"Greek National Pride" blog / Τουρκία

Λεπτομέρειες για το Altay παρουσιάζονται σε συνέδριο


ALTAY1

Πρόσθετες λεπτομέρειες για το τουρκικό άρμα Altay και το πρόγραμμα ανάπτυξης  παρουσιάσθηκαν από το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας, σε συνέδριο της  εταιρείας Development Network  UK για Μελλοντικά Τεθωρακισμένα Οχήματα στη Ρώμη.

Στο πρόγραμμα  ανάπτυξης χρησιμοποιούνται δύο Πρωτότυπα Δοκιμών (Test Rigs) Κινητικότητας (Mobility: MTR) και ισχύος  Πυρός (Firepower: FTR).

Το MTR έχει διανύσει περισσότερα από 2.000km από τον προηγούμενο  Νοέμβριο, ενώ το FTR θα  εκτελέσει αρχικά βολές ακίνητο και κινούμενο κατά σταθερών στόχων, για να  ακολουθήσουν δοκιμές εναντίον κινούμενων.

Τα δεδομένα από τις δοκιμές των MTR και FTR θα αξιοποιηθούν για να  κατασκευασθούν δύο πλήρη Πρωτότυπα Οχήματα (PV1/2) που θα χρησιμοποιηθούν για πιστοποίηση.

Οι συνομιλίες για  τη φάση παραγωγής αναμένεται να αρχίσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ η  έναρξη εργασιών για τα πρώτα 250 άρματα τοποθετείται το 2015.

Οι εγχώριοι υποκατασκευαστές για το Altay υπερβαίνουν τους 100, μεταξύ των οποίων η Aselsan παρέχει το προηγμένο Σύστημα  Ελέγχου Πυρός (FCS) στηριζόμενο  σε υπολογιστές και το σύστημα διαχείρισης μάχης, η Roketsan το σύνολο θωράκισης και η ΜΚΕ  το πυροβόλο 120mm/55cal λείας  κάννης και τα πυρομαχικά.

Η Hyundai  Rotem της Νότιας Κορέας παρείχε τεχνογνωσία στο κύριο πυροβόλο, στη  θωράκιση, στο σύστημα υδροπνευματικής ανάρτησης και στο συγκρότημα ερπύστριας.

Η MTU προμηθεύει  την πλέον πρόσφατη έκδοση του Ευρωπαϊκού Συγκροτήματος Ισχύος (EuroPowerPack) στηριζόμενου  σε κινητήρα ντίζελ V-12 MT883  Ka 501 με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου “common-rail” και απόδοση 1.500hp στις 2.700 στροφές ανά  λεπτό, συζευγμένο σε αυτόματη μετάδοση Renk HSWL 295TM με 5 ταχύτητες εμπροσθοπορείας και 3 όπισθεν,  καθώς και υψηλής αποδοτικότητας σύστημα ψύξης.

Η SSM αναμένει επιδόσεις επιτάχυνσης 0-32km/h σε 6 δευτερόλεπτα  περίπου, μέγιστη ταχύτητα σε οδούς 65km/h, τυπική σε ανώμαλο έδαφος 45km/h και αυτονομία 450km.

Το Altay διαθέτει  7 διπλούς επιλαστιχωμένους εδαφικούς τροχούς ανά πλευρά, οδοντωτό τροχό κίνησης  πίσω, αδρανή εμπρός και τροχίσκους επαναφοράς ερπύστριας. Το σύστημα κύλισης θα  υποστηρίζει μέγιστο μικτό βάρος άρματος μέχρι και 68 μετρικών τόνων.

Η εσωτερική αρχιτεκτονική του άρματος είναι συμβατική, όπως και η σύνθεση  του τετραμελούς πληρώματος.

Ο οδηγός διαθέτει κάμερες ημέρας και θερμικής απεικόνισης  εμπρός και πίσω.

Το πυροβόλο του Altay τροφοδοτείται  χειροκίνητα με πυρομαχικά, ενώ διαθέτει σύστημα εξαγωγής αερίων, θερμικό  χιτώνιο και σύστημα αναφοράς στομίου κάννης.

Τα πυρομαχικά αποθηκεύονται στο  πίσω άκρο του πύργου, με καλύμματα εκτόνωσης στην οροφή.

Ο εξοπλισμός κίνησης  και ελέγχου του πυροβόλου είναι αποκλειστικά ηλεκτρικός.

Το ομοαξονικό πολυβόλο  είναι διαμετρήματος 7,62mm, ενώ  μπορεί να τοποθετηθεί και δεύτερο των 7,62mm στα αριστερά της οροφής του πύργου για χειρισμό από τον γεμιστή,  εφόσον απαιτείται.

Για την οροφή του πύργου προβλέπεται επίσης τηλεχειριζόμενος  σταθμός οπλισμού με πολυβόλο των 0,50in (12,7mm) που θα ελέγχεται από τον αρχηγό του άρματος ή τον  γεμιστή.

Σειρές σωλήνων εκτόξευσης βομβίδων βρίσκονται δεξιά και αριστερά στο  πίσω μέρος του πύργου.

Ο πυροβολητής διαθέτει σταθεροποιημένο σκοπευτικό  ημέρας/ θερμικής απεικόνισης με τηλέμετρο λέιζερ, καθώς και βοηθητικό  σκοπευτικό.

Ο αρχηγός διαθέτει πανοραμικό σκοπευτικό ημέρας/ θερμικής  απεικόνισης με τηλέμετρο λέιζερ, τοποθετημένο στην οροφή του πύργου.

Το Altay διαθέτει  βασικό σκάφος και πύργο από συγκολλημένο χάλυβα, όπου μπορεί να προστεθεί  τμηματική σύνθετη (modular  compound) θωράκιση και Εκρηκτική Αντιδραστική Θωράκιση (ERA).

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει  σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, προστασία CBRN, κλιματισμό, ταυτοποίηση στόχων πεδίου μάχης, συστήματα  διαχείρισης μάχης και επικοινωνιών, σύστημα εντοπισμού και καταστολής  πυρκαγιάς/ έκρηξης, καθώς και επίγνωση κατάστασης 360°, τα οποία μπορούν να  λειτουργήσουν με βοηθητική μονάδα ισχύος των 17kW.

Με προετοιμασία, το άρμα θα μπορεί  να διασχίσει υδάτινο κώλυμα βάθους 4m.

πηγη

One thought on “Λεπτομέρειες για το Altay παρουσιάζονται σε συνέδριο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s