
Μετά τον “συνωστισμό” στην προκυμαία της Σμύρνης στην κατά Ρεπούση ιστορία, έχουμε δεύτερο κρούσμα διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας. Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του δήμου Σμύρνης την φωτιά στη Σμύρνηδεν την έβαλαν οι Τούρκοι. Το σημαντικό όμως είναι ότι αυτή την άποψη την εκφράζει Έλληνας ιστορικός!
Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr το 51 λεπτών ντοκιμαντέρ σφραγίζεται από την δήλωση του Έλληνα ιστορικού Στρατή Αναγνώστου “οι Έλληνες ιστορικοί πιστεύουν πως την φωτιά στην Σμύρνη την προκάλεσαν οι Τούρκοι. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να το αποδεικνύει”.
Η ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ <> , ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ .ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΗΔΗ ΑΥΤΟΙ , ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΝΤΟΚΥΜΑΤΕΡ ΕΧΟΥ ΔΙΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ . (ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟΡΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ )