Σκληρή κριτική και αποστασιοποιήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης σε βασικές επιλογές της κυβέρνησης.
Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σε βασικές κυβερνητικές επιλογές, κρατώντας αποστάσεις από τη νομοθετική πρωτοβουλία που εξήγγειλε προχθές ο πρωθυπουργός για αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νόμου Ραγκούση.
«Όσο σκληραίνουμε», είπε ο κ. Ρουπακιώτης. «τη νομοθεσία μας για την ιθαγένεια, τόσο ενισχύουμε τη ΧΑ, που αντί να την αποδυναμώνουμε την τροφοδοτούμε» .
Η πολιτεία, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, πρέπει να δει άλλες δυνατότητες για την αντιμετώπιση του προβλήματος του μεταναστευτικού στη ρίζα του.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η Χ.Α ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΤΕ Η Χ.Α ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΕΜΦΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΘΑ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ