"Greek National Pride" blog / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΙΤΑΛΙΑ / Κύπρος / ΡΩΣΙΑ / Τουρκία

ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ – Ρωσία και Ιταλία απορρίπτουν το τουρκικό τελεσίγραφο για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ


 

 Ρωσία και Ιταλία απέρριψαν τις τουρκικές «εκκλήσεις» να μην λάβουν μέρος στις έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στα βυθοτεμάχια («οικόπεδα») της κυπριακής ΑΟΖ με σχετικές διαρροές από τα υπουργεία Εξωτερικών τους.

 Πριν από λίγο πηγή του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών ανέφερε στο defencenet.gr ότι «Η Κύπρος είναι ένα κυρίαρχο κράτος και έχει συγκεκριμένα κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβτητήσει».

 Και από ιταλική πλευρά αναφερόταν οτι «Η Κύπρος είναι χώρα μέλος της ΕΕ και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει δικαίωμα να δώσει άδειες για έρευνες στην ΑΟΖ της».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ρωσία μέσω θυγατρικών της Gazprom, όσο και η Ιταλία μέσω της Εni, έχουν λάβει συμβόλαια για έρευνες μαζί με την Γαλλία και τη Ν.Κορέα σε τέσσερα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

 Πριν λίγες ώρες η Τουρκία απείλησε τις χώρες αυτές με αποκλεισμό από τα ενεργειακά έργα της Τουρκίας μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών

 

 

 Η θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι «Στις συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες σχετικά με οικόπεδα στη δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου στο πλαίσιο του δεύτερο διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων απαντάμε με προειδοποίηση ότι για τις εταιρείες που θα λάβουν μέρος θα αποκλειστούν από τα ενεργειακά έργα της Τουρκίας. 

 Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα και αδιαίρετα δικαιώματα, όπως και οι Ελληνοκύπριοι, επί των φυσικών πηγών που βρίσκονται στο σύνολο της υφαλοκρηπίδας του νησιού. 

 Η παράβλεψη της πραγματικότητας αυτής και η συνέχιση των μονομερών και προκλητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και την ΤΔΒΚ 

 Επανειλημμένως έχουν υπογραμμιστεί οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από τη δραστηριότητα διεθνών εταιρειών πετρελαίου στις εν λόγω αμφισβητούμενες περιοχές στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι». 

 Όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός και επαναληφθεί επανειλημμένως εκ μέρους του υπουργείου μας, οι εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν θα περιληφθούν στα ενεργειακά έργα της Τουρκίας. 

 Για τον λόγο αυτόν, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις σχετικές χώρες και τις εταιρείες πετρελαίων να κινηθούν με σωφροσύνη, ιδιαίτερα να μην προχωρήσουν σε δραστηριότητες στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που είναι αμφισβητούμενες από πλευράς Κυπριακού ζητήματος και να αποχωρήσουν από τον εν λόγω διαγωνισμό».

 Η απάντηση είναι και απειλητική και εκβιαστική και βέβαια πέρα από τις ρημαικές αρνήσεις σπεύδουν και οι δύο χώρες που έχουν πάρει μαζί με την Γαλλία την «μερίδα του λέοντος» στα κυπριακά οικόπεδα, να δώσουν την απάντηση που πρέπει στη τουρκική απειλή:

 Ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών  θα πραγματοποιήσουν διήμερη αεροναυτική άσκηση από την ερχόμενη Δευτέρα  5 Νοεμβρίου στον κόλπο του Τάραντα και το Ιόνιο Πέλαγος.

 Μάλιστα στην άσκηση δόθηκε η επωνυμία «IONIEX 2012». Από ρωσικής πλευράς θα συμμετάσχει το  ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy και το ρυμουλκό διάσωσης MB 304.

 Από ιταλικής πλευράς θα συμμετέχει η φρεγάτα Zeffiro,  ένα πλοίο της ακτοφυλακής η  Ακτοφυλακίδα Aviere, ένα υποβρύχιο, αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης (AV8B) και το  σύνταγμα πεζοναυτών του San Marco .

 Οι ασκήσεις θα ολοκληρωθούν στις 14 Νοεμβρίου. Τα ρωσικά πλοία θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Τάραντα την επομένη.στις 15 Νοεμβρίου.

 Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα διήμερα γυμνάσια  αποσκοπούν  στην ενίσχυση της συνεργασίας και της εξάσκησης  των πληρωμάτων των δύο χωρών σε συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων  μέσω ασκήσεων  επιτήρησης, τακτικής, εφοδιασμού και ελιγμών μάχης.

 Το ερώτημα είναι αν η Τουρκία θα τολμήσει να επαναλάβει την πειρατική πολιτική της, όπως επιχείρησε πέρσι με την έναρξη των γεωτρήσεων από πλευράς Noble Εnergy, με την αποστολή πολεμικών πλοίων.

 Πάντως σε συνδυασμό με τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στην Α.Μεσόγειο στην Συρία, το όλο σκηνικό αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 thoughts on “ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ – Ρωσία και Ιταλία απορρίπτουν το τουρκικό τελεσίγραφο για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

 1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΞΕΡΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 74………………….
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ.
  (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 12 ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)
  ΕΝΑΙ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ¨Η ΝΤΑΒΟΥΤ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ!!!
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΥΠΕΞ…………..(ΑΙΧΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ)
  (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, Ο ΡΩΣΟΣ, Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ)
  ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΙΚΡΗ, ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ!!

 2. ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ & ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ! ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΠΛΑ & FULL ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ! & ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ! ΟΛΛΑ ΕΝΧΩΡΙΑΣ Η΄ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ! .ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!.

 3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩ……………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s