Με τη μέθοδο της υπεργολαβίας θα μειώσει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Αυτό σχεδιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος εξηγεί ότι το Δημόσιο θα σταματήσει να παρέχει ένα πλήθος υπηρεσιών, τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.
«Οι ορκωτοί ελεγκτές θα αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί μηχανικοί δουλειές της Πολεοδομίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές του ΚΤΕΟ και αντίστοιχα θα κινηθούμε σε κάθε τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό.
Στόχος είναι ο περιορισμός του Δημοσίου με κάθε τρόπο, χωρίς όμως να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους».
Ο κ. Στουρνάρας δεν θεωρεί αναγκαία την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και λέει ότι αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που έχουν θέσει οι τρεις αρχηγοί που απαρτίζουν την κυβέρνηση.
