"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ

Καλά, αυτό κατάλαβαν για τον Σκαραμαγκά και τρέχουν στην ΕΕ;


Ανησυχητική άγνοια των παραμέτρων ενός πολύπλοκου και τόσο κρίσιμου για την οικονομία της χώρας προβλήματος, αποκαλύπτουν – εάν αληθεύουν – οι πληροφορίες που δίνονται στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του προβλήματος με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης θα συναντηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίμ Αλμούνια για να συζητήσει το θέμα. Εάν πιστέψουμε τα ρεπορτάζ που μεταδίδονται, αυτό που θα του πει είναι να μη θεωρηθεί «κρατική ενίσχυση» η εκταμίευση ποσού 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, δεδομένου ότι έχουν να πληρωθούν έξι μήνες κανονικά τον μισθό τους!

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι, αυτό έχουν καταλάβει τόσο καιρό ότι είναι το θέμα; Προφανώς και πρέπει να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι αφού τίθεται ευθέως ζήτημα επιβίωσής τους, μακάρι να μπορούσαν να έπαιρναν και τα διπλάσια, λύνει όμως το πρόβλημά τους; Για μια ακόμη φορά, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εντυπωσιάζουν καθότι δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα πολύ καλύτερα από πολλούς κυβερνητικούς! Δεν είναι τυχαίες οι αντιδράσεις τους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου μιλούν για αποσπασματικά μέτρα.

Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, τείνουμε να πιστέψουμε ότι τα ρεπορτάζ απλώς είναι ατελή και οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, ή εάν έχει δοθεί όλη η εικόνα απλά δεν έχει αξιολογηθεί σωστά από τους συναδέλφους λόγω της ειδικής φύσεως του προβλήματος. Ο Κ. Χατζηδάκης είναι από τους πλέον δραστήριους υπουργούς της κυβέρνησης και αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ότι το κρατικιστικό μοντέλο έχει απλώς πεθάνει και δεν πρόκειται να επανέλθει, καθότι είναι αδύνατη η χρηματοδότησή του.

Κατά συνέπεια, το κομβικό ζήτημα είναι να καταπέσει η απαράδεκτη απαγόρευση εξαγωγών που έχει επιβληθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η οποία μάλιστα δεν αφήνει περιθώριο να επιχειρήσει η ιδιοκτησία (που δεν έχει εμπλακεί στις παράνομες κρατικές ενισχύσεις!) να φέρει δουλειές από το εξωτερικό, καθώς η ίδια τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ακόμα και με όλες τις δουλειές του Πολεμικού Ναυτικού το ναυπηγείο ΔΕΝ μπορεί να επιβιώσει.

Θα τονίσουμε για άλλη μια φορά: Πως είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση που υποτίθεται ότι προσπαθεί να σώσει την ελληνική οικονομία και να συμπεριφέρεται με τρόπο που οδηγεί σε μαρασμό έναν κρίσιμο τομέα της οικονομίας και οδηγώντας στην ανεργία 10.000 οικογένειες που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τον τομέα, διαμορφώνοντας συνθήκες κοινωνικής έκρηξης;

Αυτό δεν θα οδηγήσει σε περιπέτειες το σύνολο της ΕΕ; Είναι δυνατό όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να βλέπουν τον… θάμνο (ούτε καν δέντρο) και να μη βλέπουν το δάσος; Μήπως θα πρέπει να αναζητηθεί «εθνική ιδιοτέλεια» σε συγκεκριμένες συμπεριφορές; Αυτά είναι τα ζητήματα που λογικά θα θίξει ο Χατζηδάκης. πηγη

Σχολιάστε