"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Το Πολυτεχνείο ψόφησε…


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης

Φαήλος Κρανιδιώτης

«Η χούντα δεν τελείωσε το ’73».

Το φωνάζουν και το γράφουν στους τοίχους.

Ανιστόρητο σύνθημα μιας ανιστόρητης γενιάς.

 Πολλοί πιτσιρικάδες αλλά και μεγαλύτεροι νομίζουν ότι η δικτατορία έπεσε από τη δράση της «γενιάς του Πολυτεχνείου» με κορύφωση τη νύχτα της 17/11/1973, όταν το ΑΜΧ-30 έριξε την πύλη κι εκατόμβες φοιτητών έπεσαν θερισμένες από πολυβόλα μέσα στο Πολυτεχνείο. Επέζησαν η Δαμανάκη, ο Παπουτσής και κάτι ψιλά, και μας οδήγησαν στο λαμπρό μέλλον.

 Η αλήθεια; Οι βεβαιωμένοι νεκροί ήταν 24 και ούτε ένας μέσα στο Πολυτεχνείο.

Μόνο η Πέπη Ρηγοπούλου έπαθε συντριπτικά κατάγματα στα πόδια από την πτώση της μεγάλης σιδερένιας πύλης.

Η εκατόμβη μέσα στο Πολυτεχνείο είναι ανύπαρκτη, ένα κατασκευασμένο ψεύδος.

 

 

Και οι 24 που σκοτώθηκαν έξω από αυτό, πολλοί μη φοιτητές, ήταν θύματα απευθείας βολών από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ανακοπών από τη χρήση δακρυγόνων, αδέσποτων σφαιρών και θανατηφόρων κακώσεων από ξυλοδαρμούς με «συμπαγείς ράβδους», τα παλιά ξύλινα κλομπ της Αστυνομίας Πόλεων.

Τερατώδη εγκλήματα, «ιδιαζόντως ειδεχθή», αλλά έξω, μέσα στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς.

Οι καταληψίες, φοιτητές και μη, τους οποίους το ΚΚΕ στην αρχή είχε καταγγείλει ως… προβοκάτορες, κατόπιν συμφωνίας, εκκένωσαν το Πολυτεχνείο περνώντας από διπλή αλυσίδα αλεξιπτωτιστών και, όταν μάλιστα αστυνομικοί πήγαν να παραβιάσουν τη συμφωνία και να χτυπήσουν τους εξερχομένους, ο επικεφαλής αξιωματικός των ΛΟΚ έβγαλε το πιστόλι του και τους απείλησε.

Ακολούθησε βέβαια κυνηγητό και το κίνημα της 25ης Νοεμβρίου, που ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο και ακόμη μία, σκληρότερη δικτατορία, υπό τον ταξίαρχο Δημήτριο Ιωαννίδη. Οργάνωσε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στις 15/7/1974, με στόχο, υποτίθεται, την Ενωση. Ανοιξε ο δρόμος στον «Αττίλα» με την άμεση συνέργεια των ΗΠΑ και κυρίως της DIA και όχι της CIA, όπως νομίζουν πολλοί. Ο Ιωαννίδης, αντί να τουφεκίσει τους Μπονάνο, Αραπάκη και σία και η Ελλάδα σύσσωμη να πολεμήσει στο πλευρό των ηρώων μαχητών, που εξευτέλιζαν τους Τούρκους, τους εγκατέλειψε. Εκεί έγιναν αληθινές εκατόμβες.

Η δικτατορία έπεσε στις 24 Ιουλίου του 1974, γλιστρώντας πάνω στο αίμα της Κύπρου, όχι το 1973 λόγω του Πολυτεχνείου.

Αλλωστε, είμαστε η χώρα όπου η «ένοπλη πάλη» ξεκίνησε… μετά τη δικτατορία, γιατί, πλην του θαρραλέου Αλέκου Παναγούλη, οι άλλοι ανατίναζαν σκουπιδοτενεκέδες ή τρώγανε τα λεφτά του «αγώνα» εις Παρισίους και Λόνδρες. Διασταύρωση του Τσε με τον Καραγκιόζη. Μετά το ’74 σκάσανε μύτη ο ΕΛΑ, ο φύγε και τα ρέστα, χωρίς τον φόβο του ΕΑΤ-ΕΣΑ και των πρακτικών καταστολής της δικτατορίας.

Η ανώνυμος εταιρία φιδεμπορίου «Ηρωες Πολυτεχνείου Α.Ε.» πούλησε το παραμύθι της επί χρόνια, πήγε πολλές φορές στο ταμείο με την ίδια πέτσινη επιταγή και εισέπραξε ψήφους, χρήμα, φήμη. Χτίστηκαν χλιδάτες πολιτικές και δημοσιογραφικές καριέρες πάνω σε κάτι που ελάχιστα διαφέρει σε αξιοπιστία από την Ασώματο Κεφαλή, τη Γυναίκα με τα Γένια κι άλλα θεάματα, που μας πούλαγαν οι πανηγυρτζήδες στις αλάνες των συνοικιών.

Τα διαστρεβλωμένα, φουσκωμένα με την τρόμπα γεγονότα του 1973 υπήρξαν η νομιμοποιητική βάση για την μπαχαλοποίηση και τον εκφασισμό των πανεπιστημίων αλλά και τον σταδιακό αφελληνισμό της παιδείας και του δημόσιου λόγου. Η δημόσια περιουσία έγινε βορά σε βανδάλους με ψευδοπροοδευτικό πρόσημο. Στην πράξη δεν πρόκειται παρά για κοινούς μηδενιστές, ημιμαθείς αλήτες με χουλιγκάνικη νοοτροπία, με την υποστήριξη εξίσου μηδενιστών αλητών, που υποδύονται τους καθηγητές. Με την υποστήριξη της Αριστεράς και την εγκληματική ανοχή μιας κολωνακιώτικης ενοχικής «Δεξιάς», μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε άντρα φασιστικής βίας, αγραμματοσύνης, κακοποίησης κάθε έννοιας παιδείας, δημοκρατίας και ήθους.

Χρειάστηκαν δεκαετίες για να απαλλαγούμε από το έκτρωμα του «ασύλου», ακόμη όμως τα πανεπιστήμια είναι πεδίο δράσης εγκληματιών με αριστερό μανδύα.

Είναι λοιπόν καιρός να δημιουργηθούν Αστυνομικά Τμήματα Καποδιστριακού, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ.λπ. Μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις, όπως στις σοβαρές δημοκρατικές χώρες. Να περιπολούν και να φρουρούν, όπως σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Οι μουσαντένιοι «ήρωες» βρίσκονται ήδη στο νεκροταφείο των πολιτικών ελεφάντων.

Το πνεύμα αυτής της κολοσσιαίας πολιτικής και ιστορικής απάτης τα τίναξε μέσα στην ανομία. Παρήγαγε απλώς κλέφτες, ψευδοπροοδευτικά φασιστοειδή, αφελλήνισε την Παιδεία κι έδωσε «αίγλη» σε κοινούς πολιτικούς απατεώνες. Τώρα πια ξέρουμε ότι έχουμε περίσσευμα ασυδοσίας και όχι έλλειμμα ελευθερίας.

Το Πολυτεχνείο ψόφησε, αδέρφια, και ήδη βρομάει…

dimokratianews.gr

4 thoughts on “Το Πολυτεχνείο ψόφησε…

 1. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΕΓΙΝΑΝ. Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΑΠ ΈΞΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.

 2. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΦΙΛΕ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΤΡΩΓΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΑΛΛΆ ΑΣ ΜΗ ΠΑΡΑΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ
  ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗς ΕΠΟΧΗΣ, ΚΑΠΟΤΕ, ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΑΓΑ ΑΡΧΕΙΟ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΝ ‘ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ’ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΑΛΛΟ ΜΕ 4 ΝΕΚΡΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
  ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙ ΕΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΕΙΛΙΑΣΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

 3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ…… ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΝΝΟΕΙΣ… ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΚΑΙΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΑΤΙ? ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ?
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΕΡΟ….. ΗΤΑΝ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ– ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
  ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ… ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΑΛΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ… ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ…… ΑΝΩΝΥΜΕ…..

 4. @2
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΓΗΣΕ 6 (ΕΞΙ) ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΣΕ ΛΟΓΩ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
  ————–
  ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ…….ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!
  Γ@ΜΩ ΤΙΣ…..ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s