"Greek National Pride" blog / ΑΛΒΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Αβραμόπουλος: «Η αλβανική κυβέρνηση να υλοποιήσει τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»


«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κρίνουμε την εσωτερική συνταγματική τάξη της Αλβανίας, όπως και η Αλβανία δεν μπορεί να κάνει το αντίστροφο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι σημαντικό στις διεθνείς σχέσεις να υπάρχει συνέπεια στα συμφωνηθέντα.

Η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες είναι μια εκκρεμότητα, που όσο το συντομότερο λυθεί, τόσο το καλύτερο και για τις δύο χώρες.

Εκτιμώ ότι το νομικό πλαίσιο που είχε ήδη συμφωνηθεί, εντός του ισχύοντος διεθνούς δικαίου, μας βοηθάει για να ανοίξουμε και πάλι τη συζήτηση, ώστε να φτάσουμε σύντομα στο αποτέλεσμα και να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο, για το πως μπορούν γείτονες να συνεννοούνται», επισημαίνει ο υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ερώτηση αν το εκκρεμές ζήτημα της οριοθέτησης χωρικών υδάτων Ελλάδας – Αλβανίας μπορεί να επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις.

Σε συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα «Πανοράμα», με αφορμή την επίσκεψή του στα Τίρανα για τα 100 χρόνια της αλβανικής ανεξαρτησίας, ο Δ. Αβραμόπουλος ζητά από την αλβανική κυβέρνηση να υλοποιήσει την συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών (είχε υπογραφεί από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά ακυρώθηκε με απόφαση του αλβανικού συνταγματικού δικαστηρίου) «προς το συμφέρον και των δύο χωρών». Ερωτηθείς αν η συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες τίθεται ως προϋπόθεση για την παροχή στήριξης από την Ελλάδα στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απαντά:

«Συνεργασία με εκβιασμούς και τελεσίγραφα δεν γίνεται. Ούτε είναι βιώσιμη. Ο ΤΑΡ προσδίδει στρατηγικά χαρακτηριστικά στις διμερείς μας σχέσεις. Είναι έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίας, καθώς επαναχαράσσεται ο ενεργειακός χάρτης της Νότιας Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου και ανοίγονται νέοι δρόμοι.

Το έργο αυτό θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει καθοριστικό αναπτυξιακό εργαλείο για τις οικονομίες μας σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενώ θα ενισχύσει τη γεωστρατηγική αξία των χωρών μας.

Για αυτό και εργαζόμαστε πολύ στενά με την αλβανική και την ιταλική κυβέρνηση, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, όπως είπα πιο πριν, ούτως ή άλλως θα είναι χρήσιμο να προωθήσουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς και ανάμεσα στα άλλα, να επιλύσουμε και το ζήτημα που έχει προκύψει με τις θαλάσσιες ζώνες.

Εάν υπάρχει ειλικρινής διάθεση και καλή θέληση θα διευθετήσουμε αυτό το ζήτημα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 thoughts on “Αβραμόπουλος: «Η αλβανική κυβέρνηση να υλοποιήσει τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

 1. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΜΙΑΣ ΝΩΘΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
  [ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΑΛΛΟΥ!! Η ΕΛΛΑΔΑ (δλδ ΟΙ…. ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ].
  ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΝΒΑΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. (ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ) ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ……
  ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠ.ΑΜ. ΟΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΑΠΟΡΗΤΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ….
  κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ..ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛ(Θ)ΑΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ / ΜΑΣ / ΜΟΥ ,ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΧΑΜΟΛΕΛΟΥΝ……..
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΚΡΗΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΝΟΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΕΝΠΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΑ!!!!
  ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ!!!!!!!!!
  ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ!!!!!!!!!
  —————
  ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΨΕΛΛΙΣΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ……..ΑΣ ΤΑ ΕΚΛΑΒΩ ΩΣ ΕΝΑΝ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟ ΑΘΛΟ!!!
  ——–
  ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ…ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ:::::::
  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_824.html#more
  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ………
  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΩΡΑΙ ΛΟΓΙΑ , ΚΑΙ ΜΙΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!!!!!!!
  ΑΛΗΘΕΙΑ……………..ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ….. ΣΥΓΓΡΟΥ?????????

 2. ΥΓ:
  ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ:
  «ΣΥΓΝΩΜΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!!!!!!!!
  ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΩΘΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ…………..
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ………….Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ, ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΕΘΝΙΚΙΑ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΣΑΜΙΔΩΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΝ…………
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΜΑΣ……………..(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΧΩΝΩ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΜΕ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ»)
  ΤΟ ΨΕΛΛΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟ, ΔΕΚΤΟΝ ΜΕΝ, ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΙΚΟ ΔΕ!!
  ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΕΞ ΟΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΞΗΓΙΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝ………..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s