"Greek National Pride" blog

ΗΤΑΝ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;(Μια διαφορετική αποψη)


Πρώτα οφείλω να διευκρινήσω οτι υπάρχουν πολύ πιο καυτά ερωτήματα που οφείλουμε ( εμείς οι Έλληνες ) να απαντήσουμε ( όπως πχ ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ; ) . Δεν θα καθίσουμε να μαλώνουμε για το τί συνέβη στο παρελθόν . Αυτό που μας ενώνει ( ή μας χωρίζει ) είναι το ΠΩΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .

 Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι πρίν το 1453 το ελληνόφωνο κράτος που υπήρχε δεν αυτοαποκαλούνταν «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» αλλά «Ρωμανία» . Έτσι θα το αποκαλώ απο εδώ και κάτω . Ο όρος «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» επινοήθηκε απο κάποιον Ευρωπαίο ιστορικό πολύ μετά το 1453 .

 Αισθανόταν λοιπόν ΕΛΛΗΝΕΣ οι ηγέτες της Ρωμανίας ; Εάν «ΝΑΙ» τότε η Ρωμανία ήταν η συνέχεια του κράτους του Μ. Αλεξάνδρου .

Όλοι οι υπήκοοι της Ρωμανίας δεν ήταν Έλληνες . Ο Αιγύπτιος , ο Εβραίος , ο Λίβυος , ο κάτοικος της Ιβηρίας δεν αισθανόταν Έλλην έστω και εάν γνώριζε την ελληνική γλώσσα .

 Θεωρώ πιθανόν οτι οι ηγέτες της Ρωμανίας ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ . Επομένως δεν έχουμε το δικαίωμα την ιστορία τους να την θεωρούμε ΔΙΚΗ ΜΑΣ ιστορία .

 Σε ποιά δεδομένα στηρίζω την άποψή μου :

 1) Ο πατέρας του Μ. Κωνσταντίνου καταγόταν απο την Δαρδανία και η μητέρα του απο την Βιθυνία . Επομένως , η πιθανότητα να είχε ελληνική εθνική συνείδηση είναι πολύ ασθενής . Μόνο οι τελευταίοι αυτοκράτορες της Ρωμανίας ( οι Παλαιολόγοι ) υπάρχουν ενδείξεις οτι είχαν ελληνική συνείδηση .

 2) Ο αυτοκράτωρ Ιουστίνος Α’ (518-527 μχ ) καταγόταν απο την Θράκη ή , κατ’ άλλες πηγές , απο την Ιλλυρία . Στην εποχή του στο παλάτι έγραφαν τα επίσημα έγγραφα στην λατινική γλώσσα που ο Ιουστίνος δεν την γνώριζε . Αν ήταν Έλληνες οι αυτοκράτορες γιατί δεν χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα ; Αν ο Ιουστίνος ήταν Έλληνας και δυσκολευόταν να γράφει και να διαβάζει τα λατινικά , γιατί δεν εισήγαγε την ελληνική γλώσσα στο παλάτι ;

 3) Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός ( Πέτρος Σαββάτιος αρχικά ) , ήταν ιλλυρικής καταγωγής και ανηψιός του Ιουστίνου Α’ . Ο ιστορικός της εποχής του Ιουστινιανού , ο Προκόπιος , περιγράφει πώς φερόταν η διοίκηση στους στρατιώτες :

» Αλλά και με άλλες πολλές και διάφορες ζημιές καταπονούσαν τους στρατιώτες , σαν ένα είδος συνεχιστές των πολεμικών κινδύνων : άλλους κατηγορούσαν οτι ήταν Γραικοί σαν να ήταν των αδυνάτων αδύνατο να αναδειχθεί γενναίος ένας άνθρωπος που κατάγεται απο την Ελλάδα» ( ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Ανέκδοτα ή Απόκρυφη Ιστορία ) .

Σε άλλο σημείο του ιδίου βιβλίου αναφέρει : «Μετά απο τους Σαμαρείτες άρχισε να καταδιώκει τους αποκαλούμενους Έλληνες , υποβάλλοντάς τους σε σωματικά βασανιστήρια και αρπάζοντας τα χρήματά τους . Ακόμα και όσοι απ’ αυτούς , στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν με τα λόγια απο τις επικείμενες συμφορές , αποφάσισαν να ασπαστούν δήθεν την χριστιανική θρησκεία , αυτοί λοιπόν , τις περισσότερες φορές , συλλαμβάνονταν ύστερα απο λίγο να κάνουν σπονδές και θυσίες και άλλα ανόσια έργα…»

 Πρίν τον Ιουστινιανό και ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος είχε κάνει εκτεταμένους διωγμούς πιστών της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας . Βλέπε http://lofos.info/pythas/diogmoi.html

Διάσημοι άγιοι του χριστιανισμού κατέστρεψαν αρχαίους ναούς και αγάλματα .

Βλέπε http://lofos.info/pythas/symva.html

 4) Οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος κατασκεύασαν καινούργιο αλφάβητο για τους Ρώσους . Αν ήταν Έλληνες , γιατί δεν τους έδωσαν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;

 5) Επώνυμα μέλη του ιερατείου της Ρωμανίας έγραψαν πολλά εναντίον των ΕΛΛΗΝΩΝ . Είτε ιδεολογικά κείμενα είτε ψαλμούς και αφορισμούς στην χριστιανική τελετουργία . Βλέπε http://lofos.info/pythas/ybristika.pdf

 6) Η Άννα Κομνηνή ( κόρη του αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού ) έγραψε την «Αλεξιάδα» ( την ιστορία του πατέρα της ) . Εκεί μέσα αποκαλεί τους κατοίκους της Ρωμανίας «Ρωμαίους» . Πουθενά δεν τους λέει «Έλληνες» . Και μιλάμε για τα έτη 1081 έως 1118 μχ !

 Προς άρσιν παρεξηγήσεων οφείλω να διευκρινίσω οτι το ελληνικό έθνος ΥΠΗΡΧΕ και αποτελούσε σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της αυτοκρατορίας ( όταν αυτή εκτεινόταν απο την Ιβηρική έως την Αίγυπτο ) . Οι ΗΓΕΤΕΣ όμως είναι που δίνουν το όνομα στην αυτοκρατορία . Το ελληνικό έθνος υπήρχε και επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας . Δεν την λέμε όμως «ελληνική» διότι οι ηγέτες ήταν Τούρκοι και οι Έλληνες ήταν ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ . Έτσι ακριβώς υπόδουλοι ήταν οι Έλληνες επί Ρωμανίας . Δεν πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε οτι οι Έλληνες ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ! Αυτό το θνησιγενές ανθελληνικό κρατίδιο – μαριονέττα που προέκυψε το 1830 δεν μπορεί να ονομασθεί «ελληνικό» .

 Υπάρχουν κάποιοι που λένε «Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το Βυζάντιο» . Δεν θα αρχίσω πόλεμο με όποιον νεοέλληνα θέλει να οικειοποιηθεί το Βυζάντιο αλλά θα του απαντήσω αυτά :

 Υπήρξαν πολλοί πολιτισμοί . Των Ίνκας , των Αζτέκων , των Μήδων , των Κινέζων κλπ . Δεν ήταν όλοι δικοί μας . Δεν θα αρχίσουμε να οικειοποιούμαστε πολιτισμούς που δεν έχουν σχέση με εμάς .

Αν κάποια μέρα καθίσουμε στο τραπέζι με Ουαλούς , Σκωτσέζους , Ιρλανδούς , Ισλανδούς , Γαλάτες κλπ και πούμε οτι το Βυζάντιο ήταν Ελληνικό θα μας απαντήσουν :

Ασφαλώς εσείς οι Έλληνες τρελλαθήκατε . Πρώτα βγάζετε σπουδαίους φιλοσόφους και έπειτα λέτε οτι κάποιοι βασιλιάδες σας έκλεισαν τις σχολές τους . Και εσείς , σήμερα , επαινείτε και τους δύο !

Τιμάτε εξ’ ίσου και την Αρχαία Θρησκεία σας και εκείνους που την κατεδίωξαν !

Ονομάζετε » Έλληνες» άτομα που καταφανώς δεν είχαν σχέση με την Ελλάδα , μιλούσαν λατινικά και αποκαλούσαν τους εαυτούς τους «Ρωμαίους» !

Διεκδικείτε την κληρονομιά ενός κράτους που δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το Ισλάμ , δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τους τούρκους , έκαψε αρχαία συγγράμματα και διέσωσε ελάχιστα και λέτε οτι είστε περήφανοι γι’ αυτό .

Αποφασίστε τί θέλετε τέλος πάντων και αφήστε αυτές τις γελοιότητες .

 Ακριβώς για να μην φανώ γελοίος λοιπόν θα προτιμήσω την ειλικρινή οδό και θα απαρνηθώ την Ρωμανία ως κάτι ξένο . Μια συμφορά ήταν για μας που πάει , πέρασε και χάθηκε και χαίρομαι γι’ αυτό .

 Θα πούν κάποιοι «Αν απαρνηθούμε εμείς το Βυζάντιο , θα σπεύσουν να το οικειοποιηθούν οι τούρκοι !» .

 Απαντώ :

 1) Κάποιοι πολιτισμοί και έθνη πεθαίνουν χωρίς διαδόχους ( πχ Σουμέριοι , Άβαροι , Βάνδαλοι κλπ ) . Αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που πρέπει να το αποδεχτούμε . Αν οι Μεξικανοί ξεπέσουν στην γελοιότητα να διεκδικήσουν την κληρονομιά των Σουμερίων θα πρέπει να τους μιμηθούμε ;

 2) Αν οι τούρκοι θέλουν να οικειοποιηθούν τον πολιτισμό της Ρωμανίας , ας γίνουν πρώτα χριστιανοί ( όπως οι υπήκοοι της Ρωμανίας ) , ας μιλήσουν ελληνικά ( όπως οι υπήκοοι της Ρωμανίας ) και τότε εγώ πρώτος θα τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ !!! Τολμούν ;

 3) Τα εδάφη της Μ. Ασίας μας ανήκουν επειδή εκεί είναι θαμμένοι γίγαντες του πνεύματος ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ . Μόνο εάν οι τούρκοι βγάλουν σοφούς ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ θα αποκτήσουν δικαιώματα σε αυτή την γή .

 Ας υποθέσουμε οτι επιμένουμε να ονομαζόμαστε «κληρονόμοι του Βυζαντίου» όπως κάναμε μέχρι τώρα . Μας βοήθησε κανείς να πάρουμε πίσω τα εδάφη του Βυζαντίου ; Καθόλου . Το αντίθετο θα έλεγα ! Άρα κέρδος μηδέν .

Αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική κληρονομιά και τώρα κινδυνεύουμε ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ απο μια χούφτα γελοίους σλάβους που διακηρύττουν οτι είναι κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου !

Εάν δεν είχαμε εβραϊκά ονόματα και τουρκικά επίθετα αλλά μόνον αρχαία ελληνικά ,

εάν φορούσαμε την αρχαιοελληνική ενδυμασία ,

εάν είχαμε επαναφέρει εν μέρει την αρχαία γλώσσα

εάν τιμούσαμε ( όχι πιστεύαμε ) τους αρχαίους θεούς και ήρωες

 θα τολμούσαν ποτέ γελοίοι ορθόδοξοι σλαβόφωνοι να διεκδικήσουν την κληρονομιά του Αλέξανδρου ;

Σήμερα τολμούν .

Τί βλέπει η διεθνής κοινότητα ; Κάτι γελοίους ορθόδοξους να διεκδικούν κάτι αρχαίες δάφνες απο κάτι άλλους γελοίους ορθόδοξους . Και τί την νοιάζει την διεθνή κοινότητα ποιός θα κερδίσει τις δάφνες ; Όποιος και να τις κερδίσει σε γελοία χέρια θα πέσουν .

 Επομένως λοιπόν εμμένοντας να το παίζουμε «βυζαντινοί» μόνο απώλειες έχουμε .πηγη

One thought on “ΗΤΑΝ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;(Μια διαφορετική αποψη)

  1. ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ . !!! ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΥΠΩΝΟΥΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ !!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s