"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Αόρατες Ε.Δ.» λόγω δημογραφικού – Αναγκαστικά καταργούν τους «γιωτάδες»


Ανεξέλεγκτα κινείται το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας το οποίο θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις τα αμέσως προσεχώς χρόνια συμπαρασύροντας μαζί του και την οροφή του στρατεύματος δραματικά προς τα κάτω.

Μονάδες παρουσιάζουν τραγικά ποσοστά επάνδρωσης σε σημείο που να υφίστανται πρακτικά μόνο στα χαρτιά και το σημαντικότερο είναι ότι δεν πρόκειται η κατάσταση αυτή να βελτιωθεί, αντίθετα θα βαίνει επιδεινούμενη συνεχώς.

Μόνο μεταξύ του 2009 και 2010 οι γεννήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 3.167 νεογνά, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν την τελευταία δεκαετία τη χειρότερη δημογραφικά περίοδο από το 1940.

Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα, ο οποίος μπορεί φαινομενικά να κυμαίνεται στο 1,39 στην πραγματικότητα όμως το ποσοστό αυτό αφορά στις Ελληνίδες και στις αλλοδαπές μητέρες.

 

Στο καθαρά ελληνικό πληθυσμό ο δείκτης πέφτει και κάτω από 1 κάτι που κατατάσσει την Ελλάδα στην 199η χειρότερη θέση επί 220 χωρών!

 Να σημειωθεί πως ο δείκτης γονιμότητας για να αντιπροσωπεύει την ομαλή αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους πρέπει να είναι πάνω από 2,1!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2011, οι θάνατοι στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις γεννήσεις  με 110.729 έναντι 106.777.

Σε αυτό το δραματικό από κάθε άποψη κλίμα και με βάση τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ μέσα στην επόμενη δεκαετία ο αριθμός των στρατεύσιμων θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 7.500, ενώ επίσης δραματική θα είναι στη συνέχεια και η συρρίκνωση της απόδοσης των κλάσεων.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την μειωμένη επάνδρωση του Στρατού είναι ο αυξημένος αριθμός των ανυπότακτων και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτός αγγίζει τα 33.000 άτομα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Χωρίς τη δυνατότητα ουσιαστικής λύσης στο πρόβλημα –οι επιπτώσεις του οποίου ακόμη δεν μπορούν να γίνουν πλήρως αντιληπτές- το ΓΕΕΘΑ προσανατολίζεται σε εναλλακτικές πλην όμως παροδικές λύσεις όπως η επανεξέταση του καθεστώτος του υγειονομικού κανονισμού προκειμένου να μειωθούν αυτοί που απαλλάσσονται των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων λόγω υγείας και να αυξηθούν αυτοί που φέρουν όπλα.

Στατιστικά από κάθε σειρά  κατάταξης, το 70% κρίνεται ως  Ι-1 ή Ι-2 υπηρετεί δηλαδή ένοπλα, το 5% χαρακτηρίζεται λόγω κάποιων παθήσεων Ι-3 ή Ι-4, με το υπόλοιπο 3% να απαλλάσσεται οριστικά από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Ι-5.

Βάσει του νέου καθεστώτος αναμένεται να αυστηροποιηθούν οι κανονισμοί περί Ι-4 (οι υπηρετούντες δηλαδή χωρίς να φέρουν όπλο), και να μεταπέσουν σε κατάσταση Ι-2 ή Ι-3 ενώ αντίστοιχα πολλοί από τους Ι-5 θα μεταπέσουν σε κατάσταση Ι-4 τουλάχιστον, με στόχο να υπηρετήσουν έστω και άοπλα.

Δεν είναι γνωστό τι αριθμό επιπλέον στρατευσίμων  θα αποδώσουν τα νέα αυτά μέτρα, αλλά όπως λέει και η παροιμία  «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ η μόνη βελτίωση που υφίσταται στις κλάσεις των στρατευσίμων προέρχεται από την… οικονομική κρίση.

Αυτό γιατί πολλοί εκ των αναβολών στράτευσης, διακόπτουν την αναβολή τους που έχουν πάρει λόγω σπουδών επειδή ακριβώς δεν μπορούν οι οικογένειές τους να τους στηρίξουν οικονομικά.
Έτσι μέχρι και πριν από δύο χρόνια το ποσοστό όσων ζητούσαν αναβολή στράτευσης για λόγους κυρίως σπουδών προσέγγιζε ή έφθανε το 25% της σειράς κατάταξης, ενώ τώρα έχει υποχωρήσει στο 22% με φθίνουσα πορεία.

Βέβαια ακόμη και αν παρουσιαστεί κάποια σχετική βελτίωση στον αριθμό των στρατευσίμων, και κατά συνέπεια στην επάνδρωση των μονάδων από την αλλαγή του υγειονομικού κανονισμού και από την  αύξηση των διακοπών των αναβολών αυτά όπως προαναφέρθηκε θα είναι παροδικά και μόνο.

Και πάλι όμως είναι άγνωστο πότε και πως θα αποδώσουν τα μέτρα αυτά.

Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι το μόνο μέτρο που θα μπορούσε να αποδώσει άμεσα θα ήταν αυτό της αύξησης της θητείας στους 15 μήνες αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται να υφίσταται αυτή τη στιγμή.

Έτσι και δεδομένου του γεγονότος ότι και η χρονική διάρκεια της θητείας παραμένει αμετάβλητη χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση για αύξησή της καταδεικνύουν ότι σύντομα θα πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων το θέμα Στρατός.

Εάν έχουμε αποφασίσει να πεθάνουμε κυριολεκτικά ως κοινωνία τότε τι μπορεί να τον χρειαζόμαστε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 thoughts on “«Αόρατες Ε.Δ.» λόγω δημογραφικού – Αναγκαστικά καταργούν τους «γιωτάδες»

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΗΤΕΡΑ ΔΗΛ,ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ Π.Χ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ 150ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 200 ΕΥΡΟ ΤΡΙΤΟ 300ΕΥΡΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ! ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!!!!.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ & ΟΜΟΘΡΗΣΚΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΑΜΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΕ Η’ ΔΥΧΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΒΕΡΤΑ ΠΛΗΘΕΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ!ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. ΕΝΩ Η ΑΠΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΕΛΕΙ 3000ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ 3000ΕΥΡΟ ΓΙΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ! ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η¨»ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ?

  2. ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΓΗΓΕΝΟΥΣ ΕΔΩ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ KATΩ TOY 1,ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΔΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ(ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) ΣΤΟ 1,4…….?ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΑΝ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1,ΤΟΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ……Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ……..!ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ «ΕΝΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ» ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ……!ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…..!

  3. ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΜΟΝΟ,! ΕΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ Π.Χ. ΡΩΣΙΑ.ΟΥΚΡΑΝΙΑ,ΣΕΡΒΙΑ.ΙΤΑΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ.ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ&ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ!!!!!!.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s