"Greek National Pride" blog / ΙΣΛΑΜ / ΚΑΤΑΡ / ΣΥΡΙΑ / Τουρκία

Κατάρ, Τουρκία οι οικονομικοί χορηγοί των μισθοφόρων


Οι «ακτιβιστές» της Συρίας πληρώνονται σε σκληρό συνάλλαγμα, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ο μηνιαίος μισθός για κάθε «αντάρτη-ακτιβιστή» ανέρχεται στα 150 $ το μήνα και η πληρωμή γίνεται πρώτα σε όσους υπηρετούν στα κύρια μέτωπα όπως στην πόλη Χαλέπι.

 

Ο διοικητής των ένοπλων μισθοφόρων Abdul Salam Humaidi αν και δεν έκανε γνωστό από ποιες ακριβώς χώρες προέρχεται η οικονομική αυτή βοήθεια άφησε όμως να εννοηθεί ότι χώρες όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, αλλά και άλλες χώρες του Κόλπου, είναι οι κύριοι «τροφοδότες» του λογαριασμού των μισθοφόρων.

«Το στρατιωτικό συμβούλιο μοιράζει τους μισθούς με τη βοήθεια του Κατάρ γύρω στα 150 $ το μήνα» λέει ο Haji al-Bab ένα άλλος στρατιωτικός διοικητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μισθοί προβλέπεται να αυξηθούν στο μέλλον αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα πάρουν αύξηση οι μισθοφόροι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

One thought on “Κατάρ, Τουρκία οι οικονομικοί χορηγοί των μισθοφόρων

Σχολιάστε