"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Αλληλεγγύη συντονισμό και αποτελεσματικότητα ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τους υπουργούς


Ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του Eurogroup και από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας πως προτεραιότητά του πλέον είναι η αλλαγή του κλίματος και στο εσωτερικό και η ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που κυρίως πλήττονται από την κρίση.

   «Το τελευταίο διάστημα είχαμε το μεγάλο ζήτημα της ευρωπαϊκής μάχης. Αυτή η μάχη τερματίστηκε στο τελευταίο Eurogroup», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως πλέον η κυβέρνηση στο εξωτερικό είναι αξιόπιστη. «Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να τραυματίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας», τόνισε, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους, καθώς -όπως είπε- δεν θέλει να ακούσει θριαμβολογίες. «Πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Δεν γίνεται να μιλάμε για επιτυχία, όταν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα, τώρα όλα έληξαν. Από το χθες αντλούμε συμπεράσματα. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη στη λειτουργία μας», είπε.

   Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θεωρεί ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών είναι απαραίτητη, όπως απαραίτητο είναι να υπάρχει και συντονισμός μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου, έδωσε σαφείς οδηγίες για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, καθώς -όπως είπε- είναι δράσεις φιλικές προς την κοινωνία και κάνουν καλό στην ανταγωνιστικότητα.

   Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ένα τρίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση: αυστηρή εποπτεία κάθε υπουργείου στον προϋπολογισμό του (θα υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου), εφαρμογή των μέτρων χωρίς χαλάρωση, και βοήθεια όλων στις αποκρατικοποιήσεις. Στόχος είναι κάθε υπουργείο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και για αυτό υπάρχει και ο αυτόματος μηχανισμός εποπτείας.

   «Με το πλεόνασμα θα μπορούμε το 70% να το διαθέσουμε για διόρθωση αδικιών», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έθεσε ως βασικό στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

   Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, πως σύντομα θα υπογραφεί ένα μνημόνιο μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του κάθε υπουργού, το υπουργείο του οποίου έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία του κράτους, ενώ είπε στα στελέχη της κυβέρνησης πως θα είναι κοντά τους και τους κάλεσε να θέσουν στοχοχρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται.

   «Θα είμαι πλέον ελάχιστα στο Μαξίμου και συχνά στα υπουργεία, θα είμαι ένας διαφορετικός πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το τιτάνιο έργο που έκανε σε σύντομο διάστημα, αλλά και τους υπουργούς που, όπως είπε, τα έδωσαν όλα σε σημείο αυτοθυσίας. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s