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ Β-1, Β-2, Β-52.

  ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ F-35 ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.(USAF) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ F-111 ΤΟΥ F-18 ΤΟΥ Α-10 ΤΟΥ Α-8 ΚΑΙ ΤΟΥ F-16. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ F-16 ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ F-16 ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ F-15 ΚΑΙ ΤΟ F-22.

  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ F-35.
  H ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΤΥΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ.
  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΦΩΝΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΙΣΡΑΗΛ-ΑΓΓΛΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ.
  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΛΟΓΟ ΩΣΗΣ/ΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ 49.500 ΛΙΒΡΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ 42.000 ΛΙΒΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΤΟΥ. Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ. (ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ).

  ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ.
  “ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ”.
  ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΑΕSA ΤΟΥ F-35 ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ… defencenet.gr ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ F-18 SH ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ F-35, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ?

  ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ STEALTH ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.
  ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ STEALTH ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΟΡΑΤΟ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ.
  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ STEALTH ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΒΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.
  ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ STEALTH ΔΕΝ ΕΝΟΟΥΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.
  Η ΠΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΕΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΠΕΡΙ ΤΟ 2016-2018 ΤΟ F-35 ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΗF ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΑΝΤΑΡ VHF.
  H ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΙΧΝΟΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ F-35 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ.
  ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΥΣΤΕΡΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ LOCKΑΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ..»ΥΠΟΔΙΕΣΤΕΡΟ» F-16.

 4. ΚΑΛΆ ΚΟΎΚΟΥ ΤΆΚΗ! ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΆΒΑΣΕΣ ΑΥΤΆ ΒΡΕ? ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΣΑ ΤΑ Φ-16 ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΜΊΑ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ. ΣΕ BVR ΈΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΆΡΟΥΝ ΕΊΔΗΣΗ. ΤΑ Φ-35 ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΦΤΙΆΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΎΣ ΌΧΙ ΓΙΑ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΎΘΙΑ. ΌΤΑΝ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΟΡ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥΣ ΜΈΧΡΙ ΤΟ 17 (ΆΝΤΕ 20) ΤΟ ΠΟΛΎ ΤΌΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΈΧΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ.

  Η ΛΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΡΑΝΤΆΡ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ Σ-300 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΈΝΟΥΣ ΜΕ AYTOBAZA ΜΕ PAKFA ΚΑΙ ΛΟΙΠΆ ΡΩΣΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑΚΙΑ. ΓΙΑΤΊ ΌΠΩΣ ΕΊΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΎΤΙΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΉΛ (2010) ΤΟ Φ-35 «ΧΑΚΑΡΕΤΑΙ» ΕΎΚΟΛΑ. ΕΊΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ RQ170.

  Ο ΠΟΎΤΙΝ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΠΟΥΤΙΝΑΡΑΣ ΛΈΜΕ! ΓΕΊΑ ΣΟΥ ΠΟΎΤΙΝ ΆΡΧΟΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΈΡΤΕΧΝΟΛΟΓΊΕΣ ΣΑΣ!

 5. @4 ΒΛΕΠΩ ΔΙΠΛΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ(DEFENCENET).
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΠΟΛΥ ΕΜΜΙΣΗΣΑΝ …..ΤΟ ΓΛΥΦΤΡΟΝΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ.

  ΑΡΕ , ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΓΛΥΨΕ ΓΛΥΨΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

 6. ΧΑΧΑΧΑ. ΆΣΕ ΤΖΟΣΕ. ΟΠΟΊΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ΡΩΣΊΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΜΕΡΙΚΉ ΕΊΝΑΙ ΓΛΥΦΤΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ DEFENCE. ΤΟ ΈΧΩ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΠΛΈΟΝ.

 7. @4 KREITON SIWPAN PARA LEGEIN KOUKOUNARES!

  PWS KSEREIS OTI TO F35 BOERI NA KANEI VOLH BVR OTAN H EMVELEIA TOU RANTAR TOU EINAI AKRWS APORRHTH???

  POIA «EGKYRH PHGH» PISTOPOIEI OTI TO RANTAR AESA TOU F-35 THA VLEPEI MAKRYTERA KAI GRHGOROTERA ENANTI TWN ANTIPALWN TOU????

  TI PTERYGIKH EPIFANEIA EXEI TO F35?? GNWRIZEIS???

  TO AEROSKAFOS AYTO BOREI NA ANAXAITISEI ME VAROS 49.500 lb KAI WSH KINHTHRA MOLIS 42.000 lb ??? XA XA XA…. SOVARA ???

  TA F35 EINAI GIA AEROMAXIES ??? SOVARA ? KAI’GW POU NOMIZA OTI GIA «KATHAROUS OURANOUS» OI AMERIKANOI EIXAN TO F22 VRE PAIDI MOU….

  KAI TI EGINE POU EXOUN OI TOURKOI METEOR STO OPLOSTASIO TOUS ? MHPWS THA SYNTHHKOLOGISOUME 2 WRES META THN EPITHESH TOUS KI’OLAS ???

  EXEIS IDEA TI «KALOUDIA» (POU DEN LEGONTAI) EXEI STO OPLOSTASIO THS H P.A. ??

  NA EKSOPLISTOUME ME AFTA TA RANTAR ME S-300??? KALO! TO ALLO ME TO GIWRIKA TO KSEREIS?

  TA FILARAKIA SOU STO DEFENCE,BET SOU EXOU PEI OTI OI S-300 DEN BOROUN NA ENTAXTHOUN SE ENIAIO DIKTYO AERAMYNAS ????

  TA FILARAKIA SOU STO DEFENCE.NET SOU EXOUN PEI POSO DEINOPATHHSE O E.S. NA KANEI SYMVATA SE ENIAIO DIKTYO AERAMYNAS TA TOR M1???

  TA FILARAKIA SOU STO DEFENCE.NET SOU EIPAN OTI O VLADHMOIROS TOU LIAKOPOULOU POULHSE TON ANTIARMATIKO KORNETTE KAI STOUS TOURKOUS KAI TWRA TOUS PROSFEREI KAI S-300 ???

  EIPE O POUTIN STON NETANIAXOU OTI TO F 35 XAKARETAI EFKOLA ?? TS.. TS.. TS… TI LES VRE PAIDI MOU…? SOVARA ?

  LOIPON, GIA NA TELEIWNEI H PLAKA, DEN KSERW GIATI KANEIS COPY-PASTE PRAGMATA TA OPOIA DEN KATALAVAINEIS KAI TA POSTAREIS DEKSIA KI’ARISTERA, ALLA O LIAKO, TO DEFENCE.NET KAI STRATIGIKH KAI SIA WS PLASIE RWSIKWN OPLIKWN SYSTHMATWN, SOU EXOUN KANEI TO MYALO KOMPOSTA!

  K S E K O L A !!!!

 8. ΡΕ ΓΕΛΟΊΕ ΤΆΚΗ ΕΊΠΑ ΕΓΏ ΌΤΙ ΤΟ Φ-35 ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΉΣΕΙΣ? ΑΥΤΌ ΚΑΤΆΛΑΒΕΣ? ΔΗΛΑΔΉ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΣ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΌΠΟ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙΣ ΤΟ Φ-35 ΚΑΤΏΤΕΡΟ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΜΈΝΟΥ ΠΛΈΟΝ Φ-16. ΔΗΛΑΔΉ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Α. ΡΕ ΜΑΛΆΚΕΣ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΜΆΧΗΤΙΚΑ ΒΆΛΤΕ ΕΚΕΊ ΠΈΡΑ ΈΝΑ ΑΕΣΑ ΣΤΑ Φ-16 ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΣΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ. ΔΗΛΑΔΉ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΌΓΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΊΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΌΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΉΞΟΥΝ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ. ΑΝΤΕ ΠΗΔΉΞΟΥ ΕΣΎ ΤΆΚΗ. ΕΓΏ ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΊΤΗΣ ΘΈΛΩ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΜΆΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΔΉΘΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΊΣΕΙΣ… ΤΩΝ ΗΠΑ.

  Η ΠΟΛΕΜΙΚΉ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΑΊΝΟΥΡΓΙΑ ΜΆΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΤΑ ΠΑΚΦΑ. ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ. ΤΈΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΎΛΑ.

  ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΆΛΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΟΥ ΚΑΛΆ. ΤΑ Φ-16 ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΚΑΜΊΑ ΕΛΠΊΔΑ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΑ Φ-35. ΜΑ ΚΑΜΊΑ.

 9. PWS KSEREIS OTI TO F35 BOERI
  NA KANEI VOLH BVR OTAN H
  EMVELEIA TOU RANTAR TOU
  EINAI AKRWS APORRHTH???

  ΈΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΓΙΑΤΊ ΕΊΣΑΙ ΆΣΧΕΤΟΣ ΤΕΛΙΚΆ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΜΑΖΊ ΣΟΥ ΠΛΈΟΝ. ΜΕ ΡΑΝΤΆΡ ΑΕΣΑ (ΆΝΤΕ ΣΤΗ ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΆΝΩ ΤΟ ΧΑΤΊΡΙ ΕΜΒΈΛΕΙΑ 200 ΚΜ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΚΤΕΛΈΣΕΙ ΒΟΛΉ BVR? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΎΣΩ. ΜΕΤΆ ΤΟ 2020 ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ JDRAMD ΓΙΑ ΤΟ Φ-35 ΜΙΚΡΈ. ΨΆΞΕ ΝΑ ΜΆΘΕΙΣ ΜΕΡΙΚΆ ΠΡΆΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΣΟΥ.

 10. ΜΆΧΗΤΙΚΟ 5ΗΣ ΓΕΝΙΆΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΣΎΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΉΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΉΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΡΊΞΕΙ ΒΟΛΉ ΣΕ BRV! ΝΑΙ ΚΑΙ ΌΜΩΣ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΑΠΌΨΕΙΣ. Ε ΡΕ ΤΙ ΆΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΎΣΩ…

 11. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ «ΕΙΔΙΚΕ» ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ @9-10-11
  ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΜΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΤΥΠΟ ΠΕΤΑΩ!
  ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!
  ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ COPY PASTE ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΝ!
  ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!
  ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑΤΟ ΦΙΛΟΡΩΣΙΣΜΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ “ΤΟ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ” ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΣΑ.
  ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΟΗΜΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ !

  ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.
  SU-35, T-50 ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ- ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΔΟΚΙΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ S-300 ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ BMP-3, ΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ OSA ΜΕ ΤΟR ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ….. ΔΕ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΜΕ ΔΝΤ ΚΑΙ 1200000 ΔΗΜ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑΝ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΧΕΙ 700000 ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ 1000000 ΜΗΔΕΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΕ ΠΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

 12. ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΚ ΦΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΥ F16 ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ F35 ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΕΑ! ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΟΤΣΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ….
  ΕΛΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΝΑ ΣΕ ΚΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙΣ 5-6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ (ΣΩΚΡΑΤΗΣ)!

  ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟ 200km ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ??? ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ? Ο ΜΟΝΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΗΤΑΝ Ο AIM-54 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ F-14 ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΞΑΓΩΓΙΜΗ ΕΚΔΟΣΗ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΥΡΑΥΛΟ ?

 13. ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ Τ-50 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ. ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ «ΕΙΔΙΚΕ» ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΣ? ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ. ΡΑΝΤΑΡ ΑESA OI ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΚΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ F-22 ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΤΑ F-18 ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ Φ-16. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Τ-50 ?
  ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ.

  ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ F-35 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ 60 ΕΚ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ STEALTH ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΤΟ ΓΕΑ ΤΗ ΠΕ ΡΙΟΔΟ 2002-2004. ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 100-110 ΕΚ/ΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ. ΤΟ Τ-50 ΟΥΤΕ ΤΟ 1/4 ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΥΡΙΟ ΑΝΕΜΟ.

  YΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ MARKETING ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ/DEFENCENET ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑΡΟΥΣ ΤΩΝ VIDEOGAMES ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ….

  ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΙΡΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ MIG-29 ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ. Ο ΤΟΤΕ ΘΡΥΛΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΤΙΓΡΗΣ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΑΣΕ 10-12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ.
  ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΟΤΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Η ΣΑΠΑΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑ.

 14. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ 20 ΝΕΩΝ F-16 ADV ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 40 ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ BLOCK-50/52. ΛΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΤΟΛΟ. ΤΟ 2015 ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Η ΠΑ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟY ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ UKAV ΝEURON, ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ο ΝΕΟ ΤΥΠΟΣ.

  ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ Η ΠΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΗF ΚΑΙ ΜΟΝΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΑΝΤΑΡ VHF.
  H ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ Η ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΙΧΝΟΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ F-35 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ΕΙΔΙΚΕ», (ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ) ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΕ 4 MK83 ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΒ ΓΙΑ ΤΑ 30000′ ΚΑΙ CCIP N37°58’31 E23°44’13.

 15. @ΤΑΚΗ ΜΗΝ ΤΟ ΖΟΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ(PAK-FA).
  YΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ…ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ DEFENC NET ΛΕΕΙ.
  ΑΣΤΟΝ, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΣΟ ΓΛΥΨΙΜΟ.

  ΕΔΩ ΕΙΠΕ ΤΟ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑ
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ PAK-FA, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ…..

  T-50 (PAK FA), ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ….ΤΟ’ΧΕΙΣ ΛΕΜΕ.

 16. http://www.habibti.info/youtube/video/agvaiTMUn5U/Hellenic-Air-Force-F-16-Fighting-Falcon-HD.html

  ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ 2 ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ apollocapitalgroup Says:

  ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΟΥ Β61 ΘΑ ΣΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑ!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

  ΤΑΚΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΡΓΕΛΟΙΟΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ COPY-PASTE ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ? ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΠΑΡΙΕΣ… ΟΠΩΣ ΚΑΙ «ΒΛΑΚΕΙΟΥΛΕΣ» ΤΥΠΟΥ ΥΟΥΤΥΒΕ.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΡΟΥΖ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ 185ΚΜ ΑΠΟ F-4E PHANTOM IΙ.

  ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΓΕΑ ΕΣΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΡΟΣΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΩ-ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ RUSSIAN U.F.O. XAXAXAXAXAXAXAXA!

  ΤΕΛΕΙΩΣ ΡΕΖΙΛΗΣ KAI ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

  Υ.Γ. ΠΟΥ ‘ΣΑΙ…!!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ!!! ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!

 17. apollocapitalgroup = filos onomati Vasilhs! (prwhn iptamenos)

  PALI COPY PASTE EKANES (N37°58’31 E23°44’13) META TO KSEVRAKWMA POU SOU EKANA ?

  DE FTANEI POU EISAI ANIDEOS,ASXETOS KAI MEIWMENHS ANTILHPSHS, SYNEXIZEIS NA LES VLAKEIES KAI ASYNARTHSIES.

  AKOUSES KATI STO KAFENEIO KAI ERXESAI KAI GRAFEIS GIA AEROPLANA. STHN ELLADA EISAI OTI DHLWSEIS DYSTYXWS.

  H ASXETOSYNH SOU, H VLAKEIA SOU KAI OI ANAKRIVEIES SOU GIA TA AEROPLANA EINAI TOSO GELOIES POU EINAI ANAKSIES SXOLIASMOU.
  ANTE PHGAINE NA KSESTRAVWTHEIS KAI NA MATHEIS TA VASIKA, BES SE KANENA AEROPLANO WS EPIVATHS, MATHE NA KSEXWRIZEIS TOUS TYPOUS OPTIKA KAI META ELA NA MILHSEIS GIA AEROPLANA.

  ANTE GEIA

 18. ΛΟΙΠΟΝ T-50 (PAK FA) ΚΑΙ ΤΑΚΗ
  ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΑΣ

  Τ-50, ΟΤΑΝ Ο ΤΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ: ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAC ΣΕ WINDOWS ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ).

  ΤΑΚΗ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ (ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΕ F4)

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ.
  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ Φ16. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ (ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ).

  Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ, ΩΣΤΕ ΤΑ Φ16 ΝΑ ΕΚΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΗΣΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

  ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΑ Φ16 ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ, ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΑΕ 30-35 Μ-2000ΜΚ5 ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΕΤΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΠΟΥ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΝΕΟ ΤΥΠΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ Φ35 ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

 19. @19 ΘΑΝΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΗΣ Π.Α.
  ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. (ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

  Υ.Γ.
  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ!

 20. ΘΆΝΟ ΓΝΩΡΊΖΩ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΟ ΘΈΜΑ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑΣ Ή ΜΗ ΠΊΣΤΕΨΈ ΜΕ. Ο ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΌΜΩΣ ΞΈΦΥΓΕ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΤΟ Φ-35 ΑΠΌ ΤΟ Φ-16 ΠΉΓΕ ΣΕ ΆΛΛΕΣ ΝΤΆΛΕΣ ΚΟΎΚΟΥΝΑΡΕΣ! ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. ΑΝ ΔΕΙΣ ΛΈΩ ΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΠΑΚΦΑ ΑΠΌ ΡΩΣΊΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΑΥΤΌ? ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΉ ΤΗΣ Π.Α. ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΚΏΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΗΠΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΌΛΟ ΑΥΤΌ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΆ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΡΩΣΊΑ (ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ) ΚΑΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ ΜΕ ΠΑΠΆΡΙΑ. ΞΈΡΩ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΎΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΌΛΟΣ ΑΛΛΆ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙΣ…

 21. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ nEUROn, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΑ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΩ ΚΑΙ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΣΤΕΛΘ)

 22. @ 23 ΣΩΣΤΟΣ!
  ΑΝ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ UCAV ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ F-35 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ.
  ΔΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΤΑ UAV ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙΕΙ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ SHELTER ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ. ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΙΛΟΤΟΥΣ, ΦΕΡΝΟΥΝ 4-6 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΟΡΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΚΛΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ.

 23. @24 ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ.
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ 100 ΤΕΜΑΧΙΑ F35
  ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 150 nEUROn (50%+)
  [ΣΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΒΟΥΝΑ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΕΙΤΕ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ]

 24. @26 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!

  ΟΡΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NEURON ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ! ΠΙΛΟΤΑΡΟΝΤΑΙ ΜΕ JOY-STICK. EΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ. ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΧΙ. ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΙΣΩΣ.

  ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ TO HARPY ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ UAV ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ SEAD/DEAD ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΡΑΝΤΑΡ. ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ F-16 ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ ΗΑRM. TO ΗARPY ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΠΕΦΤΕΙ ΣΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΒΟΜΒΑ ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ.

  ΤΟ UCAV ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜQ1 PREDATOR ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΣΤΟΧΩΝ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΤΟ NEURON ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΦΕΣΗΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΕΙΝG X-45 ΚΑΙ ΤΗΣ NG X-47. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ UCAV ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 30ΕΚ. ΤΟ F-35 ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 110 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.

 25. ΠΡΟΣ ΠΑΚΦΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ 21
  ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΟΣΟ ΤΑΧΙΣΤΑ
  ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.
  ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
  1)ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑ (160 ΜΑΧΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ)ΑΞΙΑΣ 10 ΔΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
  2)ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ PATRIOT
  3)ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΗ-64 ΑPACHE.
  NOΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.

 26. ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΆ. ΚΑΜΊΑ ΔΙΆΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΞΕΙ. ΤΑ Φ-16 ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΈΧΟΥΜΕ ΑΙΏΝΙΑ… ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΑΠΌ ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΑ ΜΆΧΗΤΙΚΑ ΠΆΛΙ. ΈΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΉ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΊΑ ΣΑΣ. ΤΑ ΡΩΣΙΚΆ ΜΆΧΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΈΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΉΣ ΑΕΡΟΠΟΡΊΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΆ ΘΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΩΣ ΈΝΑ ΣΗΜΕΊΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ Φ-16 ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΆ ΒΈΒΑΙΑ ΕΚΕΊ ΑΜΕΡΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΈΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΙΧ. ΑΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΈΝΟΙ ΜΕ ΡΩΣΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ (SU-27-30, S-300, BUK ΚΤΛ) ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ ΌΤΙ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΘΑ ΈΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΊΟ? ΈΧΟΝΤΑΣ ΜΆΛΙΣΤΑ ΩΣ ΣΎΜΜΑΧΟ ΜΑΣ ΤΗ ΡΩΣΊΑ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΑΠΌ ΠΆΝΩ ΜΑΣ? ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΊΝΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΗΜΈΝΟ ΚΟΛΟΔΝΤ ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΉΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ. ΕΓΏ ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΛΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ ΡΩΣΊΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΊΣ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΜΕ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΎΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΙ. ΑΝ ΕΣΕΊΣ ΤΟ ΔΈΧΕΣΤΕ ΑΥΤΌ ΤΙ ΝΑ ΠΩ… ΚΑΛΆ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΊΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΑΘΑΊΝΟΥΜΕ. ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΑΠΌ ΕΦΙΆΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΓΕΜΆΤΟΙ.

 27. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΣΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΤΤΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΝΑΤΟ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ? ΜΗΝ ΕΞΑΓΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ

 28. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΩ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΊΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΊ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΏΝ… ΜΗ ΠΩ ΤΙ… ΠΟΥ ΔΙΑΒΆΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ… ΆΣ ΠΆΡΟΥΜΕ ΈΝΑ ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑΚΙ. Η ΙΝΔΊΑ ΌΠΩΣ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΊΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑΙ ΚΑΘ’ ΑΥΤΟΎ ΑΠΌ ΡΩΣΙΚΆ ΜΆΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΓΓΕΊΛΕ 126 RAFALE (ΝΑΤΟΙΚΑ ΜΆΧΗΤΙΚΑ). ΠΩΣ ΑΥΤΟΊ ΘΑ ΜΠΟΡΈΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΆΞΟΥΝ ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ Π.Α ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΕΔΏ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΈΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΆ (ΑΝ ΠΑΊΡΝΑΜΕ). ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΆ ΜΆΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΏΡΟΥΝ ΣΤΑ «ΚΛΟΎΒΑΚΙΑ» ΤΩΝ Φ-16? ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΩΡΈ ΠΈΡΑ ΑΠΌ ΆΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΔΙΑΒΆΣΕΙ ΈΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΈΤΕ ΔΕΝ ΞΈΡΕΤΕ ΤΊΠΟΤΕ ΆΛΛΟ… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΌΡΙΑ…

 29. @30 BB ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.

  T-50 (PAK FA) ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ , ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.
  ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ……..

  ΤΟ’ΧΕΙΣ ΛΕΜΕ,ΤΟ’ΧΕΙΣ……

  ΜΟΥ ΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.

 30. PROSYPOGRAFW TO SXOLIO 31!

  EPISHS THA HTHELA NA APANTHSW SE ANAKRIVEIES KAI BAROUFES MERIKWN POU PROSVALLOUN THN PA, TO PROSWPIKO THS, THN AEROPORIKH IDEA KAI THN NOHMOSYNH TWN ANAGNWSTWN TOU GNP!

  1) AMERIKANIKA OPLA H ELLADA THA AGORAZEI PANTA GIATI OPWS EIPA H AMERIKH EINAI H SYNCHRONH RWMH POU EXEI NA STHRIKSEI VIOMHXANIES, ERGAZOMENOUS KAI AEP STO EDAFOS THS. EPIPROSTHETA EXEI ALLA YPEROPLA TYPOU MOODYS, GOLDMANSACHS, NATO KLP.

  2) H AMERIKANIKH AERONAFPHGIKH EINAI POLY BROSTA KAI APO THN EVRWPH KAI APO TH RWSIA. POLY LOGIKO OTAN O PROYPOLOGISMOS THS AMERIKHS EINAI MEGALYTEROS APO TO SYNOLO OLOU TOU YPOLOIPOU KOSMOU. AFTO DE SHMAINEI OTI DEN YPARXOUN AKSIOLOGA SYSTHMATA ISODYNAMA KAI APO ALLES XWRES OUTE OTI THA PREPEI NA AGORAZOUME MONOPWLIAKA APO TIS HPA.

 31. ΠΑΚΦΑ
  ΓΙΑ ΤΑ MADE IN USA ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΣΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ Η ΗΠΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ.

  ΠΡΩΤΟΝ – ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΑΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.

  ΔΕΥΤΕΡΟΝ – ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ.

  ΤΡΙΤΟΝ – ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΚΛΙΜΑΚΟΣ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΥΠΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ.

  ΤΕΤΑΡΤΟΝ – ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ (JDAM-JSOW-GBU ΚΛΠ). ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΒΟΛΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ (ΜΙCA,METEOR VS AΜRAMM).

  ΠΕΜΠΤΟΝ – H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ. ΔΕΣ ΠΧ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ F-16 ΤΟΥ F-15 ΚΑΙ ΤΟΥ F-18 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ M-2000 ΚΑΙ ΤΟΥ TORNADO. ΛΟΓΙΚΟ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ. ΒΛΕΕΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΔΕΙΝΟΠΑΝΗΘΕΙ ΤΟ EUROFIGHTER ΚΑΙ ΤΟ RAFALE.

  ΕΚΤΟΝ – Η ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ “ΧΩΡΟ” ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΞ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑ.
  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΒΛΗΜΑΤΑ ΙΔΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΧΨΩ ΛΟΓΟΥΣ.
  ΠΧ. ΤΟ STAND OFF ΒΛΗΜΑ ΑGM-130 ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΣΤΑ F-16 ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. Ο ΑΙΜ-54 ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ F-15E. O EXOCET ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Η ΠΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ M-2000BGM ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ F-16 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ AIM-39 ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ M-2000 ΒGM ΤΗΣ ΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ HARPOON ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

 32. GIA TA MADE IN USA MAXHTIKA SOU APANTW OTI H HPA THA PAIRNOUN PANTA TH MERIDA TOU LEONTOS GIA TOUS AKOLOUTHOUS LOGOUS ASXETA AN MAS ARESEI H OXI.

  A) EINAI H PLANHTIKH YPERDYNAMH ARA O MEGALYTEROS DAVATZHS APENANTI SE MIKRES XWRES OPWS H ELLADA.

  V) EXEI KALYTERA MAXHTIKA APO THN EVRWPH STH SYNTRIPTIKH PLEIOPSHFIA TWN AEROSKAFWN POU PARAGEI.

  G) EXEI ANTAGWNISTIKES TIMES LOGW TWN POLY MEGALWN OIKONOMIWN KLIMAKOS ENEKA TWN POLLW AEROPLANWN ANA TYPO AFOU EINAI HGETIKO MERIDIO STH PAGKOSMIA AGORA POLEMIKWN AEROPLANWN.

  D)EXEI TROMERH POIKILIA SE PANTOS EIDOUS VLHMATA SE SXESH ME THN EVRWPH KAI TEXNOLOGIKA EINAI BROSTA (JDAM-JSOW-GBU KLP). MONO STA VLHMATA AEROS-AEROS YPARXEI ISSOROPIA KAI SE MERIKOUS PARAMETROUS VOLHS YPARXEI MIA ELAFRA YPEROXH TWN EVRWPAIKWN (MICA,METEOR VS AMRAMM).

  E)H EKSELIKSH TWN AEROSKAFWN EINAI POLY MEGALYTERH ENEKA TWN MEGALWN PARAGGELIWN SE SXESH ME TA EVRWPAIKA. DES PX THN EKSELIKSH TOU F-16 TOU F-15 KAI TOU F-18 SE SXESH ME TO M-2000 KAI TOU TORNADO. LOGIKO OTAN KATHE AMERIKANIKO MAXHTIKO EXEI PARAXTHEI SE XILIADES ENANTI MERIKWN OLIGWN EKATONTADWN. VLEEPEIS POSO DEINOPANHTHEI TO EUROFIGHTER KAI TO RAFALE.

  ST)H HPA EXOUN APWLESEI “XWRO” IDIATERA STO PN KAI TO SKS. SYNEPWS DE THA DEXTOUN YPOVATHMISH TOU ROLOU TOU STO KATEKSOXHN XWRAFI TOUS OPWS EINAI H PA.
  AMERIKANIKA VLHMATA SE RWSIKA AEROSKAFH DE GINETAI SE KAMIA PERIPTWSH NA PISTOPOIHTHOUN. EINAI POLY DYSKOLO EWS ADYNATO NA GINEI AKOMA KAI METAKSY DYTIKWN AEROPLANWN LOGW KINDYNOU DIARROHS TEXNOLOGIAS, YPSHLOU KOSTOUS KAI APROTHYMIAS TWN KATASKEVASTWN. SE MERIKES PERIPTWSEIS EINAI ADYNATO NA PISTOPOIHTHOUN VLHMATA IDIAS XWRAS GIA XPSW LOGOUS.
  PX. TO STAND OFF VLHMA AGM-130 POU HTAN O DIAKAHS POTHOS THS PA DEN KATESTH DYNATO NA GINEI SYMVATO STA F-16 TOSO GIA POLITIKOUS OSO KAI GIA TEXNIKOUS LOGOUS. O AIM-54 DE BOROUSE NA PISTOPOIHTHEI OUTE KAN STO F-15E. O EXOCET POU POLY THA HTHELE H PA TWRA POU TA M-2000BGM APAKSIWNONTAI POLY THA HTHELE NA BOROUN NA VLHTHOUN APO F-16 ALLA DEN GINETAI.
  O GALLIKOS AIM-39 POU FORTWNETAI STO M-2000 VGM THS PA EINAI EINAI ISAKSIOS KAI KALYTEROS TOU HARPOON KAI EINAI EFIALTHS XWRIS TELOS GIA TOUS APENANTI.

 33. ΩΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ…..!ΤΙ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΠΡΕΕΕΕ……..?ΠΩΠΩ ΚΑΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ «ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΘΗΚΕ» ΤΟ ΤΣΕΡΒΕΛΟ ΜΑΣ……!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…….!ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΝΕΑΡΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ ΩΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ…..! ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ……!

 34. ΚΑΛΆ ΤΟ ΚΛΕΊΝΩ ΤΟ ΘΈΜΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΆΛΛΟ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΆΛΟΥΜΕ ΆΚΡΗ. ΈΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ. ΤΑ ΠΕΡΊ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑΣ Σ-300 ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΘΈΜΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑΣ ΕΊΝΑΙ ΘΈΜΑ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΗΓΕΣΊΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΘΈΜΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑΣ. ΤΑ ΡΩΣΙΚΆ ΑΕΡΟΣΚΆΦΗ ΕΙΔΙΚΆ ΤΑ ΣΥ-35 ΚΑΙ ΠΑΚΦΑ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΊ ΜΕ ΒΆΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΈΣ ΔΕΝ ΤΊΘΕΤΕ ΚΑΝ ΘΈΜΑ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΆΣ. ΤΈΛΟΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΊ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΌΤΗΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Α. ΚΑΛΆ ΚΡΆΤΕΙ ΑΠΌ ΌΤΙ ΒΛΈΠΩ… ΔΗΛΑΔΉ ΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΑΓΟΡΆΖΑΝ ΜΠΟΥΚ, ΤΟΡ, Σ-300, ΓΙΑΚΧΟΝΤ, ΠΑΚΦΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΆ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΉΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΆΜΥΝΑ ΤΟΥΣ Ε? ΌΠΩΣ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ ΜΕ ΤΑ ΡΑΦΑΛΕ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ…

  «ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΎΣ Ο ΜΟΝΟΦΛΑΜΟΣ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΎΕΙ ΠΆΝΤΑ»

 35. Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ
  Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕ
  ΚΑΙ
  Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ………………………….

  T-50 (PAK FA) ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ
  ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
  ΟΛΟΙ ΓΑΒ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΙΑΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΣ
  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ.

  ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ…..ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΛΕΜΕ.

  ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ,
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΤΕΡΟ ΛΕΜΕ.

  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΤΑ
  ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΕΖΟΥΝ(DEFENCE NET) ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΑΤΙ
  ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

  ΤΟΧΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ,ΤΟ’ΧΕΙΣ.

 36. @33,42 ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΓΑΛΑ…..

  ΒΒ, Jose Cuervo, ΘΑΝΟΣ – ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ?

 37. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 42 ΤΟΥ Τ50 ΠΑΚΦΑ

  ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΧ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΡΑΝΤΑΡ, ΠΛΟΙΟ, ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ ΚΛΠ.
  ΕΝΑ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΓΡΑΦΙΔΕΣ.

 38. XAPOYMENΕ MΠΑΦΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙΣ? Η ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s