"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Κανένας πεινασμένος δεν μπορεί να είναι μάχιμος». Στρατιωτικός τα λέει όλα με μήνυμά του στο Onalert


Στρατιωτικός που υπηρετεί στα σύνορα, έστειλε στο Onalert μήνυμα με το οποίο περιγράφει καλύτερα από τον καθένα τι έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί. Παραθέτει απλώς πως αυτός   ο μάχιμος   που υπηρετεί σε μονάδα πρώτης γραμμής καλείται να ζήσει και να υπηρετήσει τη πατρίδα. Κι όχι μόνο αυτό. Προτείνει μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ώστε να ανακουφιστούν αυτοί στους οποίους έχουμε εμπιστευθεί την ασφάλεια της χώρας.

«Κύριοι υπηρετώ την πατρίδα μου σε ένα απομακρυσμένο χωριό της παραμεθορίου, με λίγους κατοίκους, η σύζυγός μου είναι άνεργη, οι συνολικές μου μηνιαίες απολαβές 975€. Αν αφαιρέσω το ενοίκιο 300€, κοινόχρηστα-ΔΕΗ-ύδρευση-ΟΤΕ 150€, τα 200€ τη δόση του δανείου για την αγορά του αυτοκινήτου μου 1.000 κυβικών, μου μένουν 325€ για διατροφή, ένδυση, υπόδηση, διασκέδαση, συντήρηση –ασφάλεια αυτοκινήτου, εισιτήρια μια φορά το χρόνο να επισκεφτούμε τους γονείς μας 600 χιλιόμετρα μακριά και ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ μετά από μερικά χρόνια να δημιουργήσω κάτι για τα παιδιά μου όπως κάθε Έλληνας, ένα σπίτι.Με τη μείωση που φημολογείται από 1 Ιουλ 2012 6 ή 7% και από 1 Ιαν 2013 άλλο ένα 5 ή 6 % ο μισθός μου θα φτάσει τα 861€ δηλαδή το ποσό πέραν των ανελαστικών δαπανών που θα μου απομένει θα είναι 211€, είναι ομολογουμένως τρέλα.

Αν καταργηθούν και οι μισθολογικές προαγωγές θα έχω και περαιτέρω απώλεια, τότε θα πουλήσω με ζημία το αυτοκίνητο να ξεπληρώσω ένας μέρος του δανείου και έτσι θα μειωθεί η μηνιαία δόση μου στα 100€ την οποία θα πληρώνω 8 χρόνια χωρίς να έχω αυτοκίνητο, ωραία πράγματα…….. Πώς να ονειρευτώ να κάνω ένα παιδί; Όταν βλέπω γύρω μου θλίψη και απόγνωση στους συναδέλφους που έχουν παιδιά; Πως ρωτάω; Πως; Πώς να ασκώ καθημερινά τα καθήκοντά μου κύριε Διοικητά απερίσπαστος , αφού η φτώχεια , η ανέχεια η εξαθλίωση και η απόγνωση έχουν κυριεύσει τη σκέψη μου, έχω απολέσει το χαμόγελό μου και τη διάθεσή μου για ζωή ; Πως στα αλήθεια ; Πως; ΄Ολος αυτός ο θόρυβος για τις μειώσεις που έρχονται και ο φόβος του άγνωστου σεναρίου, τείνουν να κάμψουν το ηθικό και το φρόνημά μου. Γιατί άραγε ακόμη τα σενάρια συντηρούνται, ανακοινώστε επιτέλους τις μειώσεις, μην μας πεθαίνετε κάθε μέρα ……. και από λίγο……φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αξίζει άλλη ταπείνωση .

Αναφορικά με το περισσότερο μάχιμος ή λιγότερος μάχιμος , σας απαντώ κανείς πεινασμένος δεν μπορεί να είναι μάχιμος… και αυτοί που έπαιρναν τα επιδόματα κινδύνου , λόγω της επικινδυνότητας των καθηκόντων τους και θα εξακολουθήσουν να τα παίρνουν μην νομίζεται ότι θα ζουν σαν βασιλιάδες , όταν δίπλα τους ο συνάδελφός τους δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ για τον πρωινό καφέ, και θα αναγκάζονται να του τον κερνάνε ……..πως στα αλήθεια θα μπορούν να χαμογελούν όταν δίπλα τους θα επικρατεί κατήφεια , θλίψη και απόγνωση;

Κύριοι της κυβέρνησης μειώνεται τους μισθούς , βγάλτε ένα νόμο για μείωση των ενοικίων που πληρώνουμε 30%, της ΔΕΗ κατά 20% και λοιπών τελών κατά 15%, μειώστε το ΦΠΑ στην εστίαση στο 10%, αυξήστε το αφορολόγητο μισθωτών- συνταξιούχων στα 12.000€, βάλτε αυτούς που φοροδιέφευγαν χρόνια και απέκτησαν περιουσίες να πληρώνουν τα φάρμακά τους και τη νοσοκομειακή τους περίθαλψη, μειώστε τα εισιτήρια, κάντε επιτέλους κάτι, αργοπεθαίνουμε…….. όταν θα έρθει η περιβόητη οικονομική ανάπτυξη ενδεχομένως να μην είμαστε πολλοί από εμάς ή από τους γονείς μας παρόντες να την προϋπαντήσουμε».

πηγη

3 thoughts on “«Κανένας πεινασμένος δεν μπορεί να είναι μάχιμος». Στρατιωτικός τα λέει όλα με μήνυμά του στο Onalert

  1. E ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΡΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΞΥΠΝΙΣΟΥΝΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
    ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ??

  2. ΕΑΝ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ 300 Η 400 ΕΥΡΩ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΦΗΒΟΛΙΕΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s