"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου


Πόσα εισέπραττε και από ποιους κωδικούς του προϋπολογισμού η στρατιά των αλλοδαπών συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού;

Ερώτηση και αίτηση κάταθεσης εγγράφων υπέβαλλαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου προς τον υπουργό Επικρατείας και τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθούν για τον αριθμό των συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των αμοιβών τους κατ΄ άτομο, καθώς και του συνολικού κόστους στον Δημόσιο Προϋπολογισμό από την λειτουργία του επιτελείου του στην διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Συγκεκριμένα στην ερώτησή τους αναφέρουν: «Α) Ο ακριβής αριθμός των συμβούλων του κ. Γ.Α. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, ο προσδιορισμός του τομέα στον οποίο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους καθώς και η συνολική αμοιβή τους. Β) Να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις-συμβουλές, των περί ου ο λόγος συμβούλων, ώστε να εμφανιστεί το μέγεθος των υπηρεσιών τους προς το Ελληνικό Κράτος και η ανταπόκριση του έργου τους στο μέγεθος των αμοιβών τους». Μία πρόγευση για τα ονόματα που θα ακουστούν:

Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia, Joseph Stiglitz θεωρείτo ο επικεφαλής των ξένων οικονομικών συμβούλων που είχε ο Γ. Παπανδρέου, εδώ στο 12ο Συμπόσιο Σύμης (2010).

O καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia, Jeffrey David Sachs, διετέλεσε σύμβουλος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας πριν βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας του πρώην πρωθυπουργού.

O λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου Harvard, Richard Parker, ήταν εκείνος που αποκάλυψε ότι ο Γ. Παπανδρέου σκεφτόταν σοβαρά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Κemal Derviş , τακτικός συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού, στο 13ο Συμπόσιο Σύμης (2010).

Δεξιά, η Nur Cem Taha, κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας (και υποψηφίου για υπουργοποίηση με βάση τα πραξικοπηματικά σχέδια της Ergenekon) Ismael Cem. Kατά δημοσίευμα που δεν έχει διαψευσθεί, η κόρη του Τούρκου ΥΠΕΞ διετέλεσε έμμισθη σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού. Το όνομα της Νur Cem Taha εμφανίζεται στο advisory board του ιδρύματος i4sence του Αντρίκου Παπανδρέου.

Ο εβραϊκής καταγωγής Leif Pagrotsky, πρώην υπουργός Εμπορίου της Σουηδίας και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου υποστήριζε σε συνέδριο στη Στοκχόλμη ότι η συμμετοχή της διεφθαρμένης Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιδεινώνει την κρίση.

O υποτίθεται αμμισθί σύμβουλος πρώην πρωθυπουργού, εβραϊκής καταγωγής αρχιτέκτονας Josep Acebillo εισέπραξε 180.000€ για το σχέδιο αναμόρφωσης του Ελληνικού. Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, η εταιρεία του Acebillo αποτέλεσε τροχοπέδη στην ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό από τους Άραβες του Κατάρ.

Στους παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν οι Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του πρώην Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd, Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου υπήρξαν επίσης οι David Axelrod, ιδρυτής της εταιρίας πολιτικής επικοινωνίας AKP&D Message and Media και σύμβουλος του πρόεδρου των ΗΠΑ Βarack Obama που ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο εξ απορρήτων Alex Rondos αλλά και η Τουρκάλα δημοσιογράφος Nur Batur, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηurriyet στην Αθήνα, νυν δημοσιογράφος της Sabah, η οποία συνόδευε μέχρι και αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s