Επαφές στη Γερμανία θα έχουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται τη Δευτέρα στο Βερολίνο, προσκεκλημένος του Γερμανού ομολόγου του, με αφορμή το τέλος έκθεσης για την Αρχαία Ολυμπία.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος επισκέπτεται το Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την Αρχαία Ολυμπία.
Όπως είπε ο κ. Παπούλιας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τις ευχές που δέχθηκε για το νέο έτος από την πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.
