"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΡΑΚΗ / Νεό-Οθωμανοί / Τουρκία

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ: «ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»!…


korantis_THRAKI

Η αλήθεια είναι ότι τον κ. Ιωάννη Κοραντή ήθελα να τον γνωρίσω εδώ και χρόνια.

Έτυχε όμως να γνωριστούμε τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το ΛΑΟΣ.

Εκείνο που διέκρινα αμέσως στον απόφοιτο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στον Πρέσβη επί τιμή, στον τέως  Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (2004-2009) ήταν το διαπεραστικό του βλέμμα, ικανό να σε περάσει από «ακτινογραφία» μέσα σε λίγα λεπτά.

Και χωρίς να το καταλάβεις.

Ίσως γι’ αυτό τον φοβούνται αρκετοί, ίσως γι’ αυτό τον υπολογίζουν περισσότεροι.

Η ουσία είναι ότι ο κ. Κοραντής εντάσσεται στην μειοψηφία των ανθρώπων εκείνων που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.

Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να του πάρω συνέντευξη.

 

 

Γι’ αυτό το λόγο ήταν τόσο ενδιαφέρουσα η συζήτηση μαζί του.

Και γι’ αυτό το λόγο ειπώθηκαν πράγματα που με έκαναν να νιώσω σαν… Μάτα Χάρι.

Περάσατε από ένα πόστο που αποτελεί «ηλεκτρική καρέκλα».

Μιλάω ασφαλώς για την διοίκηση της ΕΥΠ από το 2004 έως και τον Ιούλιο του 2009.

Δεχθήκατε ποτέ άνωθεν εντολές και παρεμβάσεις στο έργο σας; 

Η απάντηση είναι: Όχι!

Σε όλη την θητεία μου είχα ελευθερία κρίσης και δράσης και ουδέποτε μου υποδείχτηκε οποιαδήποτε ενέργεια ή στρατηγική.

Πώς βλέπετε τη νέα μορφή τρομοκρατίας στην Ελλάδα; Επί θητείας σας υπήρχαν πληροφορίες για πιθανή δημιουργία και δράση νέων τρομοκρατικών οργανώσεων;

Ξέρετε, η τρομοκρατία είναι σαν την Λερναία Ύδρα.

Της κόβεις ένα κεφάλι και κάποια στιγμή εμφανίζονται άλλα κεφάλια.

Όσοι πιστεύουν ότι με την εξάρθρωση, την εξαΰλωση μιας συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης έχει εξαϋλωθεί και η τρομοκρατία ως φαινόμενο, είναι επιεικώς αφελείς,

Όμως, σημειώνω (χωρίς κανένα υπαινιγμό) ότι δεν υπήρξε καμία τρομοκρατική εκδήλωση – οχλοκρατικές  εκδηλώσεις ναι, αλλά τρομοκρατική εκδήλωση καμία – κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και πέρσι, στις εκλογές.

Ενώ είχαν υπάρξει τέτοια κρούσματα – όπως γνωρίζουμε – στην κρίσιμη περίοδο της δεύτερης ημιτελούς τετραετίας της κυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή το 2008 και το 2009…

Παράλληλα, υπάρχει η γνωστή αποδεδειγμένη πλέον δραστηριότητα μεταξύ τρομοκρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων από τη μια και του υποκόσμου από την άλλη.

Ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Οι διαδρομές αυτές έχουν καταγραφεί, έχουν αποδειχθεί κατ’ επανάληψη και είναι προφανές, ότι όσο αυξάνεται η ανασφάλεια και ο υπερπληθυσμός των φυλακών,  άλλο τόσο θα αυξάνουν οι πιθανότητες και οι δυνατότητες συνεργασίας με εκτός των φυλακών άτομα.

Επί θητείας σας συνέβησαν πολλά.

Ωστόσο δεν έχετε μιλήσει.

Όπως για το εάν τελικώς ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αποτελούσε εκείνο το διάστημα στόχο τρομοκρατικής ενέργειας, όπως γράφτηκε στο παρελθόν από διάφορα μέσα.

Η αλήθεια ποια είναι; 

Εάν μιλάτε για τα όσα είδα, έμαθα και έκανα κατά τη διάρκεια της θητείας μου μπορώ να σας διαβεβαιώσω – όπως το έχω κάνει και στο παρελθόν – ότι δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσω!

Διότι αυτό επιτάσσει ο νόμος και ο κανονισμός της ΕΥΠ.

Δεσμεύομαι συνεπώς απόλυτα με το καθήκον εχεμύθειας.

Όσο για το ερώτημα για την απόπειρα εναντίον του τότε πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια.

Δεν μπορούσα να αρνηθώ το περιεχόμενο του υπέρ-απορρήτου, ειδικού χειρισμού, εγγράφου το οποίο είχα στείλει στον τότε πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο του 2009 και το οποίο ως γνωστόν είχε διαρρεύσει στον Τύπο.

Και διερωτώμαι εάν κάποιος εισαγγελέας θα ψάξει να βρει ποιος διέρρευσε το έγγραφο αυτό, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό του.

Ό,τι έγραφα μέσα σε αυτό το έγγραφο ισχύει.

Θεωρώ επιπρόσθετα υπό το φως όλων όσων έχουμε ζήσει, ότι η απειλή ήταν υπαρκτή.

Πόσο ανησυχητικά είναι τα πράγματα στην Θράκη με βάση και πληροφορίες που είχατε από παλιά; Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε για να γνωρίζει και ο κόσμος, οι αναγνώστες μας… 
Κρίσιμη η ερώτηση.

Έχω τοποθετηθεί και δημόσια επί του θέματος.

Και μέσα στη Βουλή, αλλά και στα ΜΜΕ.

Αυτή την στιγμή στην Θράκη υπάρχει μια συνδιαχείριση.

Τουρκική συνδιαχείριση της ελληνικής διοίκησης και κυριαρχίας στην Θράκη μας.

Και το φαινόμενο αυτό δεν είναι σημερινό.

Πάει πίσω πολλά χρόνια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες της «Ε.Ω.» ότι ήταν ένα από τα σημεία τα οποία επεσήμανα όταν ήμουν πρέσβης στην Άγκυρα.

Δηλαδή, ήδη,  κατά την περίοδο 1999–2002, η Ελλάδα είχε αφήσει την Τουρκία ανενόχλητη να πράττει όσα έπραττε στην Θράκη, χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από ελληνικής πλευράς η οποία παρακολουθούσε με χαρακτηριστική απάθεια τα όσα γινόντουσαν.

Και εν πολλοίς τα όσα γίνονται και σήμερα. Όλα όμως όσα επεσήμανα εγώ τότε σχετικά με την Θράκη προκάλεσαν την δυσαρέσκεια του τότε υπουργού Εξωτερικών, του κ. Παπανδρέου και την αποχώρησή μου από την Άγκυρα.

Σήμερα διαπιστώνουμε τα ίδια και χειρότερα.

Υπάρχει ένα Τουρκικό Γενικό Προξενείο στην Κομοτηνή, το οποίο με θράσος οργιάζει κυριολεκτικά. Διαθέτει τεράστια κονδύλια, διαθέτει δίκτυο πρακτόρων.

Και το λέω ευθέως και ανοιχτά, τουλάχιστον 3.000 άτομα μισθοδοτούνται συστηματικά και τα οποία υπακούουν τυφλά.

Αυτή είναι η δράση της Τουρκίας.

Όσο για την δράση της Ελλάδας;

Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει ως Ελλάδα είναι το πώς φτιάχνεται το εσωτερικό μέτωπο.

Το οποίο δεν φτιάχνεται έχοντας τοπικούς άρχοντες, αιρετούς και διάφορους παράγοντες με κομματική ιδιότητα, οι οποίοι προστρέχουν στο Τουρκικό Γενικό Προξενείο, προκειμένου να πάρουν την «ευλογία» του και να μπορέσουν να μαζέψουν ψηφοφόρους.

Γιατί εκεί καταλήγει το ζήτημα. Στο πώς όλα τα κόμματα δραστηριοποιούνται πάνω στην Θράκη, με σκοπό να εξασφαλίσουν ψήφους. Δεν δραστηριοποιούνται με γνώμονα την Πατρίδα, το Έθνος, την Θράκη! Αλλά με γνώμονα τα ψηφαλάκια…

Με βάση τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και τα όσα έφερε στο φως η «Ε.Ω.» περί επιθυμίας – από την τουρκική πλευρά – δημιουργίας ενός νέου ελληνοτουρκικού επεισοδίου, τύπου Ιμίων, τι λέτε;

Είναι πιθανό να συμβούν σύντομα νέα Ίμια; 

Η Τουρκία είναι ένας μεγάλος γείτονάς μας.

Αλλά φαίνεται να φοράει ένα «σακάκι» που την «στενεύει».

Και θέλει να το βγάλει για να είναι ελεύθερη.

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ανεχτεί ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Και «αρρωσταίνει»  με την σκέψη ότι νησιά που βρίσκονται λιγότερο από τρία μίλια από τις ακτές της ανήκουν στην Ελλάδα.

Και έκανε, κάνει και θα συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποδυναμώσει την ελληνική κυριαρχία στον χώρο του Αιγαίου – και ενδεχομένως αργότερα όχι μόνο – χτυπώντας με κάθε τρόπο, οικονομικό, πολιτιστικό, πολιτικό, στρατιωτικό, επικοινωνιακό, θρησκευτικό.

Υπενθυμίζω τις προσπάθειες δημιουργίας μειονοτικού ζητήματος δια της αναδείξεως τουρκικής μειονότητας στην Ρόδο και στην Κω, όπου υπάρχουν απλά λίγες χιλιάδες ελλήνων μουσουλμάνων που ουδέποτε και με καμία κατάσταση δεν αποτέλεσαν μειονότητα οιασδήποτε μορφής, ούτε εθνικής ούτε θρησκευτικής.

Για τα Ίμια, που ήταν ελληνικά και τα οποία σήμερα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εξακολουθούν να είναι, κανένας δεν τολμάει να μιλήσει.

Μάλιστα, ουδέποτε  πήρα απάντηση, όταν ήμουν στην Βουλή σε σχετική ερώτηση στην Ολομέλεια προς τον τότε υπουργό Άμυνας, τον κ. Βενιζέλο, για το εάν ήταν πρόθυμος ο κ, Βενιζέλος να πάρουμε μαζί ένα καραβάκι του Ναυτικού και να πάμε στα Ίμια.

Και είναι γεγονός, ότι εάν οι Τούρκοι θεωρήσουν ότι μια νέα κρίση – τύπου Ιμίων – θα είναι προς όφελός τους, θα την δημιουργήσουν.

Προετοιμάζουν δε ευρύτερα και κατάλληλα το έδαφος, χωρίς να χρειαστεί όμως να καταλήξουν σε μια τέτοια κρίση Ιμίων, γιατί πολύ απλά περιμένουν να πέσει το φρούτο από το δέντρο.

Βεβαίως σε όλα τα παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε, ότι η Τουρκία δεν κινείται εναντίον μας αυτοτελώς, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της διάφορους παράγοντες διεθνείς, οικονομικούς, πολιτικούς, στρατηγικούς, διμερείς και πολυμερείς…

Είστε υπέρ του επαναπροσδιορισμού της κεντροδεξιάς και της έναρξης ενός ευρύτερου διαλόγου με την συμμετοχή παλιών και νέων πολιτικών δυνάμεων; 

Νομίζω, ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό της η σημερινή πολιτική τάξη χαρακτηρίζεται από «κουρασμένους» ανθρώπους.

Βρισκόμαστε στο μέσο ενός ευρύτερου κοινωνικού ανασχηματισμού.

Αλλά ο ευρύτερος κοινωνικός ανασχηματισμός δεν προσδιορίζεται παρά από μια σειρά παραγόντων.

Πρωταρχικοί παράγοντες είναι το κατά πόσο οι όποιοι ηγέτες αυτού του τόπου, οι όποιες πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, ομονοούν στην τήρηση ορισμένων θεμελιωδών αξιών του πατριωτισμού, του έθνους, της οικογένειας, της προστασίας της εθνικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας. Ακόμη δε περισσότερο της προστασίας της εθνικής αξιοπρέπειας.

Που έχει καταβαραθρωθεί τα δύο με τρία τελευταία χρόνια.

Το ότι χάσαμε την αξιοπρέπειά μας συνεπώς χρειάζεται ένα ευρύτερο διάλογο.

Και ο διάλογος αυτός πρέπει να τεθεί πάνω στις βάσεις όχι τόσο τις κομματικές – με το να φτιάξουμε μια νέα συνομοταξία κέντρου, κεντροδεξιάς, δεξιάς άνω και κάτω – αλλά στις βάσεις της ανάγκης μας να βάλουμε μπροστά την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Γιατί δεν μιλάνε για ΠΑΤΡΙΔΑ  οι σημερινές δυνάμεις που είναι στην Βουλή;

Η ΠΑΤΡΙΔΑ – με Π κεφαλαίο – πρέπει να πρυτανεύσει.

Εάν για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρξουν νέες πολιτικές δυνάμεις, αυτό θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.

Όχι εγώ.

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του ΛΑΟΣ και τι του «επιφυλάσσει» το αύριο, κατά την άποψή σας; 
Εάν δεν ήμουν αισιόδοξος δεν θα ήμουν τώρα στο κόμμα!

Δεν θα ήμουν Τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος και δεν θα προσέβλεπα σε ένα θετικό μέλλον και σε ένα ουσιαστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα του τόπου…

Βεβαίως χρειάζεται πολλή δουλειά, ο δρόμος είναι ανηφορικός και θα είναι και δύσκολος.

Πράγματι, κανένας από μας, με πρώτο τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, τον κ. Καρατζαφέρη και μέχρι και το τελευταίο στέλεχος, δεν υποτιμά τις δυσχέρειες.

Αλλά νομίζω ότι το μέλλον – με σύνεση, με σοβαρότητα, με δουλειά – είναι με το ΛΑΟΣ.

Και αν κρίνω από το γεγονός ότι πολύς κόσμος – και μάλιστα όχι κόσμος που ψήφισε το κόμμα τις τελευταίες εκλογές – λέει ότι αλλιώς θα ήταν τα πράγματα για τον τόπο εάν ήμασταν εμείς στην Βουλή, τότε μπορώ να πω ότι αυτό για μένα αποτελεί το καλύτερο δείγμα της δικής μας προοπτικής.

Και για μένα αυτό αρκεί.

Συνέντευξη στη Μύριαμ Νικολαΐδου – Ντενίση

www.elora.gr

17 thoughts on “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΝΤΗΣ: «ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»!…

 1. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ.
  ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜ.ΑΡ
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΣ)
  (ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΜΗ ΔΕΞΙΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΜΗ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΜΗ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ, ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)

 2. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!. ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΛΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ,! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ!, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΑΣ! ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ!, ΑΦΗΣΑΝ ΧΑΛΑΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΦΥΛΑΚΤΗ! ΣΚΟΠΙΜΩΣ? Η» ΖΑΜΑΝ ΦΟΥ!,ΣΤΑ ΑΡΧΙΔ@Α ΜΑΣ ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ!. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΤΟΣΗ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ!.» ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ!. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!&ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ! ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΕΝΑ ΥΓΕΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ!ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ!. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΗ! ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!.ΕΜ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ! ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΧΑΣΑΜΕ! ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! ΜΑΣ! ΜΑΣ! ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΟΧΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ!.

 3. @1 EGO PANTOS HMOYN STIS PROHGOYMENES EKLOGES KAI THA IME KAI STIS EPOMENES LIGO PIO DEKSIA ME ENA KOMA POY OI PRAKSIS TOY INE PERISOTERES APO TA LOGIA TOY…!!! GIATI DEN ERXESTE KAI ESIS MAZI MAS ??? NEOI ANTHROPOI PATRIOTES SAN ESAS XEROYN IDIETERHS EKTIMISHS STOYS KOLPOYS MAS ….. KAI THA BOHTHISETE NA APODOTHI KAI DIKEOSINH EPITELOYS SE AFTON TON TOPO…!!!! E????

 4. ΕΠΩΝΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΜΕ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ!, ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ! ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ 3ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! . ΓΙΑΥΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ!, ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ! ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΝΥΧΤΑ!..ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ! . ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ! ΤΗΣ, ΘΕΛΟΥΝΕ!!!.

 5. @3
  ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΕΠΤΑΕΤΙΑ.
  ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΝ, ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΟΠΩΣ Η ΓΑΖΑ ΛΟΓΩ ΧΑΜΑΣ.
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ / ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΗ.
  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ……….
  (βλ. ΠΑ.ΣΟ.Κ / ΔΗΜ. ΑΡ. ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ)

 6. @5 PES OTI PAO PASO SE OTI LES …. APOPSH SOY INE KAI THN SEBOME ALLA NA SE ROTHSO KATI … ANTE XRYSH AYGH DEN THELOYME PIOS APOMENH ..??TI NA PSIFISIS…????? PASOK ND DIMAR SE KAMIA TON PERIPTOSEON GIA KKE SIRIZA DEN TO SIZITO KALITERA NA MOY MARATHOYN TA XERIA….. MONO ANEKSARTITOI ELLHNES ALLA KAPIA STIGMH IXAN AFISI NA ENOHTHI OTI THA MPOROYSAN NA SINERGASTOYN ME THN X.A ……. {KAI PROSOPIKA PISTEBO OTI AN THELOYN PRAGMATIKA NA KIBERNHSOYN AFTH EINAI KAI H SOSTH KATEFTHINSH POY PREPI NA KINITHOYN…} TORA OSO AFORA THN APOMONOSH THS XORAS … TI PREPI NA GINI GIA NA MAS GOYSTAROYN ??? NA TOYS LEME SE OLA NE KAI NA APEMPOLOYME TA DIKEOMATA MAS ???? KAI STO FINALE DEN MPORO NA KATALABO GIA PIO LOGO THA APOMONOTHI H XORA EFOSON THA DIEKDIKI TA DIKEOMATA THS SIMFONA ME TOYS NOMOYS TA PSIFISMATA KAI TIS SIMFONIES THS E.E ??? PEDIA TO EXO KSANAPI OTI APENANTH STOYS SIMAXOYS {TELOS PANTON} MAS DEN EXOYME MONO IPOXREOSIS EMIS EXOYN KAI AFTOI…..

 7. P.S AMA DEN MPOROYME NA EPILEKSOYME ELEFTHERA AFTON POY GOYSTAROYME NA MAS KIBERNISI EPIDI THA MAS KANOYN DIKSOYN RANOYN E AS PAH NA G@MITHI AS IPSOSOYME KSENH SIMEA AS DILOSOYME APIKIA NA TELIONOYME…!!!!!!!!!!!!! AS TO DIAOLO…!!!!!!!!!!!!!!!

 8. @7+8
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
  (ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΚΕ) ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΛΛΑ)
  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΧΘΕΙ (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΑΤΠΙΣΗ……»ΑΠΟΤΑΣΣΕΣΑΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ??») ΤΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΤΡΕΙΑ» ΤΟΥ Β’ΠΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ!!
  ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΘΝΙΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕ….. ΜΕΤΡΟ…..
  Γ@ΜΩΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ!!
  Γ@ΜΩ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΝΤΑΗ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΣ ΤΟΥ, ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΡΕΣ» ΝΤΑΗΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΡΑΝΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΚΟΚΚΑΛΛΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ «ΕΔΩΣΑΝ» ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!!

 9. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΛΕΟΝ………..
  ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ.
  ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ………..
  ———————
  ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΑΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ (ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΩΣ) ΜΙΑ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΦΙΛΕ……
  ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΜΗ ΒΙΑ,
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!!!!
  ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΞΙΣΩΣΗ…………

 10. @9 10 afta poy anaferis pio pano ta exi arxisi na ta apotasete….{iparxoyn kai sxetika bideo me dilosis…xaraktiristiko paradigma mia erothsh poy egine ston kasidiari gia to ti pistebi oti egine sthn kipro h apantish htan oti h kipros prodothike alios an den ixe prodothi giati den ektelesthkan oi arxigoi ton trion somaton stratoy gia anikanothta…???? an bro to binteo tha to balo….} alla na mhn ksexname oti kapia simbola poy ine toso misita se emas ine simbola arxeoelinika poy epidi xrisimopihthikan apo ton xitler tote simera den theloyme na ta blepoyme….. gia thn sigrish metaksi xamas kai xryshs ayghs tha moy epitrepsis na diafonhso {gia poloys kai diaforoys logoys pistebo oti h sigrish ine atoph kai adikh…} …..ne tha itan kalh fash na mporoysan na sinergastoyn metaksi toys {opos ipes oi men sta ergasiaka oi den sta ethnika} alla otan iparxi tetio xasma apopseon {kai tetio parelthon metaksi ton dio} tote opos ipes oniro therinhs niktos…… pantos simfono oti h bia ine fasismos apopoy kai an proerxete kai milontas apo prosopikh pira den ine mono oi xrisabghtes aftoi poy spane kefalia ……… {pantos gia thn kypro poy anaferhs {epidi h mana moy ine kyprea ara kai ego misos kiprios} ektos apo toys stratiothkoys poy sigoyra exoyn terastia efthinh gia afto poy sinebh kita kai kata karamanlh meria….{ kala ton atila 1 ton ekanes gia na anebo ego sthn eksoysia… ton atila 2 giati ton ekanes…??? IXE PI TOTE STON ETZEBIT……….}…..

 11. P.S erothsoyla: sthn eyroph afthn thn periodo {09-12} kratoi melh den ixan {akro}-deksies kibernhsis ????? apomonothike kenena??? {kane an thes mia ereyna sto internet to apotelesma tha se ekpliksi…} {paradigmata : edioksh ton roma … fregata boyliazi doylemporiko… kai alla pola….} kane mia ereyna …

 12. @STARSCREAM
  ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΛΙΝΚ ΤΟΥ 13.
  ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟΥ @14
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΡΕΠΟΥΣΗ.
  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ.

 13. @15 ENTAKSI ADERFE OYTE ESI PIANHS EMENA APO TON LEMO OYTE EGO ESENA ELEYTHEROI ANTHROPOI IMASTE …… {KAI TO LAOS EXI MESA KAPIOYS ANTHROPOYS POY EKTIMO…} KALA KANIS KAI PSIFIZIS KATA SINIDISH AFTO INE KAI TO SOSTO ALOSTE … 😀

 14. ΜΕ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ+ 10000000000000000 ΣΤΑΡΣΚΡΙΜ & ΕΠΩΝΥΜΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s