"Greek National Pride" blog / ΑΛΒΑΝΟΙ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ Νέα αλυτρωτική δήλωση Μπερίσα: «Τα σύνορα της Αλβανίας ξεκινούν από την Πρέβεζα»


erdo-sali-OXTHROI

«Ξαναχτύπησε» ο Σαλί Μπερίσα με νέα αλυτρωτική δήλωση «οι σημερινοί Αλβανοί  έχουν χωρισθεί σε  5 χώρες» τοποθετώντας την Ελλάδα στο κάδρο, όχι ως φιλοξενούσα στο έδαφός της αλβανικούς πληθυσμούς, αλλά ότι διαβιούν ως μειονότητα, με προφανή επιδίωξη να θέσει θέμα εδαφικών διεκδικήσεων.

Και το ερώτημα είνα «Που το πάει η Αλβανία και ο Σ.Μπερίσα;».

Γιατί η πολιτική περί «μειονοτήτων» που ασκεί η αλβανική πολιτική ηγεσία έχει αρχίζει και μοιάζει επικίνδυνα με αυτή την Άγκυρας που πλέον με την πολιτική της θέτει ζητήματα επαναχάραξης συνόρων και δημιουργίας εκ μη όντων, μειονοτικών προβλημάτων.

Οι καιροί είναι πονηροί και οι δημιουργίες τεχντητών κρατών και ανύπαρκτων μειονοτήτων, με αλλοίωση της Ιστορίας, στο καθημερινό πλέον πρόγραμμα.

 

 

Και βέβαια επανέλαβε ότι ισχύει η δήλωσή του ότι «Τα σύνορα της Αλβανίας ξεκινούν από την Πρέβεζα».

Δήλωση που είχε γίνει με αφορμή τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο με την Αθήνα, αφού ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για τις εκδηλώσεις.

 Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κατά τη δεύτερη ημέρα της  49ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο μίλησε εκ μέρους της Αλβανίας για την «Ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο».

Στην ομιλία του  ο πρωθυπουργός Μπερίσα τόνισε ότι «η Αλβανοφοβία είναι μία στάση προς τους Αλβανούς και είναι δρώσα και απειλεί σοβαρά τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Αν κοιτάξετε το χάρτη της Ευρώπης δεν βρίσκεται άλλη χώρα η οποία να περιβάλλεται από τη θάλασσα και άλλες πέντε χώρες, όπως είναι η Αλβανία, όπου οι σημερινοί Αλβανοί  έχουν χωρισθεί σε  5 χώρες.

Πιστεύω ότι μέσα από τη διαδικασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το θέμα είναι ασήμαντο, ωστόσο είναι επικίνδυνο με τη ιδέα ότι οι Αλβανοί  παραμορφώνονται σε πέντε έθνη σε πέντε διαφορετικές χώρες μεταξύ τους.

Και αυτό είναι απαράδεκτο.

Αυτό ενδέχεται αν δημιουργήσει και να προκαλέσει αντιδράσεις.

Υποστηρίζω και επικροτώ το διάλογο μεταξύ της Πρίστινας και του Βελιγραδίου στις Βρυξέλλες.

Προφανώς έχουν επιτευχθεί  βασικές επιτυχίες.

Αλλά νομίζω  ότι η συμπεριφορά η οποία απελευθερώνεται από την αλβανοφοβία και κινείται προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης είναι ζωτικής σημασίας.

Η κατάσταση είναι λεπτή στην περιοχή εξαιτίας των Αλβανών.

Πρέπει να αποδεχθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε πέντε διαφορετικά κράτη.

Είναι ένα έθνος που χωρίζεται  σε πέντε κράτη, ένα από αυτά είναι και η Ελλάδα.

Αλλά θέλουμε να κοιτάξουμε στο μέλλον ωστόσο μας εμποδίζει η αλβανοφοβία, η οποία βρίσκεται σε λειτουργία», δήλωσε ο Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός είπε, ακόμη, ότι οι Αλβανοί θα απορρίψουν οποιεσδήποτε ιδέες που προέρχονται από αυτές τις πέντε χώρες.

Με λίγα λόγια ο Μπερίσα θέτει θέμα μειονότητας σε όλους τους γείτονές του (το Κοσσυφοπέδιο δεν πιάνεται, είναι αλβανικό μόρφωμα έτσι και αλλιώς), με την βασική διαφορά ότι σε Σεβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια οι πληθυσμοί αυτοί διαβιούν αιώνες, ενώ στην Ελλάδα μας είρθαν για εργασία τα τελευταία 20 χρόνια, χάρις την «λαμπρή» μεταναστευτική μας πολιτική.

Αυτά συμβαίνουν όταν ανοίγεις την «πόρτα» σε όμορρες χώρες, και δεν σκέφτεσαι το μετέπειτα.

Ο Μπερίσα μας προϊδεάζει και για κάτι άλλο.

Δεν θα δεχτεί καμμιά ιδέα από τις χώρες αυτές είπε.

Που σημαίνει ότι έχει ήδη δικιά του ατζέντα, και δεν πρόκειται να αλλάξει τις «φανταστικές» του επιδιώξεις για κανέναν.

Άλλωστε φαίνεται να τα έχει καλά με υπερατλαντικά κέντρα στη γη της Εσπερίας, αλλιώς δεν εξηγείται το θάρρος του, να συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις αλυτρωτικές «κορώνες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 thoughts on “ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ Νέα αλυτρωτική δήλωση Μπερίσα: «Τα σύνορα της Αλβανίας ξεκινούν από την Πρέβεζα»

 1. Η ΑΛΒΑΝΟΦΟΒΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ.
  ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ «ΦΟΒΗΘΕΙ» ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ…………
  ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ!!!!!!!!
  ———
  ΠΡΟΣΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ «ΤΑ ΛΕΜΕ» ΓΙΑ ΑΛΛΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΩΜΕΝΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ,
  ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΡΑΗΛ – ΓΑΖΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ 1967………….(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ)
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!!!!
  ΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!!!!!!!! (ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ)
  ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!!!!!
  ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΠΩΣ Γ###ΜΑΣ!!!
  (ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΑΠΟ ΤΑ 10 ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ 2… ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ+ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΑ…… 12!!!!!!!!!)

 2. Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ! ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ! Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ( ΙΣΛΑΜ !) ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ MR. ERDO! ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥ ΥΠΕΞ! MR.FOOL DAVUTOGLU!..NA ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ!.. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ!. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ!. ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! ΚΑΙ ΒΑΛΕ! ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!. ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΛΟΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟ!, ΣΙΓΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΤΟΣ! ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΟΣ! ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΣ!,ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ! ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ! ΑΦΓΑΝΟΣ! ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ! ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ,ΤΟΥΡΚΟΣ!.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ!..( ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ? ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ!) ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 500 ΧΡΟΝΩΝ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ?, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ΣΑΣ???????. ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΑΓΡΙΑ!.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s