
Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός
Η παράγραφος 25 της πρότασης ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το χάρτη ενεργειακής πορείας 2050 έχει την εξής διατύπωση στην αρχική πρόταση:
«τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ἐνωσης μέσα από εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να μειωθεί η εξάρτηση από τις εισαγωγές.
Υπογραμμίζει, ως εκ τούτου, την αναδυόμενη σημασία της έρευνας για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και στην Αρκτική.
Πιστεύει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για χάραξη πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της θαλάσσιας γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχετικών τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη Σύμβαση UNCLOS, την οποία έχουν προσυπογράψει όλα τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθαυτή.»

ΒΕΒΑΙΩΣ, ΟΤΙ ΒΡΕΘΕΙ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΤΟΥΣ “ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ” – ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
ΑΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ – ΛΕΩ ΑΝ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ, ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΕΡΙΟΥ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΘΝΟΣ.