"Greek National Pride" blog / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο σε Ρόδο, Κάρπαθο, Μεγίστη – Όλη η τουρκική NAVTEX


Η «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας φαίνεται ότι τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας πρέπει να θεωρείται ως γεγονός καθώς λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου περί της άφιξης του νεο-οθωμανού Τούρκου ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου το πρώτο δεκαήμερο το Οκτωβρίου (μόλις ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι «Η Ελλάδα αποσχίστηκε από το κράτος μας»!), η Τουρκία κάνει την απειλή της πράξη και προχωρά σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ΑΟΖ. Ελάχιστα μίλια νότια της Μεγίστης (Καστελόριζο).

 Πρόκειται για την χειρότερη δυνατή εξέλιξη αφού αν δεν αντιδράσει η Ελλάδα, η Τουρκία θεμελιώνει δικαίωμα από των περιοχών αυτών και καταργείται στην πράξη οποιαδήποτε σκέψη για ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ.

 

Ήδη με την κίνηση αυτή οι Τούρκοι επιχειρούν να «σβήσουν» de facto την Μεγίστη και την Στρογγύλη σε ότι αφορά την υφαλοκρηπίδα, αλλά και την δυνητική ΑΟΖ των νησιών.

Αλλά πως να αντιδράσει η Ελλάδα;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε κατάσταση να προβάλουν και να επιβάλουν τα ελληνικά δικαιωματα; Υπάρχει πολιτική βούληση; Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση. Για να αντιδράσεις, θέλεις ψυχή πάνω απ’όλα…

Με συντεταγμένες 36 00.00 N, 029 33.00 E το τουρκικό ερευνητικό θα πραγματοποιήσει έρευνα 7,3 περίπου μίλια νότια της Μεγίστης οριακά εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σύμφωνα με τη NAVTEX 570.

Επιπλέον με βάση τις συντεταγμένες 36 15.00 N, 028 30.00 E  35 30.00 N, 028 30.00 E το τουρκικό πλοίο θα πραγματοποιήσει έρευνες ανατολικών ανοικτά των ακτών της Ρόδου (περιοχές Φαληράκι και Αφάντου) και ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου.

Πάντως το R/V Bilim-2 χτές έπλεε ανοικτά των ακτών της πόλης Silifke με κατεύθυνση την Μερσίνα από όπου θα ξεκινήσει τις έρευνες του. Το πλοίο βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων απέναντι από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου από το ερευνητικό σκάφος R/V BILIM-2, το οποίο θα κινηθεί από τη βάση του στη Μερσίνα, στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, μέχρι και τον Κόλπο της Αλεξανδρέττας.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος πρόκειται να κινηθεί ανατολικά από το Φαληράκι της Ρόδου, ανατολικά της Καρπάθου και νοτίως του Καστελόριζου στα όρια των χωρικών υδάτων του νησιού, δίνοντας έτσι σαφές στίγμα για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Τον Μάρτιο, όταν η Άγκυρα είχε βγάλει για έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο το Πίρι Ρέις, απαντώντας στα ελληνικά διαβήματα, είχε υποστηρίξει με ρηματική διακοίνωση ότι οι «ωκεανογραφικές έρευνες δεν απαιτούν καν τη γνωστοποίηση στο παράκτιο κράτος» και ότι δεν αναγνωρίζονται δικαιώματα επί υφαλοκρηπίδας, η οποία δεν έχει οριοθετηθεί.

Ιδού ολόκληρη η τουρκική ΝΑVTEΧ:

ZCZC FA68 ANTALYA TURK RADIO ZCZC
180828 UTC SEP 12
ANTALYA TURK RADIO
NAVTEX NW NR 570/12

MEDITERRANEAN SEA
OCEANOGRAPHIC SURVEY BY R/V BILIM-2
BETWEEN 20-30 SEP 12 IN AREAN BOUNDED.
36 41.00 N 035 00.00 E
36 36.00 N 035 00.00 E
36 12.00 N 034 54.00 E
35 52.00 N 033 58.00 E
36 15.00 N 028 30.00 E
35 30.00 N 028 30.00 E
36 00.00 N 029 33.00 E

100 METERS BERTH ADVISED.

NNNN

İNGİLİZCE    18.09.2012 08:28:00
30.09.2012 20:50:00
FA68

Εμάς η γνώμη μας είναι να στείλουμε τον ΣΥΣΜΕΔ και τα άλλα μέλη του φορέα «εν ενεργεία και αποστράτων συναδελφισσών και συναδέλφων» και να διαδηλώσουν μπροστά στην τουρκική πρεσβεία ή στο λιμάνι της Μεγίστης. Που ξέρετε, μπορεί να φοβηθούν οι Τούρκοι…

Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

3 thoughts on “Τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο σε Ρόδο, Κάρπαθο, Μεγίστη – Όλη η τουρκική NAVTEX

 1. TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠ’ΟΤΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΧΑ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ Ή ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ;

 2. ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΤΕ………….
  ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΡΟΧΑΛΙΖΕΙ!!!!!!!!!!!
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟ ΕΝΩΧΛΕΙΤΕ!!!
  DO NOT DISTURB!!!
  Ο ΚΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΘΑ ΚΑΤΟΥΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ
  [Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ , ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ : «ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ»
  ΚΑΙ
  «ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ » Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ»
  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΛΑ!!!]
  ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠ.ΑΜ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΟΘΟΝΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ……
  —————————————
  ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ……..
  ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΛΚΟΥΜΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ (Ο ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ …..ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ….)
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΘΗΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΛΕΓΩΝ ΔΙΜΕΡΕΣ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ……..ΤΕΡΕΖΑΣ….
  ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΕΡΗ ΚΑΙ ΓΛΟΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΕΞ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΟΙ (ΜΗΝ ΠΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ) ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΩΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!!!
  ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑ ΘΕΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, + ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ…ΝΤΟΥΚΟΥ..
  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s