"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ


Ελληνική+Γαπoσημαία

525640_   της Φούλης (Γκόλφω) Κούρταλη

Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση Ελληνίδας να φωτογραφηθεί με την Ελληνική Σημαία στη Ακρόπολη και την ενημέρωσή μας ότι αυτό απαγορεύεται από σχετικό νόμο είπαμε να δούμε αν η απαγόρευση σταματά εκεί.

Και όμως, μετα λύπης διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας και στις οικίες μας.

Πιο συγκεκριμένα με τον νόμο 851/1978 Αρ.2 παρ. 2α βλέπουμε ότι η Εθνική Σημαία δύναται να επαίρεται:

Κατά την διάρκειαν Εθνικού ή Δημοσίου Πένθους υπό ιδιωτών εις οικείας, καταστήματα, γραφεία, επιχειρήσεις και λοιπούς χώρους ασκήσεως επαγγέλματος, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού των Εσωτερικών.

 

Στην παράγραφο ένα του ιδίου άρθρου βλέπουμε ότι βάση νόμου η Σημαία παραμένει καθ’ εκάστην ογδόης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου σε κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτήρια και μονάδες στρατού.

Το άρθρο 3 τέλος αναφέρει για το υποχρεωτικό της ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας σε δημόσια ή μη κτήρια κατά τας δημόσιας εορτάς και κατά τας επισήμους τελετάς.

Από τα παραπάνω λοιπόν συμπεραίνουμε ότι ένας πολίτης που θέλει να έχει σε ιστό στο μπαλκόνι του την Ελληνική Σημαία δε μπορεί γιατί αυτό βάση νόμου επιτρέπεται μόνο σε εθνικές  εορτές σε εθνικό πένθος και σε επίσημες τελετές τις οποίες εκτάκτως αποφασίζει η Κυβέρνηση.

Βέβαια υπάρχουν και οι ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες οι οποίες είναι, κράτηση μέχρι δύο μηνών, ή προστίμου ή και τα δύο προηγούμενα.

Απορούμε βέβαια που τόσο καιρό δεν τον έχουν διυλίσει κάποιοι ανθέλληνες τον νόμο αυτόν για να κάνουν καταγγελίες σε όσους Έλληνες έχουν στο μπαλκόνι τους την Ελληνική Σημαία.

agioritikovima.gr

11 thoughts on “ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ

 1. ΜΟΛΙΣ (ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ) ΑΝΑΡΤΗΣΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ!!
  ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΕΣΕΤΕ! (ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ).

 2. ΥΓ:
  ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΛΑΟΚΤΟΝΟ MEGA CHANNEL.
  ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΑΣ!!!!
  ————-
  ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ:
  -ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΡΕ ΜΟΡΤΗ?
  -ΕΒΑΛΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ!!
  ΧΑΧΑΧΑ!!

 3. ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.! ΕΙΜΟΥΝ ΠΡΩΙΝ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ( >> ΧΡΥΣΗ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ!<<) . ΚΑΙ ΕΧΩ 4 ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! ΜΙΑ 2Χ2 ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ!, ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΤΑΤΤΟΟ,! ΚΑΙ 2 ΣΤΟ ΣΚΟΥΦΟΣ ΜΟΥ, ΜΙΑ ΣΤΟ ΒΟΜΒΕR-JACKET MOY!.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ! ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ! ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!. ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΗΣ! ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ! ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ!. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ! ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΑΥΤΟΥ ΕΔΩ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΟΠΟΥ!.

 4. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ..ΕΠΕΙΔΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΟ YUNANISTAN ΣΑΣ,ΜΙΑ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ,ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΙΟΤΙ(EKTOΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ YOUNALAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ,ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ, ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΣ YUNANISTAN ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ(ΒΛΕΠΕ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΡΕΠΟΥΣΗ,ΚΤΛ ΚΤΛ).ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ 😉

  Α ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ,ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΑΣ(ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΑΠΙΣΤΟΙ),ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΥΨΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΣΕ ΟΙΚΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ,ΣΕ ΠΕΔΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗΝ ΚΑΙ ΑΓΑΛΙΑΣΗ ΜΟΥ ΦΥΣΙΚΑ..ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ.

 5. @3
  ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!
  ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ?

 6. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ. ΟΠΟΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ..ΟΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ..ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ,ΤΟ ΟΣΚΑΡ ,ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ,.ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ,ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ..ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ..ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ…

 7. ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΙΛΟ.
  —————–
  ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΞΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
  ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!
  ΤΟΥΡΚΕ……ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΑΣ?
  ΤΟΥΡΚΕ……ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ?
  ΣΕ ΠΟΙΑΝΩΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ?
  ΤΟΥΡΚΕ…ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ / ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ,
  ΑΛΛΑ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΝΔΟΞΗΣ….ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!!!!
  [ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ, Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΗΘΙΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, Ο ΕΠΙΤΕΙΔΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΩΣΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΩ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΟΝ 19ο ΚΑΙ 20ο ΑΙΩΝΑ…….]

 8. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ:
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΡΙΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ (ΥΠΟΠΤΟ….ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 2007?) ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ («ΕΝΔΟΞΗ») ΤΟΥΡΚΙΑ -:)

 9. [ΑΠΙΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Γ@ΜΩ ΤΟΝ ΜΩΧΑΜΕΝΤΗ ΣΟΥ…………
  ΛΑ ΙΛΑ ΙΛΑΛΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΑΣΟΥΛ ΑΛΛΑ
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΣΟΥΡΑ ΕΛ ΡΟΥΜ κεφ3 ΑΠΙΣΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ??]
  ————–
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΜΠΑΚΙΡ!!!!!!!!!!
  🙂

 10. Και στη φυλακή να με κλείσετε.. η Ελληνική σημαία θα κυματίζει εντός και εκτός κελιού!!
  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΆΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s