"Greek National Pride" blog / ΑΛΒΑΝΟΙ / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανικοί λεονταρισμοί, άγνοια κινδύνου και ελληνική ΑΟΖ…


ALVANOI-KSEVRAKOTOI-KOLOI-ΑΟΖ

Η Αλβανία φαίνεται να οδηγείται στον δρόμο της… απωλείας εάν το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας είναι ακριβές και εμμέσως πλην σαφώς υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να δεχτεί το δικαίωμα της Ελλάδας στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» η οποία παραπέμπει σε πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρεται πως οι διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας αυτής εξετάζουν τα δεδομένα ενώ φαίνεται να πιστεύουν πως «η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα επίσημα», ενώ συμπληρώνουν πως από τη πλευρά τους θα εξετάσουν «με την δέουσα προσοχή το θέμα» και όπως αναφέρεται επί λέξη «θα κάνουμε την κίνηση μας τη στιγμή που η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί, πάντα προς το καλύτερο συμφέρον της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

 

 

Εμείς θα εξετάσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε μόνο για την περίπτωση που η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μονομερή δήλωση στον ΟΗΕ».

Το «defence-point.gr» δεν έχει παρά να παρατηρήσει τα εξής αναφορικά με το ζήτημα των σχέσεων των Τιράνων με τη χώρα μας:

H Αλβανία θα έπρεπε να γνωρίζει πως για μία σειρά πολύ σοβαρών οικονομικών, κοινωνικών, στρατηγικών ακόμα και ιστορικών και «φυλετικών» λόγων η Ελλάδα αποτελεί στη πραγματικότητα έναν σύμμαχο, τουλάχιστον στο τακτικό επίπεδο, και ιδιαίτερα αναφορικά με τις «φιλοδοξίες» κάποιων κύκλων αυτής στο θέμα των Σκοπίων.

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος η χώρα αυτή να λειτουργεί με ψυχροπολεμικά αταβιστικά σύνδρομα τη στιγμή που τουλάχιστον σε ένα θέμα το οποίο επηρεάζει άμεσα και τα δύο κράτη είμαστε φυσικοί σύμμαχοι.

Η Αλβανία θα πρέπει να γνωρίζει ακόμα πως η εποχή που λειτουργούσαν ως τα «χαϊδεμένα» παιδιά της Δύσης απέναντι στους «κακούς» Σέρβους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το Βελιγράδι χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και δυνατότερο, ενώ χρόνο με τον χρόνο οδηγείται στις αγκάλες πιο «πατριωτικών» κυβερνήσεων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου.

Το «μαγαζί γωνία» δε δεν μπορεί παρά να είναι η Ελλάδα με τη Κύπρο, για πλειάδα λόγων και εάν δεν αντιλαμβάνονται τις συγκεκριμένες μεταβολές τότε θα πρέπει κάποιος να τους μιλήσει για τη μεθοδολογική ανάλυση των Διεθνών Σχέσεων με το όνομα Γεωπολιτική.

Η Αλβανία θα έπρεπε ακόμα να γνωρίζει πως στη πύλη εισόδου στην ΕΕ θα πρέπει να συναντήσει την Αθήνα και την Λευκωσία, οι οποίες έχουν θέσει ως κύρια στρατηγική επιλογή την ανακήρυξη εμπέδωση και εκμετάλλευση της ΑΟΖ.

Η Αλβανία, είμαστε σίγουροι πως αντιλαμβάνεται πως εάν και για οποιοδήποτε λόγο κάποιος «μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας» πολιτικός της χώρας της θα ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα με την Ελλάδα, θα πρέπει να απαντήσει πρώτα στο παρακάτω ερώτημα:

Ποιος πρόκειται να φτάσει πρώτα πού, οι Αλβανοί στην… Πρέβεζα (αφερίμ Δρ. Μπερίσα) ή οι Έλληνες (συμπεριλαμβανομένου και των Βορειοηπειρωτών) στον Αυλώνα;

Στο θέμα δε της Οθωμανολαγνίας, όπως έχουμε γράψει χιλιάδες φορές, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους φίλους μας στα Τίρανα πως η Τουρκία για να τους βοηθήσει θα πρέπει πρώτα να τους… φτάσει.

Για να τους φτάσει θα πρέπει να περάσει διά της Ελλάδας, ενώ θα πρέπει να μην αντιδράσει σε μία τέτοια κίνηση ούτε η Δύση, ούτε το Ισραήλ, ούτε η Σερβία, ούτε η Ρωσία.

Για να το πούμε με απλά λόγια το να πάει ένα τουρκικό υποβρύχιο στην νήσο Σασσώνα το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να εμπλέξει τη χώρα σε κάτι από το οποίο όταν θα «ξεμπλέξει» δεν θα είναι ποτέ η ίδια.

Ας θυμηθεί η Αλβανία πως μεταξύ των γειτόνων της με τους Σέρβους βρίσκονται σε εμπόλεμη ουσιαστικά κατάσταση ενώ με τους Σκοπιανούς εποφθαλμιούν το μισό τους κράτος.

Δηλαδή, θα ήταν σοβαρό εκ’ μέρους τους, εξυπηρετώντας τα κελεύσματα της Άγκυρας, να τα βάλουν με τον μόνο γείτονα ο οποίος τους υποστήριξε όταν το είχαν περισσότερο ανάγκη, τη δεκαετία του ‘90, τους υποστηρίζει σήμερα στο να γίνουν δεκτοί σε διαφόρους διεθνείς οργανισμούς, και δέχεται να συμπεριληφθούν σε μεγάλα ενεργειακά σχέδια;

Πόσο σοφό είναι να δημιουργήσεις εχθρούς σε όλες τις πλευρές των χερσαίων σου συνόρων;

Μήπως ζήλεψαν τη κατορθώματα της πολιτικής «μηδενικών προβλημάτων» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου;

Σε κάθε περίπτωση να τους υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα παρά τα οικονομικά της προβλήματα δεν έχει καταρρεύσει και ούτε πρόκειται (ακόμα και εάν στον οικονομικό τομέα αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα, τα εθνικά ζητήματα δεν επηρεάζονται αφού εκεί υπεισέρχονται διάφοροι εσωτερικοί και εξωτερικοί εξισορροπητικοί παράγοντες), και αφού είναι γείτονες και αρκετοί εξ αυτών γνωρίζουν ιστορία, θα ξέρουν πως μόνο όταν τα είχαν καλά με τους Έλληνες κατάφερναν να επιβιώσουν (ας ρωτήσουν και τον Γεώργιο Καστριώτη, γνωστό στη χώρα τους ως… Σκεντέρμπεη, να δούμε τι θα τους πει και κυρίως σε τι γλώσσα θα τους «ενημερώσει»).

Τέλος, το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ισχύει στο ακέραιο ενώ κατά ένα περίεργο τρόπο το «εμπόλεμο» με την Ελλάδα δεν έχει αρθεί.

Κάνοντας έκκληση στη λογική ας δούνε το πώς ακριβώς έχουν έρθει κοντά η Βουλγαρία με την Ελλάδα ας παραδειγματιστούν και ας αντιληφθούν πως ότι και να τους τάζει ο κύριος Νταβούτογλου για να τους το δώσει θα πρέπει πρώτα να γονατίσει την Ελλάδα, βάζουν στοίχημα πως θα συμβεί κάτι τέτοιο;

defence-point.gr

8 thoughts on “Αλβανικοί λεονταρισμοί, άγνοια κινδύνου και ελληνική ΑΟΖ…

 1. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΙΡΠΤΩΣΗ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ……………

 2. Τους ταΐζεις, τους ποτίζεις, τους ντύνεις, τους κάνεις ανθρώπους κι αυτοί εκεί ρε παιδί μου να σου βγάλουν το μάτι, Ήμαρτον Κύριε τι σκατόφαρα είναι αυτοί οι αλβανοί.

 3. @3
  ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΖΟΥΛΑΠΙΑ (ΖΛΑΠΙΑ).
  ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ, ΥΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ.
  ΚΑΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ ΛΑΟΥΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
  -Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΛΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΟΙ.
  -ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α, ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ.
  ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ……………ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.
  ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΝ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΤΠΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ!
  «ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ, ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ»

 4. ΜΙΛΗΣΙΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ!, ΜΕ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!. ΜΟΝΟ Ο HELLENIC STAR FIGHTER-SCREAM!. ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!. ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΧΡΗΣΤΟ!. ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΒΑΝΑ&,ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ,.ΟΙ ΔΕ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ! ΟΙ ΔΕ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΟΝΤΙΟΙ! ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΩ!, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΙΜΟΥ! ΙΜΜΙΤΑΤΙΟΝ!. ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟ-ΦΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟ-ΤΟΥΡΚΟ-ΦΑΡΕΣ!, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑ@Α GENGHIS KHAN!. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ!, ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Χ.Α.!,. ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΦΥΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ!.ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΠΛΕΩΝ ΓΙΑ ΓΗΙΝΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ!.ΚΟΛΟ-ΦΥΛΩΝ!. ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ! ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!.

 5. @ZEUS DIAS
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΟΥ ΑΓΓΙΞΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΦΥΛΩΝ.
  ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΗΤΑ ΤΗΣ KGB ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΤΒΕΝΤΕΦ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.
  [ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΠΡΙΝ 24 ΩΡΕΣ, ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΓΑΠ, ΤΟΝ ΜΠΕΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩ/ΝΟΥ, (Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ……….ΜΟΓΓΟΛΟΣ]
  http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B3%CE%AE%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

 6. Καλημέρα φίλε μου ZEUS-DIAS καλημέρα και σε όλη την παρέα μας Eponymos και xristos.
  Τίποτα στην ζωή αυτή δεν είναι τυχαίο και αναφέρομαι βεβαίως στους Αλβανούς.
  Μια ζωή τσιράκια των τούρκων σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας.
  Με το που πλάκωσαν οι φασίστες του Μουσολίνι και οι ναζί του Χίτλερ, πρώτοι- πρώτοι οι ξεβράκωτοι οι κώλοι οι Αλβανοί στο πλευρό τους.
  Μια ζωή εχθροί αυτής της έρημης πατρίδας μας.
  Μετά τον ΒΠΠ ανήκαν στο σιδηρούν παραπέτασμα και ήταν κουμμουνισταράδες.
  Αφού κατάρρευσε ο κουμμουνισμός έγιναν το δεξί @απάρι της Δύσης και των Αμερικανών και φυσικά των αφεντάδων τους των τούρκων που τους υπηρετούν πιστά εδώ και αιώνες.
  Μια χώρα σωστό μπουρδέλο.
  Ένας δεινός εχθρός της Ελλάδος

 7. EΜΑΘΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΑ ΚΣΕΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s