"Greek National Pride" blog / Σκόπια

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητεί ο Ν. Γκρούεφσκι


Πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να συναντηθούν απευθύνει ο Σκοπιανός ομόλογός του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος δηλώνει πως τους επόμενους μήνες θα αποφύγει να προβεί σε σχόλια σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Ο κ. Γκρούεφσκι θα αποφύγει, τους επόμενους μήνες, οποιουδήποτε είδους σχόλια τόσο για το ζήτημα της ονομασίας, όσο και για ουσιαστικής σημασίας ζητήματα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν πρόκειται να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί σχετικών θεμάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ. «Στόχος», συμπληρώνεται, «είναι να μην αφεθούν περιθώρια ώστε δηλώσεις του πρωθυπουργού να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για αποπροσανατολισμό από το διμερές ζήτημα αλλά και για να μην αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης εκ μέρους μεμονωμένων ατόμων και πολιτικών στον νότιο γείτονά μας».

«Με μία τέτοια χειρονομία», συνεχίζει το ανακοινωθέν, «θα θέλαμε να δώσουμε τέλος στο παιχνίδι των αντεγκλήσεων που ο νότιος γείτονάς μας επίμονα επιβάλλει».

«Είμαστε μάρτυρες αρκετά οξέων και μη εποικοδομητικών αντιδράσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς που συνδέονται με το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι και του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, δια των οποίων προφανώς επιδεικνύεται νευρικότητα και δυσαρέσκεια έναντι της αλήθειας που θεμελιώνεται όχι από τις αναπτυχθείσες θέσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι, αλλά από την έκθεση της ειδικού εμπειρογνώμονα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Γκέι Μακ Ντούγκαλ, της οποίας οι παρατηρήσεις σχετικά με τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και τους πρόσφυγες του εμφυλίου πόλεμου της Ελλάδας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΟΗΕ. Η αλήθεια που παρουσιάζεται στην έκθεση της κ. Γκέι Μακ Ντούγκαλ είναι πραγματικά δυσάρεστη και, από αυτή την οπτική γωνία, εμείς κατανοούμε ότι βρήκε τον στόχο», συμπληρώνεται.

Πρόσκληση σε συναντήσεις

Ο κ. Γκρούεφσκι καλεί τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε συναντήσεις, προτείνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες ημερομηνίες. «Προς όφελος της εντατικοποίησης του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών και της διαμόρφωσης θετικού κλίματος, ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι προτείνει στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ημερομηνίες για μεταξύ τους συναντήσεις και μάλιστα: στις 2 Αυγούστου, στις 15 Αυγούστου, στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία και σε τοποθεσία που θα προσδιορίζονταν ενδεχομένως από την ελληνική πλευρά», αναφέρεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Μάλιστα, «λόγω της απόδοσης υψηλής προτεραιότητας σε αυτό το ζήτημα», εκφράζεται ετοιμότητα εκ μέρους του Σκοπιανού πρωθυπουργού «να ακυρώσει οποιεσδήποτε άλλες, νωρίτερα προγραμματισμένες δραστηριότητες, ταξίδια ή επισκέψεις, σε περίπτωση που συμπίπτουν με ενδεχόμενη προταθείσα εκ μέρους της ελληνικής πλευράς ημερομηνία».

 

ΛΑΟΣ: Έμαθαν ότι πτωχεύσαμε και πλάκωσαν και οι Σκοπιανοί

Για «καλοστημένη παγίδα» στον Πρωθυπουργό έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας την πρόσκληση για συνάντηση που απηύθυνε στον Αντ. Σαμαρά ο Ν. Γκρούεφσκι.

«Ο κ. Γκρουέφσκι στήνει, και εμφανώς όχι μόνος, μια καλοστημένη παγίδα στον κ. Σαμαρά», παρατήρησε ο ΛΑΟΣ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Πρωθυπουργός, «ως πρώην υπουργός Εξωτερικών, δεν θα πέσει μέσα παρασύροντας και την Ελλάδα». «Έμαθαν ότι πτωχεύσαμε και πλάκωσαν και οι … Σκοπιανοί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 thoughts on “Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητεί ο Ν. Γκρούεφσκι

  1. ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ?ΤΙ ΣΕ ΚΑΙΕΙ?ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΦΡΑΠΕΔΟΥΜΠΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑΡΑ ΜΟΥ!!!ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ!!ΛΑΚΙ ΜΟΥ!

  2. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩς ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s