"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή


Τελείωσε η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, με σκοπό την οριστικοποίηση και
προώθηση στη Βουλή των νέων μέτρων, δύο ώρες μετά την εκκίνησή της.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Για όσα η τρόικα επιμένει σχετικά με τα εργασιακά με βρίσκουν αντίθετο. Οι αξιώσεις της με βρίσκουν αντίθετο. Όσα ζητούν δεν έχουν σχέση με τα μέτρα και δεν είναι η επιλογή μου να ισοπεδωθούν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Δεν πρόκειται να ψηφίσω αυτά που ζητούν για τα εργασιακά, ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές μου. Αυτή θα είναι η θέση μου μέχρι τέλους. Αν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις της τρόικα, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η ανεργία και θα προκληθεί μεγαλύτερη ύφεση. Σε ότι αφορά τα άλλα μέτρα, η συζήτηση συνεχίζεται».

Είχε προηγηθεί σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση, ο οποίος αμέσως μετά ενημέρωσε τη Δημοκρατική Αριστερά για τις εξελίξεις στα εργασιακά. Εισερχόμενος ο κ. Σαμαράς στη Βουλή, δήλωσε χαρακτηριστικά πως τα μέτρα πρέπει να κλείσουν.

Εντός της σύσκεψης ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Ιωάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Μετά τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός θα έχει χαλαρές συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος, στον απόηχο της διαγραφής του Νίκου Σταυρογιάννη.

http://www.kathimerini.gr

Σχολιάστε