"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Στις καλένδες η ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό-Δεν υπάρχουν κονδύλια δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας


Στις καλένδες η ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό
Μουσουλμάνοι προσεύχονται στον υπαίθριο χώρο του ΟΑΚΑ

Χρήματα για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό δεν υπάρχουν,με αποτέλεσμα το εγχείρημα να μεταφέρεται σιγά-σιγά στις ελληνικές καλένδες.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σε γραπτή ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη, το υπουργείο Παιδείας «δεν δύναται να ενεργήσει προς την κατεύθυνση μεταφοράς κονδυλίων», με αποτέλεσμα, όπως παραδέχεται, να «ανατρέπεται και το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα» για την κατασκευή του τεμένους.

Όπως σημειώνεται στη γραπτή απάντηση, «τη μελέτη και την κατασκευή του Τεμένους έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων… και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας».

«Από την συνεργασία της Διεύθυνσης Προγραμματισμού κι Επιχειρησιακών Ερευνών του υπουργείου Παιδεία… με την ΕΥΔΕΚ του πρώην υπουργείου Υποδομών… προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή του τεμένους και έχουν υποβληθεί» σχετικά  αιτήματα από το πρώην υπουργείο Υποδομών προς το πρώην υπουργείο Ανάπτυξης. Όμως, εκκρεμεί η μεταφορά πόρων από υπουργείο σε υπουργείο.

Το ίδιο περίπου απαντά και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος σημειώνει ότι «προκειμένου να κινηθούν οι επόμενες διαδικασίες, πρέπει να ολοκληρωθεί η εγγραφή του νέου ενάριθμου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων… και η μεταφορά χρημάτων από το υπουργείο Παιδείας».

Στην ερώτησή της η κυρία Γιαννακάκη ζητούσε να πληροφορηθεί «πού οφείλεται η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία» για το ζήτημα και ζήτησε να μάθει ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, στην Αττική «ζουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, οι οποίοι θρησκεύονται σε αυτοσχέδιους και ακατάλληλους χώρους».

Επίσης, ανέφερε ότι «η αναιτιολόγηση αναβλητικότητα και καθυστέρηση παρεμποδίζει την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων» και συνιστά παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος, σημείωσε ότι «η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρώπη, όπου δεν λειτουργεί ισλαμικό τέμενος» και κατέληξε, λέγοντας ότι, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «αν δεν υπάρξει εξέλιξη στο εν λόγω ζήτημα μέχρι τον Νοέμβριο του 2012».

Σύμφωνα με τον νόμο, προβλέπεται η ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό. Το συνολικό κόστος μετασκευής του υφιστάμενου κτιρίου, που ανήκε στο Ναυτικό, είναι περίπου ένα εκατ. ευρώ. Το έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση από τον Νοέμβριο του 2011.

2 thoughts on “Στις καλένδες η ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό-Δεν υπάρχουν κονδύλια δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας

  1. ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ , ΜΟΝΟ, ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ,
    ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΥΝΩΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΦΟΒΙΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΑ ΛΑΟ, ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
    ΝΑ ΘΗΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ κα ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ, ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s