"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία / OIKONOMIA

Ποιός είναι ο τούρκος που αγοράζει τις ελληνικές μαρίνες


 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο όμιλος Doguş, θεωρείται από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, έχει στην ιδιοκτησία του 4 τηλεοπτικά δίκτυα το NTV και STAR, NTV Spor και CNBC-ε και παράλληλα έχει ηγετική θέση στον τουρισμό, στον κατασκευαστικό τομέα και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης είναι ο διανομέας όλων των οχημάτων του ομίλου Volswagen στην Τουρκία.

Συνολικά ο όμιλος Doğuş διαθέτει περίπου 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζόμενους.

Στην Τουρκία κυρίως τα τελευταία δυο χρόνια ο όμιλος με τα μέσα ενημέρωσης του έχει ξεκινήσει τη στήριξη του προς της κυβέρνηση Ερντογάν και από τότε έχει αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο κυρίως στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου ευνοείται σε πολλούς διαγωνισμούς.

 

 

Το 2011 πολλοί δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση Ερντογάν, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους.

Doguş

Λίγους μήνες μετά , ο όμιλος Dogan υποχρεώθηκε να πούλησει το τηλεοπτικό δίκτυο Star στον όμιλο “Doğuş” και αργότερα ο ίδιος όμιλος, άρχισε να γίνεται μειοδότης σε πολλούς διαγωνισμούς του τουρκικού δημοσίου.
Παράλληλα τώρα επενδύει στον τομέα της εστίασης και έχει εξαγοράσει κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης όπως “Nusr-Et”, “Lacivert”, “Κiva” και τα τούρκικα Starbucks όπως τα αποκαλούν οι γείτονες μας, που έχουν την ονομασία “Kahve Dünyası”.

“Kahve Dünyası”

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ «ΚΡΟΙΣΟΣ»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο ο 49χρονος Φερίτ Σαχένκ, που η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια θεωρείαι ο τούρκος «κροίσος».

Ανέλαβε τα ηνία του ομίλου όταν ήταν 37 ετών αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα του και ιδρυτή του ομίλου, Αϊχάν Σαχένκ. Νωρίτερα ο πατέρας του τον είχε τοποθετήσει σε πολλές διοικητικές θέσεις σε διάφορες εταιρείες του Ομίλου.

Όμως όταν ο Φερίτ ανέλαβε την εταιρεία ήταν το 2001, τότε που η Τουρκία μαστίζονταν με την χειρότερη οικονομική κρίση και ο ίδιος έπρεπε να σώσει έναν όμιλο που πλήττονταν σφοδρά, κυρίως στον τραπεζικό τομέα.

Ο ίδιος συγχώνευσε άμεσα τις τρεις τράπεζες που διέθετε τότε ο όμιλος, έλαβε δραστικά μέτρα και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια ναι μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον όμιλο Doğuş, με την βοήθεια και της ραγδαίας ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας.

Ο Φερίτ Σαχένκ, σπούδασε στο διοίκηση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού και το 1997 ολοκλήρωσε με πρωτιά το πρόγραμμα του πανεπιστημίου Harvard σχετικά με τις διοικήσεις επιχειρήσεων.

Είναι παντρεμένος με την αμερικανίδα Nταϊάνα Σαχένκ και έχουν μια κόρη.

Η μεγάλη του αγάπη έκτός από την οικογένεια και τον όμιλο του είναι η ομάδα Fenerbahçe και προσπαθεί να μην χάνει κανένα από τα ποδοσφαιρικά ματς.

Στενοί του συνεργάτες τον θεωρούν από τα πιο δυναμικά μυαλά που διαθέτει η Τουρκία και ο ίδιος κάποιες φορές από το άγχος του καταναλώνει ακόμη και 8 κουτιά Coca-Cola μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

onalert.gr

One thought on “Ποιός είναι ο τούρκος που αγοράζει τις ελληνικές μαρίνες

  1. ΝΑ O ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΤΑΝΙΑΡΗΣ! ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!., ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ!, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΔΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ!. ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕ!. ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΤΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ! ΕΙΠΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ!. Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ! ΑΧ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥ GENGHIS KHAN!.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s