Την απόφασή της ανακοίνωσε η ΠΓΔΜ για συμμετοχή στον South Stream αυξάνοντας και άλλο τον αριθμό των χωρών που επιθυμούν την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από την Ρωσία στην κεντρική Ευρώπη.
Mε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η χώρα του θα έχει αποφασίσει για τη «σύνδεση» της στον South Stream
O Ζ. Στάβρεσκι προέβλεψε πως η απάντηση των Σκοπίων στη Ρωσία θα είναι θετική, γεγονός που σημαίνει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα επόμενα στάδια, σύσταση δηλαδή μεικτής εταιρίας καθώς και κατασκευή της διακλάδωσης προς την ΠΓΔΜ.
Όταν συμβεί αυτό θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, η Ελλάδα η χώρα δηλαδή που εμπνεύστηκε και συμφώνησε με την Ρωσία για την κατασκευή του South Stream να μείνει εκτός (!), ενώ στο τέλος όλα τα υπόλοιπα Βαλκάνια να συμμετέχουν.

ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΡΕ!
ΣΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ.
ΝΤΟΥΠΟΥ….ΝΤΟΥΠΟΥ…
ΝΤΟΥΠΟΥ….ΝΤΟΥΠΟΥ…