"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Ορθοδοξία

«Παΐσιος Α.Ε.»


Pastitsios

Γέροντας Παστίτσιος και… παρ’ ολίγον Πρεβέζης: ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ!

Το έχουμε γράψει, σε εντελώς ανύποπτο χρόνο, εδώ και αρκετό καιρό από τις στήλες μας σ’ αυτή εδώ την εφημερίδα:

Οι αναφορές μας στον Γέροντα Παΐσιο και, γενικότερα, στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, έχουν ενοχλήσει τα σφόδρα κύκλους σατανολατρών, οι οποίοι – στην απόπειρά τους να θάψουν την Ελλάδα – προσπαθούν να εμποδίσουν την οποιαδήποτε αναφορά στις ρίζες του έθνους και της πίστης μας!

Είναι δε γεμάτοι με απύθμενο μίσος κατά του γράφοντος (και των συνεργατών μας), επειδή βλέπουν σ’ εμάς ένα τεράστιο εμπόδιο στα σχέδιά τους, πόσο μάλλον που δεν φοβόμαστε τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν στις δαιμονικές τελετές τους, με τσιμπήματα σε «κουκλάκια» κτλ., προσπαθώντας έτσι να μας βλάψουν με διάφορες κατάρες!…

Βέβαια, υπάρχουν και άνθρωποι που διαφωνούν μεν με τις θέσεις μας, όμως το κάνουν με τρόπο κόσμιο και – κυρίως – δημόσια και με ονοματεπώνυμο και όχι με ψιθύρους, όπως πράττουν οι εχθροί μας, οπαδοί του Σατανά.

 

Αυτό ισχύει π.χ. για τον κ. Αργύρη Τσακαλία, ο οποίος αν και με αντίθετες απόψεις απ’ τις δικές μας ουδέποτε προέβη σε πισώπλατες κατηγορίες εναντίον μας.

Το ίδιο και για τον πολύ αγαπητό μας κ. Γιάννη Λοβέρδο (γνωστό αξιόλογο δημοσιογράφο), που πάντοτε με τρόπο πολιτισμένο και με επιχειρήματα εκφράζει τις αντιρρήσεις του για ορισμένα θέματα. Εμείς το έχουμε ξαναπεί ότι, μέσα σε καθεστώς δημοκρατίας και ελευθερίας της γνώμης, δεχόμαστε ΟΛΕΣ τις απόψεις! Εκτός ασφαλώς από εκείνες που παραβιάζουν το πνεύμα του Νόμου και οδηγούν σε ακρότητες.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που στρέφονται εναντίον μας και εναντίον των Γερόντων της Ορθοδοξίας μας με τρόπο ύπουλο και με τον στόχο να καταστρέψουν την επίσημη θρησκεία της χώρας μας; Είναι κυρίως οι κάτωθι, τους οποίους και καταγγέλουμε δημόσια για την ανθελληνική και αντιχριστιανική τους τοποθέτηση:

1. Κύκλοι της άκρας Αριστεράς, δεδηλωμένοι άθεοι, οι οποίοι ανέκαθεν χτυπούσαν με μίσος τον ελληνισμό και τη χριστιανοσύνη.
2. Ξένοι κατάσκοποι εχθρικών κρατών, που δρουν επί ελληνικού εδάφους, και που ασφαλώς επιθυμούν την υπονόμευση της θρησκευτικής μας παράδοσης και της εθνικής μας ταυτότητας.

3. Βεβαίως οι δεδηλωμένοι σατανολάτρες εχθροί του γράφοντος, που εχθρεύονται κάθε τι το χριστιανικό, κάτι το απολύτως «φυσιολογικό», εφόσον έχουν ταχθεί ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία του αφέντη τους, του Διαβόλου.
4. ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, που είναι κάποιοι ψευτοεθνικιστές, οι οποίοι τον Μάιο του 2012 διείσδυσαν στη Χρυσή Αυγή (ενώ πιο πριν… την έβριζαν με χυδαιότητα!!!) και οι οποίοι μιλούν με τον χειρότερο τρόπο για το πρόσωπό μας, κατηγορώντας μας έντονα στις φιδοσυνάξεις τους, βλάπτοντας έτσι τόσο τη Χρυσή Αυγή όσο και τον ελληνικό πατριωτισμό…

Δυστυχώς όμως γι’ αυτά τα φίδια, εμείς μαθαίνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και γνωρίζουμε άριστα και ποιοι είναι και τι λένε εναντίον μας!

Σε φύλλο της «Ε.Ω.» έγινε μεταξύ άλλων αναφορά και σε μία ιστοσελίδα, η οποία έγραψε απαξιωτικά για τον Γέροντα Παΐσιο (και την εφημερίδα αυτή), αποκαλώντας την εργασία μας που είναι έργο ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ως…«Παΐσιος Α.Ε.»!!!

Δηλ. αυτοί οι κύκλοι επιθυμούν να μην μιλούμε καθόλου για τους Γέροντες και την Ορθοδοξία, αλλά να αποκοιμίζουμε τον ελληνικό λαό, αφήνοντάς τον άθυρμα στα χέρια των εχθρών του έθνους, που – με τα διάφορα Μνημόνια – τον οδηγούν στην τρέλα και την εξαθλίωση… Ασφαλώς εμείς δεν θα… «υπακούσουμε» στη βούληση των αφεντικών αυτών των «κυρίων» και θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο πολύ αποφασιστικότητα το έργο μας!

Επίσης, θόρυβος ξέσπασε πολύ πρόσφατα σχετικά με τη σύλληψη 27χρονου από την Εύβοια, που δημιούργησε στο Facebook ομάδα κάτω από τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος».

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η ενέργεια της σύλληψης ήταν η ενδεδειγμένη, διότι – συν τοις άλλοις – έτσι «ηρωοποιείται» και ο ως άνω 27χρονος.

Όμως είναι επίσης απολύτως απαράδεκτη η ενέργεια του εν λόγω ατόμου να ειρωνεύεται την ιερή μορφή του Γέροντα Παϊσίου, που σε τελική ανάλυση είναι σεβαστή από εκατομμύρια Ορθοδόξων!

Είμαστε εντελώς αντίθετοι με κάθε εμπαιγμό προσώπων που θεωρούνται ιερά ή και ολόκληρων θρησκειών και άλλωστε στα κείμενά μας ουδέποτε κοροϊδέψαμε το οποιοδήποτε θρήσκευμα και ουδέποτε κατηγορήσαμε κάποιον για τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει την ανεξιθρησκεία.

Όμως ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλλει εντός της ελληνικής επικράτειας τα σύμβολα και τις ιερές μορφές ετούτου εδώ του τόπου!

Αλλά, πέραν του 27χρονου, έχουμε και την εξίσου απαράδεκτη τοποθέτηση ενός… υποψηφίου Μητροπολίτη (αν είναι δυνατόν!), ο οποίος – σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Παρόν» της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2012 – αμφισβήτησε τον Γέροντα Παΐσιο!!!

Επρόκειτο για τον έναν εκ των δύο βασικών διεκδικητών της θέσης του Μητροπολίτη Πρεβέζης – τελικώς δεν εξελέγη – ο οποίος είπε για τον Γέροντα Παΐσιο τα εξής πρωτοφανή: «Ήταν ένα γεροντάκι που τα είχε χαμένα και προσευχόταν λίγο παραπάνω»!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αυτό μάλιστα το δημοσίευσε και στο Διαδίκτυο τον Οκτώβριο του 2010. Αλλά επίσης ο ως άνω υποψήφιος είπε και ότι… «Η Αγία Γραφή δεν αγγίζει πια την ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου», ενώ τόλμησε να κατακρίνει και τους Ψαλμούς του Δαβίδ!…

Και ύστερα απορούν ορισμένοι γιατί η Εκκλησία μας έχει φτάσει σ’ αυτό το χάλι…

Το όνομά του; «Πατήρ» Θεοδόσιος Μαρτζούχος…

Έτσι, για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε! Εδώ για την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ ο εν λόγω υποψήφιος διέψευσε με επιστολή του στο «Παρόν» ότι έχει προβεί στους ως άνω χαρακτηρισμούς για τον Γέροντα Παϊσιο, χωρίς πάντως να διευκρινίζει τι και πώς ακριβώς το είπε!

Εμείς, όπως πάντα με πλήρη διαφάνεια (ΟΛΑ για ΟΛΟΥΣ!), φέρνουμε στο φως τους όσους στρέφονται κατά του Γέροντα Παϊσίου, προσπαθώντας να ξερριζώσουν τη θρησκευτική μας παράδοση!

Και θα συνεχίσουμε να προωθούμε θέματα Ελληνορθοδοξίας, άσχετα με το ότι… δεν τους αρέσει! Θα έπρεπε ήδη να έχουν καταλάβει οι ανόητοι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε στην ανόρθωση του έθνους! Όλες οι ψευτοδράσεις-ενέργειές τους θα πέσουν στο απόλυτο κενό…

ΥΓ. Τέλος, προειδοποιούμε «ορισμένους» ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να… μονοπωλεί (!) τον Γέροντα Παΐσιο! Διότι ο Γέροντας ανήκει σε ΟΛΟ τον Ελληνισμό!… Ματαιοπονούν δε, πιστεύοντας (οι κακόμοιροι) ότι με διάφορες ψευτοαπειλές θα συνεχίσουν την έως σήμερα «δράση» τους! Ας καταλάβουν καλά ότι ο λαός μας άρχισε να αφυπνίζεται και σύντομα θα ξεχωρίσει «τα ζιζάνια από τα ερίφια»…

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

8 thoughts on “«Παΐσιος Α.Ε.»

 1. Ο ΗΣΑΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ…..ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ….ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΟΙΣ: «ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ…»

  ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ» ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΦΕΡΑ(ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…..ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ: «ΔΩΣΕ ΠΑΙΣΙΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ»

  ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΡΕΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΘΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΥΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ…..ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΝΩΤΙΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΝΑΝ ΛΑΟ…….

 2. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΗΜΑΤΟΣ.
  ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ Τ΄ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ.
  ΖΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟ-ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
  ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΥΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!!!

 3. #3 Φίλε απροσάρμοστε….συμφωνώ μαζί σου,αλλά σε μερικούς…αρέσουν οι «προφητείες»(;;;;;;;;).Βλέπεις είναι το μόνο που μας εχει…μείνει.Πάρτο έτσι,σαν μέρος μια σφαιρικής ενημέρωσης,δε θα πεί,σωνει και καλά,πως…τρέχει και τίποτα…

 4. ΛΑΜΠΡΟ @2 ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ(ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ…)…!:
  «ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ….ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ….!»

 5. Θα επαναλάβω εδώ αυτό που εχω αναφερει αμέτρητες φορές.Οι αναρτήσεις εχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα,και εξαρταται απο τον καθένα μας να βγαλει τα όποια συμπεράσματα και γνώμες θέλει,αναλογα με τη προσωπική του τοποθέτηση στο καθε θέμα.Ουδέποτε παρακινήσαμε κανένα να πιστεύει η όχι σε οτιδήποτε.Οταν αναφέρουμε κάτι σχετικό με τον Πάγκαλο,π.χ.δεν σημαίνει ότι προτρέπουμε κανένα…να πιστεύει…σε αυτόν και σε ότι λέει.Ο καθένας εχει ελευθερία σκεψης και κριση να βγαλει ότι συμπέρασμα θέλει και συμφωνεί με τις απόψεις του.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις προφητείες,τον Παίσιο τον ..Ερντογιάν η τον Τσίπρα.Να μη δημιουργούμε ανύπαρκτα θέματα.

 6. @ΔΙ ΑΠΛΗ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΛΑΜΠΡΟ,ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ OΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ…….!Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΟ….?

 7. Οχι,χαρούμενε,δεν εγινε κάτι τέτοιο.Οσο για διαφωνία με το Λάμπρο κλπ,κανένα πρόβλημα.Δεν…απαγορεύονται οι διαφορετικές απόψεις,αλίμονο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s