Μετά και τις τελευταίες παρατηρήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι, στην ουσία, δεν έχει γίνει τίποτα στον κρίσιμο τομέα των αποκρατικοποιήσεων, η κυβέρνηση επισπεύδει και ενδεικτικό είναι ότι το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στο Μαξίμου, αφορά τις πρώτες κινήσεις στις αποκρατικοποιήσεις.
Στη σύσκεψη εκτός του πρωθυπουργού, του κ. Στουρνάρα και των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, μετέχουν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκη και ο αρμόδιος για τις επενδύσεις υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Βέβαια, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να παρουσιασθεί το πακέτο των μέτρων ταυτόχρονα με ένα μίνι, έστω, αναπτυξιακό πρόγραμμα και με δράσεις για τη φοροδιαφυγή, ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι, αυτή τη φορά, τα νέα σκληρά μέτρα δεν συνιστούν «πυροβολισμούς στον αέρα».