"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει…


360

«Ο λαός των Γραικών είναι ατίθασος και δύσκολος.

Γι αυτό πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες.

Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί…» Χένρυ Κίσινγκερ.

«Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ” αυτούς.

 

Χένρυ Κίσινγκερ

Φρειδερίκος Νίτσε

Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους» Φρειδερίκος Νίτσε (Η Γέννηση της Τραγωδίας, κεφ. 15), 1872.

Λόρδος Λοντόντερυ

«Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν λαός μικρόψυχος…»Λόρδος Λοντόντερυ.

Συμμόρφωση λοιπόν ή Αφανισμός είναι οι δύο επιλογές που έχει φαινομενικά ο Ελληνισμός, σύμφωνα με «κάποιους» που «τρέφουν» τέτοιου είδους ευσεβείς πόθους.

Οι Έλληνες πέραν των επιστημονικών, φιλοσοφικών, μεταφυσικών και άλλων ανακαλύψεων διέθεταν και ένα πολύ συγκεκριμένο αλλά ταυτόχρονα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό· δεν έσκυβαν ποτέ μα ποτέ το κεφάλι.

Ζακλίν ντε Ρομιγύ

Όπως ανέφερε και η Ζακλίν ντε Ρομιγύ στην ομιλία της στην Πνύκα το 1995, «Οι Έλληνες είχαν καταλάβει ότι η ιδιαιτερότητά τους ήταν να μην υποκλίνονται μπροστά σε άνθρωπο, να μην δέχονται την απόλυτη εξουσία».

Το εν λόγω χαρακτηριστικό απαντά από τα αρχαία χρόνια.

Αισχύλος

Ο τραγικός ποιητής Αισχύλος στο έργο του «Προμηθεύς Δεσμώτης» τονίζει πως ο Προμηθέας, που συμβολίζει τον Ελληνισμό, ποτέ δεν πρέπει να κάμπτει τα γόνατα «ὀρθοστάδην… οὐ κάμπτων γόνυ».

Αλλά και οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν «άνανδρες και ανελεύθερες» τέτοιου είδους συμπεριφορές. (Ιάμβλιχος, Πυθαγορικός Βίος). Από την άλλη, στην Ανατολή η γονυκλισία ήταν πολύ σύνηθες φαινόμενο.

Προσκυνούσαν τους βασιλείς ως θεούς, συνήθεια που υιοθέτησαν αργότερα και οι Ρωμαίοι.

Ιστορικό έχει μείνει το τέχνασμα του Θεμιστοκλή, ο οποίος, καταδιωκόμενος από τους Έλληνες και αναγκασμένος να καταφύγει στον Μέγα Βασιλέα, κλήθηκε να τον προσκυνήσει, γιατί διαφορετικά ήταν αδύνατον να τον ακούσει.

Άλλωστε ο Πέρσης αξιωματούχος Αρτάβανος τον είχε προειδοποιήσει: «…Ὑμᾶς ελευθερίαν μάλιστα θαυμάζειν και ισότητα… ἡμῖν δὲ βασιλέα προσκυνεῖν ὡς εἰκόνα θεοῦ».

Έτσι ο μεγάλος αυτός στρατηγός, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, έριξε το δαχτυλίδι του κάτω, ώστε ο Πέρσης βασιλιάς να θεωρήσει πως τον προσκύνησε (Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι).

Όταν επίσης ζητήθηκε από τους Σπαρτιάτες να δώσουν «γῆν  και ὓδωρ» ως ένδειξη υποταγής, τότε εκείνοι έριξαν τους Πέρσες απεσταλμένους σε ένα πηγάδι.

Επειδή όμως οι πρέσβεις θεωρούνταν πρόσωπα απαραβίαστα, αποφάσισαν να πληρώσουν το αντίστοιχο τίμημα στον Ξέρξη, στέλνοντάς του δύο απεσταλμένους εθελοντές να τους σκοτώσει.

Ο Σπερθιής και ο Βούλις προσφέρθηκαν, πήγαν στον Πέρση βασιλιά και του δήλωσαν ρητά και κατηγορηματικά: «Ήρθαμε για να μας σκοτώσετε, όχι για να προσκυνήσουμε» (Ηροδότου Ιστορία Ζ’ 136).

Οι Έλληνες ήταν από την φύση τους άνθρωποι ελεύθεροι, κάτι που πιστοποιεί και η άρνηση του Ιπποκράτη, σύμφωνα με τον Στοβαίο, να πάει ως γιατρός στην περσική αυλή, γιατί όπως είπε δεν του χρειάζεται καλό αφεντικό «οὐ δέομαι χρηστοῦ δεσπότου».

Αλλά και τα λόγια του Αθανάσιου Σταργείτη στο έργο Ωγυγίαν, όπου αναφέρει: «Οἱ Ἓλληνες, ἐλεύθεροι ὂντες, δεν ἒκλιναν ποτὲ τὰ γόνατα οὒτε τὸν αὐχένα εἰς ἂγαλμα, οὒτε εἰς βωμὸν ἀνθρώπου».

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη μελέτη μας, οι Έλληνες μένουν ίδιοι ως προς τις συνήθειες και τις αξίες τους…

Έτσι λοιπόν και ο μεγάλος Κολοκοτρώνης αργότερα, σύμφωνα με όσα καταγράφονται στα «Απομνημονεύματά» του, επειδή οι προσκυνημένημένοι έκαναν ζημιά στον απελευθερωτικό αγώνα, φώναξε: «η πατρίς κινδυνεύει από το προσκύνημα! Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Αλλά και στον ίδιο τον Ιμπραήμ απάντησε: «όχι τα δέντρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, πέτρα πάνω στην πέτρα να μη μείνει, εμείς δεν προσκυνούμεν».

Ανάλογη απάντηση έδωσε και ο Καραϊσκάκης στον Κιουταχή.

Άλλωστε και τα δημοτικά τραγούδια, που ύμνησαν τους κλέφτες και τους αρματωλούς, αποδεικνύουν πόσο βαθιά χαραγμένο στην ελληνική ψυχή και το ελληνικό πνεύμα ήταν το ανυπόταχτον… «Όσο είν’ ο κλέφτης ζωντανός, πασά δεν προσκυνάει.

Κι αν πέσει το κεφάλι του, δεν μπαίνει στο ταγάρι.

Το παίρνουν οι σταυραετοί να θρέψουν τα παιδιά τους. Να κάνουν πήχη το φτερό και πιθαμή το νύχι». «-Προσκύνα Διάκο τον Πασά, προσκύνα τον Βεζύρη.

–Όσο είναι ο Διάκος ζωντανός, πασά δεν προσκυνάει».

«-Μάρκο μου πάρε τα κλειδιά κι έλα να προσκυνήσεις.

–Μένα με λένε Μπότσαρη, μένα με λένε Μάρκο, ποτέ μου δεν προσκύνησα κι ούτε θα προσκυνήσω».

Την «ιδιαιτερότητα» αυτή των Ελλήνων αναγνώριζαν και οι ίδιοι οι Τούρκοι..

Όπως γράφει σε επιστολή προς τον γιο του ο Σουλτάνος Σελίμ Β’ το 1572:

«Παιδί μου ο θεός εβοήθησε και ενίκησα και πήρα την Κύπρο, τους άπιστους ανθρώπους, όπου δεν με επροσκενούσαν».

Ο Ιωάννης Κακριδής ακόμη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στα Λαηνά του Σουφλιού είναι ένας τσοπάνος που φτιάνει θαυμάσιες γκλίτσες.

Σε μίαν από αυτές παρίστανε έναν Τούρκο να κόβει το κεφάλι ενός Έλληνα.

Ο Έλληνας στέκει όρθιος, και με χωρίς κεφάλι που είναι. Κι όταν τον ρώτησαν τον τσοπάνο γιατί στέκει όρθιος, αφού είναι χωρίς κεφάλι, αποκρίθηκε: “Γιατί είναι Έλληνας”» (Οι Αρχαίοι Έλληνες στην Νεοελληνική Παράδοση, εκδ. ΜΙΕΤ).

Αλλά μέχρι και λίγα χρόνια πριν, η μητέρα του ήρωα Αυξεντίου που κάηκε ζωντανός  από τους Άγγλους, δήλωσε: «Κάλλιο μια χούφτα χώμα ο λεβέντης μου, παρά γονατισμένος».

Ας κλείσουμε με το ποίημα του Α. Ανδρέου «Δεν προσκυνώ Αγαρηνό. Κρατάω απ’ τον Όμηρο εγώ. Είμαι του Τεύκρου αγγόνι και του Κολοκοτρώνη. Παιδί του Μακρυγιάννη δεν με νικούν βαρβάροι…».

Αυτό ας έχουμε όλοι μες στην καρδιά και το μυαλό μας και τότε θα βρούμε την δύναμη να σηκώσουμε το κεφάλι, να κοιτάξουμε ψηλά, να πάρουμε βαθιά ανάσα και να σταθούμε όρθιοι, έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους πάντες και τα πάντα.

ΠΥΓΜΗ.gr

17 thoughts on “Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει…

 1. Το σχόλιο που αναφερεται στον Henry Kissinger είναι ψευδέστατο,ουδέποτε ελέχθε υπ’αυτού,πουθενά δεν αναφέρεται σε δικό του κείμενο η λόγο,εχει διαψευτεί απο τον ιδιον κατά κόρον όταν ερωτηθη σχετικά,αλλά μερικοί νομίζουν ότι προσφερουν…εθνική υπηρεσία με το να συκοφαντούν(κατηγορία που δεν αποδεικνύεται αποτελεί συκοφαντία)Οσο για τον τράχηλον του Ελληνα κλπ…ας το αφισουμε καλλίτερα..Τα….400 χρόνια δουλείας δειχνουν κάτι άλλο..(εθνικόν είναι το αληθές)…

 2. ΑΓΑΠΗΤΕ Δ.I ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΦΩΝΑΧΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ 4 ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ .
  ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟYΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΩΛΕΣΑΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΔΙΚΑΙΟ . ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΕΙ
  ΦΙΛΙΚΑ

 3. #3Το τι είπε…η λεει «ενδομυχα» ο καθένας δεν εχει σχεση με την απάντηση μου.Το οτι ορθοποδησαμε «χωρίς»τη βοήθεια των μεγαλων της εποχηςς,πάλι δεν είναι σωστό,και επρεπε να ξαίρεις οτι η εανάσταση στην ουσία είχε τελειώσει και μας εσωσε η ναυμαχία των τριων μεγαλων δυναμεων της εποχής..Η «ανθελληνική» προπαγάνδα κλπ δεν εγγίζει εμένα γι’αυτό βρίσκομαι εδώ και είμαι και καποιας ηλικίας και εχω αποδείξει και εμπράκτως την αγάπη μου προς την πατρίδα και όχι μόνο με λόγια και εκ του ασφαλούς όπως οι περισσότεροι της σημερινής μας εποχής.Θα συμφωνήσω με την τελευταία παράγραφο του σχολίου σου.Νασαι καλά.
  Οσο για το σχόλιο #2 πραγματικά…ακαταμάχητο και πολυ υψηλού επιπέδου επιχείρημα,αδυνατώ..να απαντήσω..

 4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΞΑΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙ……!ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΩΡΑ….!ΟΚ ΠΛΑΤΩΝ….?

 5. Συμπλήρωμα#3 σχολιου μου.

  Η ιστορία δεν γραφεται συμφωνα με τις επιθυμίες του καθένα,αλλα βασισμένη σε γεγονότα.Διαφορετικά θα πρέπει να συμφωνήσουμε με τους Σκοπιανούς ότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν… Σλάβος,η με τους Τούρκους,ότι ο Ομηρος..΄ητανε… Τούρκος.

 6. Σαν σήμερα: η ναυμαχία του Ναβαρίνο

  1827
  κατατροπώνει στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ, ο στόλος των Μεγάλων Δυνάμεων υπό τους ναυάρχους Δεριγνύ, Κόδριγκτον και Χέιντεν.

 7. 1) ΑΓΑΠΗΤΕ # 1 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟ ΤΙ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩΣΕ ΙΣΟΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ .

 8. TWRA GIA TO AN SE AGGIZEI H OXI H ANTHELLHNIKH PROPAGANDA AFTO EINAI KATI POU PREPEI NA TO ANARWTHTHEI OKATHENAS MONOS TOU OSO GIA TA EFSHMA POU KOLLAEI O KATHENAS STO PETO TOU TO KSEREI MONO EKEINOS GIATI TO KANEI OSO GIA TIS APODEIKSEIS EDW DEN ZHTAEI KANEIS APO KANENA TIPOTA MONO NA EINAI ELLHNAS OSO GIA THN EPISHMANSH EK TOU ASFALOUS EDW THA SE PLHROFORHSW OTI O KATHENAS KANEI OTI BOREI EAN NOMIZEIS ESY OTI EDWSES PARAPANW APO ALLOUS MEGIA SOU ME XARA SOU TO EKANES GIA THN PATRIDA KAI EINAI PROS TIMH SOU STHN TELEFTAIA SOU PARATHRHSH EAN TO SXOLIO 2 EINAI AKATAMAXHTO H OXI DEN SOU DINW TO DIKAIWMA NA ME KRINEIS DIOTI DEN ME GNWRIZEIS EXOUNE YPARKSH ARKETOI EIDHMONES TOU EIDOUS SOU POU KRATANE THN ZYGARIA STO XERI ZYGIZONTAS PANTA TI PROSFERAN AFTOI KAI TH PROSFEROUNE OI ALLOI EINAI VLEPEIS TO DAIMONIO TIS FILHS : KAI KATI AKOMH DEN ONOMAZOMAI # ALLA ELLHN KAI EINAI TIMH MOU

 9. 400 xronia DOULEIAS me 50 apotyxhmenes epanastaseis….. mexri thn teleytaia ayth tou 1821!
  kai bebaia den ypomenei o traxhlos tou Ellina ton zygo…..

 10. @8 TheEllinas ΛΕΣ:

  .»…STHN TELEFTAIA SOU PARATHRHSH EAN TO SXOLIO 2 EINAI AKATAMAXHTO H OXI DEN SOU DINW TO DIKAIWMA NA ME KRINEIS…..»

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ @2 ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ platon12, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ……?ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΣ….? OTI YΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΛΑΤΩΝ12…..?EXΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΔΗ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ AΠO TO IΔIO ATOMO, ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟ GREEK NATIONAL PRIDE…….

 11. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕ ΛΥΠΗΜΕΝΕ – ΜΠΟΥΦΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΓΡΑΨΑ ( ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΟΥ …………… ΔΩΣΩ ΔΙΚΑΙΟ ) ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΦΟΣ ΛΕΓΕΣΑΙ ΚΑΙ Δ.I
  ΤΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

 12. @13 ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕ ΛΥΠΗΜΕΝΕ – ΜΠΟΥΦΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΩ….

  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ,ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΤΣΕΡΒΕΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ…..!

  ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ……ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ…..!ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ……ΕΚΑΝΕΣ…..! 🙄

  ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ, Ο ΔΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ……!

  ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…!ΟΙ ΜΥΘΟΙ, ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ …..!

 13. @14 Αγαπητέ χαρούμενε,καμιά φορά η μη απάντηση,είναι η καλλίτερη απάντηση σε μερικές περιπτωσεις.Τι απάντηση μπορεί να δοθεί σε ασυναρτησίες;και μη ξεχνάς ότι οι «ηλιθιοι είναι αήττητοι.Σε τοσες χιλιάδες επισκέπτες,αναπόφευκτα,θα εχουμε και μερικούς τέτοιους.Λογω της δημοκρατικότητας του GNP δημοσιεύουμε και σχόλια,που σε αλλα blogs πεταγονται.Οι αναγνώστες είναι ικανο’ί να κρινουν.Ο καθενας εχει δικαίωμα να εχει τις διαφορετικ’ές του απόψεις,σε κάθε θέμα,και αυτός είναι ενας απο τους σκοπούς των blogs,Οταν ομως λογω ελλείψεως επιχειρημάτων καταφευγει σε ύβρεις,και κατηγορεί αλλους για αυτό που κανει ο ίδιος,η μόνηαπάσντη ση είναι η περιφρόνηση.Επαναλαμβάνω,το ρητό «οι ηίθιοι είναι αήττητοι.Ευχαριστώ για τη γνώμη σου.

 14. Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
  Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
  Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
  Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της «πηγής» των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας…

  Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται

 15. ΦΙΛΕ ΔΙ,ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΒΡΕΙΣ,ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ Ή ΠΑΠΑΚΙΑ(@),ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ…..!ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ…….ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ……..

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s