"Greek National Pride" blog / Αζερμπαϊτζάν / Νεό-Οθωμανοί / Τουρκία

Αζερμπαϊτζάν: «Ούνα φάτσα ούνα ράτσα» με τους Τούρκους!


Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν με μία κίνηση η οποία χαρακτηρίζεται ως άμεση πρόκληση κατά της Αρμενίας έδωσε χάρη και προήγαγε στρατιώτη ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία Αρμένιου συναδέρφου του, ενώ μετά την προαγωγή. επ’ ανδραγαθία προφανώς, δήλωσε πως η το Μπακού «είναι έτοιμο για πόλεμο»…

Η απάντηση του Ερεβάν ήρθε βέβαια «πληρωμένη», αφού ο πρόεδρος της χώρας Σερζ Σαργκασιάν δήλωσε πως «δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά εάν αναγκαστούμε θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν φοβόμαστε τους δολοφόνους, ακόμα και εάν απολαμβάνουν την προστασία ενός αρχηγού κράτους».

 

Η δήλωση του Αρμένιου προέδρου καταλήγει με μία ανησυχητική πρόταση πως «τους έχουμε (τους Αζέρους) προειδοποιήσει».

Προσέξετε όμως πως ακριβώς έχει εξελιχθεί η ιστορία και το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα μεγάλο διπλωματικό επεισόδιο ακόμα και με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ στην ουσία αθώωσε τον Ραμίλ Σαφάροφ ο οποίος εξέτιε ποινή ισοβίων στην Ουγγαρία, αφού είχε δολοφονήσει με τσεκούρι (τον είχε αποκεφαλίσει!) τον αξιωματικό του αρμενικού στρατού Γκουργκέν Μαρκαριάν το 2004.

Δείτε τώρα και πως αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο άτομο από τη Μπακού:

Ο Σαφάροφ προήχθη στον βαθμό του Ταγματάρχη, έλαβε νέο σπίτι, καθώς και μισθοδοσία οχτώ ετών (από το 2004 που φυλακίστηκε έως σήμερα), ενώ η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη έγινε με τιμές… ήρωα.

Το ωραίο δε είναι πως το Μπακού είχε διαβεβαιώσει τη Βουδαπέστη πως ο Σαφάροφ θα εξέτιε το υπόλοιπο της ποινής του σε φυλακή της χώρας. Κανονικό δούλεμα δηλαδή.

Τα σχόλια δικά σας. Από τη πλευρά μας δύο πράγματα θα σημειώσουμε:

Πρώτον, είναι σαφές πως στην ευρύτερη περιοχή «έχει χαθεί η μπάλα» για να μην το θέσουμε διαφορετικά, κατά συνέπεια τέτοιου είδους εξόφθαλμες πράξεις να λαμβάνουν διαστάσεις και να ρίχνουν λάδι στη φωτιά μίας κατάστασης η οποία απέχει ελάχιστα από το να εκραγεί και όποιον πάρει ο Χάρος.

Δεύτερον, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε πως τέτοιου είδους προκλήσεις τις έχουμε δει κατά κόρων από την Άγκυρα αναφορικά με υποθέσεις στις οποίες έχουμε Ελλαδίτες και Κυπρίους Έλληνες νεκρούς.

Να υπενθυμίσουμε. παρασημοφορήσεις χειριστών οι οποίοι κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να ξεφύγουν με την ουρά στα σκέλια από τους Έλληνες διώκτες τους, προκαλούσαν ατύχημα κατά το οποίο ο Έλληνας χειριστής έχανε τη ζωή του (ο Σιαλμάς και ο Ηλιάκης είναι ενδεικτικές περιπτώσεις) ή να θυμίσουμε τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού το πώς αντιμετωπίστηκαν από το κράτος.

Και για τους παλαιότερους να υπενθυμίσουμε πως ο Τούρκος που πέταξε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο φερόμενο ως «σπίτι του Κεμάλ» την Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να έχουμε τα Σεπτεμβριανά στη Κωνσταντινούπολη ύστερα έγινε. Νομάρχης.

«Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» λοιπόν και για τα… αδέρφια των γειτόνων μας.

www.defence-point.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s