"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αγκ. Μέρκελ: Έχουμε διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του ναζισμού


MERKEl10_555_355Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία έχει «μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού», λίγες μόλις ημέρες πριν από την 80ή επέτειο από την έλευση στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ.

«Φυσικά, έχουμε μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού, για τα θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και πάνω από όλα, επίσης, για το Ολοκαύτωμα», αναφέρει η Μέρκελ σε μηνυμά της που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της, ενώ την Τετάρτη είναι η επέτειος της ανόδου στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, στις 30 Ιανουαρίου του 1933.

«Πρέπει να το πούμε σαφώς, από γενιά σε γενιά, και θα το πω και πάλι: με θάρρος, με το θάρρος του πολίτη, ο κάθε ένας ξεχωριστά δεν πρέπει να επιτρέψει τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό να έχουν καμία τύχη».

«Είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία μας, δεν κρύβουμε τίποτα, δεν καταπιέζουμε τίποτα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό για να μπορούμε στο μέλλον να είμαστε ένας καλός και αξιόπιστος εταίρος, όπως ευτυχώς είμαστε ήδη σήμερα», τόνισε.

Στις 30 Ιανουαρίου του 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ έγινε καγκελάριος, κληθείς να αναλάβει το αξίωμα αυτό από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, στρατάρχη Πολ φον Χίντενμπουργκ.πηγη

3 thoughts on “Αγκ. Μέρκελ: Έχουμε διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του ναζισμού

  1. ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
    ΝΑΙ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΗ ΕΥΘΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ……..
    ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ………………

  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΜΙΛΗΣΕ..
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΤΙΠΟΤΑ………..

  3. Αγαπητέ μου Δνεα, το άρθρο το ανέβασε ο Ι.Δ., πράγμα φυσικά που δεν σημαίνει ότι διαφωνώ μαζί του, καλά έκανε.
    Για τον ανθελληνισμό που αναφέρεις, τον μάχομαι με νύχια και με δόντια.
    Χτυπώ όσο μπορώ όλους τους ανθέλληνες, Έλληνες (που λέει ο λόγος) και ξένους.
    Ο ανθελληνισμός είναι ο μεγάλος μου θανάσιμος εχθρός και θα τον παλεύω όσο ζω.

Σχολιάστε