
Επιμένουν να προκαλούν για την Ολυμπιακή Φλόγα οι Τούρκοι, με τον υπουργό Αθλητισμού Σουάτ Κιλίτς να δηλώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες παίρνουν την ονομασία τους από τον Όλυμπο της Αττάλειας και να επικαλείται τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ
Όπως επιβεβαιώθηκε, κατά τη συνομιλία του με τον Ζακ Ρογκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η φλόγα που εξακολουθεί να καίει στο Τσίραλι του Ολύμπου της Αττάλειας».
Σύμφωνα επίσης με τον Κιλίτς, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον πρόεδρο της ΔΟΕ: «Εσείς έχετε τη δικαιοδοσία να δώσετε τέλος στη λαχτάρα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ανατολία περιμένει τη φλόγα της».
KAI EMEIS OI ELLINES NA POUME OTI H TOURKIA EINAI ELLINIKI.