Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των δύο ηγετών στη λιμουζίνα από το αεροδρόμιο έως το Μέγαρο Μαξίμου και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που ακολούθησαν την περασμένη ΤετάρτηMέρκελ: Πείτε μου τι γίνεται… Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις σας με την τρόικα; Σαμαράς: Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει. Αλλά φοβάμαι ότι δεν έχουν όλοι την ίδια διάθεση να τελειώνουμε το συντομότερο.
-
Σαμαράς: Καταλαβαίνω σωστά ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου… Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται κάτι, εφόσον είναι συνεπής προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
-
Μέρκελ: Πιστεύω ότι μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, όπως είναι το Ελληνικό. Σαμαράς: Πρώτος το έθεσα όταν ήμουν στην αντιπολίτευση, αλλά τότε ήμουν μόνος.