"Greek National Pride" blog / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

ΑΟΖ ενάντια στον ραγιαδισμό


 

Ν. Λυγερός

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι βέβαια μια οικονομική έννοια, αλλά όπως έχει ένα στρατηγικό υπόβαθρο, αποτελεί και μια αντεπίθεση στον ραγιαδισμό και αυτό σε πολλαπλό επίπεδο.

Υπάρχουν άτομα στην πατρίδα μας που έχουν τόσα προσωπικά συμφέροντα τοπικά, που αδιαφορούν παντελώς αν η Ελλάδα θα αποκτήσει ΑΟΖ.

Υπάρχουν άλλα που θέλουν να μην έχει για να συνεχίσουν τις κομπίνες.

Και υπάρχουν άλλα που ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος επιλέγουν τη θέση τους.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και αυτοί που ενώ γίνονται προσπάθειες ουσιαστικές για να θεσπιστεί η ελληνική ΑΟΖ προσπαθούν να μας πουν ότι δεν γίνεται τίποτα.

Έχουν φτάσει μάλιστα στο επίπεδο να κατηγορούν την ίδια τους την ηγεσία στα κατώτερα στελέχη του κόμματός τους και να τους συμβουλεύουν να μην ασχολούνται με το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, διότι είμαστε όλοι ξεπουλημένοι και δεν θα γίνει ποτέ η ΑΟΖ και μάλιστα η επιτροπή ιδρύθηκε για να βουλωθεί το στόμα των μελών της και να μην υπάρχει άλλη ενημέρωση σε επιστημονικό επίπεδο. Κάνουν όμως μια λανθασμένη εκτίμηση.

Όλες οι προσπάθειες που γίνονται από τα κόμματα, από τα κινήματα και τις νεολαίες θα καρποφορήσουν, διότι η ελληνική ΑΟΖ είναι πια όχι μόνο ένα όραμα για την Ελλάδα, αλλά ένας στρατηγικός σκοπός.

Και δεν μιλούμε βέβαια μόνο για τη θέσπιση γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν αναφορές και στους ξένους ηγέτες για να μάθουν και αυτοί ότι η Ελλάδα θα αλλάξει καθεστώς, θεσπίζοντας την ΑΟΖ της και αρχίζοντας τις απαραίτητες οριοθετήσεις.

Οι επαφές με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Αλβανία δεν έχουν τίποτα το τυχαίο. Αν λοιπόν υπάρχουν άτομα που δεν πιστεύουν στην ελληνική ΑΟΖ είναι απλώς θέμα νοητικής υστέρησης και θα αλλάξουν γνώμη στη συνέχεια.

Είναι όμως απαράδεκτο να προσπαθείς να επηρεάσεις την νεολαία σου λέγοντάς της να κοιτάζει άλλα θέματα, την ώρα που ξέρουμε ότι είναι αυτή που θα επωφεληθεί ειδικά από την ελληνική ΑΟΖ λόγω των θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσουμε.

Κι όταν έχουμε ανθρώπους που ήρθαν μαζί μας ακόμα και στη Γαύδο, μετά το Καστελλόριζο για να δουν από κοντά το απέραντο γαλάζιο της πατρίδας, δεν μπορείς εύκολα να τους πείσεις να αφήσουν το θέμα της ΑΟΖ σε άλλους και ειδικά σε άτομα που έχουν ήδη πολιτικές απολαβές.

Όταν είσαι μια επιτροπή άτυπη και άμισθη, το μόνο που έχει σημασία είναι το έργο σου και αυτό μπορεί να το σταματήσει μόνο και μόνο το αποτέλεσμα που περιμένει τόσο καιρό η πατρίδα μας.

Με την ΑΟΖ καταπολεμούμε έναν πολιτικό ραγιαδισμό δίχως να κάνουμε πίσω αλλιώς δε θα ήμασταν μαχητές της.

www.lygeros.org

One thought on “ΑΟΖ ενάντια στον ραγιαδισμό

  1. ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ; ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ …ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ;

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
    ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΟΖ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, Κ.Λ.Π. ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ‘ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ’, ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΥΚΟΥΝΑ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ. ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ:
    http://argonautis.eu/dimosio_diethnes_dikaio.htm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s