"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ.Να επιβληθεί φόρος σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί!


KOURAKIS

Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος, και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότεινε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης. Η πρόταση αυτή ανοίγει νέο γύρο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουράκης και συνέχισε κάνοντας αναδρομή σε ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα.

 

 

«Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων», σημείωσε σχετικά, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.

Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.

«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί την πρόταση του επισήμανε πως κάτι ανάλογο εφαρμόζεται και σ’ άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία κα..

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία δήλωσε πως “οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό”.

Η ΝΔ υπογραμμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επιβολή νέου φόρου σχεδόν για το σύνολο του πληθυσμού, καθώς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι υπερβαίνουν το 90%, ενώ ζητά φορολόγηση, ανάλογα με την πίστη, κάτι που κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος.

“Περιμένουμε άμεσα από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το βασικότερο: Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”, τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;”, καταλήγει η ΝΔ.

πηγη

6 thoughts on “ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ Τ. ΚΟΥΡΑΚΗ.Να επιβληθεί φόρος σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί!

  1. ΠΕ ΒΑΨΟΜΑΛΛΙΑ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ

  2. re pedia giati na mi dini kathe pistos meso ton minaion apolavon ena mikro posoto as poume 0,5 tis ekato pros tin eklisia ,ego pou den pistebo stin antiprosopefsi tis pistis meso tis eklisias giati na plirono,kaI epipleon vlepo tous ieris kilarades me ta megala avtokinita pou den exoun epagelma na zoun apo mena os bdeles isvaros mou ,afti tokanan epagelma tin litourgia.

  3. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑ, ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ!

    @3 ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΑΝ ΕΣΕΝΑ (ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ) ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΤΟ 0,5% ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΣΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΛΑΔΟΥ/ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ; ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ, ΕΚΕΙ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΚΑΜΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ Ή ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΓΚΑΝΚΣΤΕΡΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΑ ΕΡΓΑΤΑΚΙΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ (ΕΥΡΩ, Ε!;)

  4. Για τα φιλαράκια σας τους μουσουλμάνους κύριε Κουράκη, κουβέντα;
    Τους ιμάμηδες τους ποιός τους πληρώνει, η Μαρίκα;
    Η μήπως τους πληρώνει αυτός ο υπερφορολογούμενος ελληνικός λαός;
    Ας πληρώνουν πρώτα όλοι οι μουσουλμάνοι και η λάθροι την ηγεσία της λάθρας προς τα ελληνικά ήθη και έθιμα θρησκείας τους και για τους δικούς μας παπάδες μην ασχολείστε αγαπητέ ανεξίθρησκε πάνσοφε πολυμορφομένε και τα λοιπά και τα λοιπά βουλευτά.

Σχολιάστε