"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν μπορούμε να λειτουργούμε υπό καθεστώς τρομοκρατίας»Ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του πρύτανη


OIKONOMIKO

Θρασύτατη επίθεση κουκουλοφόρων έγινε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κώστα Γάτσιου. Για το λόγο αυτό, την Τρίτη, το Ίδρυμα έμεινε κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας της διοίκησής του προς κάθε κρούσμα βίας μέσα στο πανεπιστήμιο. Και πάλι όμως μικροομάδα ατόμων εισέβαλε στο εσωτερικό του το μεσημέρι και έστησε μικροφωνική εγκατάσταση για να «ενημερώσει» τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τα αιτήματά της.

Όπως αναφέρει στο «Βήμα», για τα επεισόδια της Δευτέρας, ο ίδιος ο κ. Γάτσιος πρόκειται για «εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, κανένας φοιτητής μας δεν θα φορούσε κουκούλα για να κάνει κάτι τέτοιο, όποιες και αν ήταν οι διαφωνίες του με την διοίκηση. Η κίνηση αυτή είχε μαφιόζικα χαρακτηριστικά, δεν εντάσσεται σε μια σφαίρα διαμαρτυρίας, είναι μια ενέργεια τρομοκράτησης που είχε σκοπό να δώσει ένα μήνυμα» αναφέρει ο κ. Γάτσιος.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να σπουδάζουν ή να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας»προσθέτει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου και επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από την Πολιτεία επιχορήγηση για να προσλάβει φύλακες ειδικά εκπαιδευμένους ώστε να προστατέψουν το πανεπιστήμιο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται, όπως λέει ο κ. Γάτσιος, για το «πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που έλαβε διάκριση Αριστείας, σύμφωνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο μοντέλο Αριστείας EFQM (European Foundation of Quality Management για τις δράσεις που ανέλαβε με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

«Είμαστε στο κέντρο της Αθήνας και θέλουμε να παραμείνουμε εδώ αλλά θέλουμε να αποτελέσουμε το φάρο σε ένα κέντρο που θα ξαναζωντανέψει. Δεν θα αποτελεί η Σχολή τον χώρο δράσης μαφιόζικων μικροομάδων» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γάτσιος.

Η ανακοίνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου

«Η Πρυτανική Αρχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 Δεκεμβρίου 2012, τριμελής ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στον χώρο της Πρυτανείας αναζητώντας τον Πρύτανη, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε. Αφού τρομοκράτησε το προσωπικό της Πρυτανείας, το υποχρέωσε να ανοίξει το γραφείο του Πρύτανη. Στη συνέχεια, επιδόθηκε σε μεγάλης έκτασης βανδαλισμούς και καταστροφές εντός του γραφείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

«Της παραπάνω «μαφιόζικης» ενέργειας είχε προηγηθεί η αναίτια εισβολή αστυνομικών στο ισόγειο του κτηρίου του Πανεπιστημίου επί της οδού Αντωνιάδου. Για την εισβολή αυτή, η Πρυτανεία διαμαρτύρεται και ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.

Η Πρυτανεία εκφράζει την ανησυχία και τον αποτροπιασμό της για την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα στο γραφείο του Πρύτανη και θεωρεί υποχρέωσή της να καταγγείλει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στην ελληνική κοινωνία και στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, πρακτικές που δεν ταιριάζουν στο Πανεπιστήμιο και τον ρόλο του, κατακρεουργούν το ακαδημαϊκό άσυλο και αποσκοπούν στην τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς τρομοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, και με σκοπό την ανάδειξη της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας ως μείζονος σημασίας θέματα για το Ίδρυμά μας, η Πρυτανεία αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου για την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012, ενώ, ταυτόχρονα, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.

Εκφράζουμε την αταλάντευτη θέση μας ότι δε θα επιτρέψουμε τέτοιες σκοτεινές πρακτικές να παρεισφρήσουν στο Πανεπιστήμιό μας» καταλήγει η ανακοίνωση. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s