"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΙΤ / Τουρκία

ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ …ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!


ΝΕΟ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

από τον Μάκη Βραχιολίδη

Μέγιστο θέμα έχει προκύψει με τον Τούρκο δημοσιογράφο που το 1996 κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, υψώνοντας την Τουρκική.

Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να είναι επικεφαλής ομάδας Τούρκων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Σάμο για …μπίζνες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους καταστηματάρχες!

Και τι μπίζνες!

 

Κυκλοφόρησαν τουριστικό χάρτη του νησιού, γραμμένο στην τουρκική γλώσσα, γεμάτο από διαφημίσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Κάθε επιχείρηση πλήρωσε 300 ευρώ για την προβολή της στον τούρκικο χάρτη.

Οι χάρτες τοποθετήθηκαν και σε κινητές προθήκες στο Λιμάνι της Σάμου,στην είσοδο του διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου και στο κατάστημα των αφορολογήτων ειδών, που βρίσκεται μέσα σε κτίριο ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Το εξωφρενικό της ιστορίας είναι ότι η ίδια η τοπική αρχή διά του Δημάρχου, ήρθε σε συνεννόηση και τελικά συνεργάστηκε με τους Τούρκους δημοσιογράφους και μάλιστα το γεγονός προβλήθηκε σε εκπομπή, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Σάμου «2000 Fm» από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μ. Μαυρέλο, ο οποίος δήλωσε παρών!

Το ζήτημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις διότι σύμφωνα με όσα μας είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Τέρενς Κουίκ, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι κάνουν τις ίδιες μπίζνες και σε άλλα νησιά του Αιγαίου!

Πρόκειται για μία άλλου είδους κατάκτηση των νησιών μας, η οποία διά του τρόπου αυτού δημιουργεί προϋποθέσεις για τα χειρότερα που έχει σχεδιάσει σε βάρος της χώρας μας!

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ελληνική Πολιτεία κοιμάται ύπνο βαθύ και προσπαθεί τώρα, να τρέξει πίσω από τα γεγονότα. Το σχέδιο των Τούρκων είναι καλά οργανωμένο.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουϊκ στην κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου ανήκουν 6 περιφέρειες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Σάμος, μιλώντας στο makeleio.gr είπε:

« Πληροφορήθηκα ότι επιτέλους άρχισαν να μαζεύουν τους χάρτες από την Σάμο.

Ενημέρωσα προσωπικά και τον κ. Δένδια και του είπα να κοιτάξει σοβαρά όλη την υπόθεση και να λάβει ενημέρωση από τις υπηρεσίες του.

Θα είναι η Αστυνομία, θα είναι η ΕΥΠ, δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να υπάρξει ενημέρωση.

Έμαθα ότι παρόμοιοι χάρτες κυκλοφορούν από τους ίδιους ανθρώπους και στην Κω και στη Ρόδο!

Το σχέδιο είναι πολύ καλά μελετημένο.

Ο Νταβούτογλου μιλάει για αεροδρόμια.

Η Τουρκία ήδη μιλάει για συνδιαχείριση μαρίνων από την από’δω πλευρά και το έχουν πετύχει με της Μυτιλήνης.

Δεν μπορούμε να καθόμαστε ήρεμοι αλλά να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Θεωρώ ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Σάμου θα έπρεπε να είχε συζητήσει κατ’ αρχήν με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πριν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες ή να τυπώσει η Δημοτική Αρχή της Σάμου τους αντίστοιχους χάρτες. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να έρθει απ’ απέναντι ο Τούρκος για τους τυπώσει;

Οι καταστηματάρχες όμως δεν συνειδητοποίησαν πού έβαζαν διαφήμιση;

ΚΟΥΙΚ: Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποια σκοπιμότητα από την πλευρά των καταστηματαρχών. 300 ευρώ τους ζήτησαν για να φτιάξουν ένα χάρτη, ε, και καλή τη πίστη έδωσαν τα χρήματα.

Από αυτούς όμως που ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία και εννοώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την πύλη στο λιμάνι κ.λ.π. δεν βρέθηκε ένας από αυτούς να πει «τι γίνεται βρε παιδιά εδώ;» Θεωρώ αδιανόητο να τρέχουμε μονίμως πίσω από τα γεγονότα.

Και δυστυχώς, με εντυπωσιάζει αρνητικά ότι δεν βλέπω να ανησυχούν για τα γεγονότα αυτά.

Ο Τέρενς Κουίκ έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στην βουλή για τον τουριστικό χάρτη στην τούρκικη γλώσσα που κατέκλυσε όλη την Σάμο, με την οποία ζητεί και τη διερεύνηση της πιθανής σχέσης του εκδότη Τούρκου δημοσιογράφου με εκείνον που κατέβασε την ελληνική σημαία!

Εμείς διαβεβαιώνουμε τον Τέρενς Κουίκ ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Αυτό λένε και οι διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας «Στόχος» η οποία αποκάλυψε πρώτη το γεγονός από τις 11 Ιουλίου, όταν και επισημάνθηκε η παρουσία του Τούρκου στη Σάμο.

Τα 10 συνολικά ερωτήματα που θέτει ο κ. Κουίκ είναι προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το ζήτημα έχει σοβαρές εθνικές προεκτάσεις.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης που περιγράφει την υπόθεση.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

4. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Φέτος το καλοκαίρι τρεις (3) Τούρκοι δημοσιογράφοι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, των οποίων τα ονόματα μου έχουν γνωστοποιηθει, αλλά προς το παρόν δεν αποδεσμεύω δημόσια, επισκέφτηκαν τη Σάμο στα πλαίσια επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων για την έκδοση τουριστικού χάρτη στη Τουρκική γλώσσα.

Όπως με ενημέρωσε ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, αφού ήρθαν πρώτα σε επαφή με τον Δήμαρχο της Σάμου Στέλιο Θάνο και τον ενημέρωσαν για την πρόθεση τους να εκδώσουν ένα χάρτη, ζήτησαν και πήραν ενημερωτικό υλικό για το νησί σε ηλεκτρονική μορφή.

Η επαφή και η συνεννόηση των Τούρκων με τον Δήμαρχο του νησιού έγινε γνωστή σε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Σάμου «2000 Fm» από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μ. Μαυρέλο, ο οποίος δήλωσε πως ήταν παρών .

Στη συνέχεια οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν πολλούς επιχειρηματίες της Σάμου και αρκετοί από αυτούς (27) έναντι 300 ευρώ έκαστος, διαφημίστηκαν στον Τουρκικό χάρτη.

Ο χάρτης μετά από λίγο διάστημα δόθηκε στους ντόπιους διαφημιζόμενους επιχειρηματίες προκειμένου να διανεμηθεί από τα καταστήματα τους στους Τουρίστες.

Μεταξύ των άλλων σημείων οι χάρτες τοποθετήθηκαν και σε κινητές προθήκες στο Λιμάνι της Σάμου,στην είσοδο του διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου και στο κατάστημα των αφορολογήτων ειδών που βρίσκεται μέσα σε κτίριο ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Οι τουρίστες επισκέπτες από την Τουρκία οι οποίοι καταφτάνουν καθημερινά στη Σάμο, λίγο πριν την είσοδο τους για έλεγχο των στοιχείων τους, παραλάμβαναν οι ίδιοι από αυτές τις προθήκες το συγκεκριμένο χάρτη ο οποίος είχε μόνο Τουρκικό κείμενο και διανέμεται δωρεάν.

Φυσικά οι επισκέπτες δεν ήταν όλοι Τούρκοι τουρίστες αλλά στη πλειονότητα τουρίστες άλλων κρατών.

Το νησί Σάμος αναφέρεται με την τουρκική ονομασία SISAM ADASI και στα δημοσιευμένα κείμενα του παραποιημένα ήδη στοιχεία παρουσιαζόταν π.χ ότι και αυτός ακόμα ο ΣΑΜΙΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ότι έζησε μεν στη Σάμο αλλά είχε γεννηθεί στην ΙΩΝΙΑ.

Κατόπιν όλων αυτών των καταγγελιών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί.

1. Είχαν την αρμοδιότητα τα θεσμικά όργανα (Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) να εμπλακούν σε αυτές τις δραστηριότητες των Τούρκων πολιτών, χωρίς την ελάχιστη ενημέρωση η συνεννόηση με Υπουργεία όπως το ΥΠΕΞ;

2. Ποιος έδωσε την επίσημη έγγραφη άδεια στους Τούρκους δημοσιογράφους να εκδώσουν και να κυκλοφορήσουν στη Σάμο τους (παραποιημένους) χάρτες στη Τουρκική γλώσσα και μόνο;

3. Ποιος έδωσε την έγγραφη άδεια να τοποθετηθούν οι χάρτες σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια;

4. Ποιος ήλεγξε και με ποιά διαφανή διαδικασία το περιεχόμενο των κειμένων;

5. Με πόσα χρήματα έχει χρηματοδοτήσει ο Δήμος Σάμου την έκδοση χαρτών και γιατί μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να κυκλοφορήσει επισήμως από τα όργανα της πολιτείας αυτός ο χάρτης;

6. Σε ποια άλλα νησιά του Αιγαίου οι Τούρκοι δημοσιογράφοι μοίρασαν αντίστοιχους χάρτες;

7. Αληθεύει η πληροφορία ότι ο άνδρας Τούρκος δημοσιογράφος είναι ο γνωστός δημοσιογράφος των Ιμίων που κατέβασε την Ελληνική σημαία;

8. O εν λόγω δημοσιογράφος αποτελεί ναι ή όχι «persona non grata» για το επίσημο κράτος;

9. Αληθεύει ότι ο ίδιος δημοσιογράφος είναι αυτός που αρθρογράφησε σε τουρκικά ΜΜΕ ώστε να αποσυρθεί ο πίνακας του ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ στη Χίο που αναπαριστούσε την σφαγή της Χίου από τους Τούρκους;

10. Αληθεύει πως είναι ο ίδιος δημοσιογράφος που το καλοκαίρι του 2010 είχε ζητήσει μαζί με άλλους «επενδυτές» από τον πρώην Δήμαρχο της Χίου κ. Παντελή Βρουλή (σύμφωνα με καταγγελίες του) να κατεβάσει αντίγραφο του ίδιου πίνακα από το γραφείο του;

Ο δήμαρχος μάλιστα αποκάλυψε ότι όχι μόνο δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο ο εν λόγω «δημοσιογράφος»- πρακτορίσκος της ΜΙΤ ( όπως έχει καταγγελθεί από την εποχή των Ιμίων), αλλά περιδιαβαίνει τα ελληνικά νησιά και προκαλεί προβλήματα με τις δηλώσεις του!

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

makeleio.gr

2 thoughts on “ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΝΑ …ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!

  1. ΠΩΣ ΓΕΡΑΣΕ ΡE ΠAIΔΙ ΜΟΥ KAI AYTOΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΤΣΙ….?KOITA NA ΔΕΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ……ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ……! 😯

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s