Το υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε την έγκριση για να προχωρήσει η υπογραφή των συμβολαίων με τη γαλλική εταιρία Total, ώστε να προχωρήσει σε έρευνες για την εξεύρεση αποθεμάτων υδρογονανθράκων στα «οικόπεδα» 10 και 11 εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Μετά από αυτή την εξέλιξη προφανώς οι ανακοινώσεις της Τουρκίας για τη διενέργεια ερευνών με το σκάφος που προμηθεύτηκε από τους Νορβηγούς φαντάζουν λίγο ως τραγική ειρωνεία, αφού οι Γάλλοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα διστάσουν να μεταφέρουν στην περιοχή ομάδα μάχης με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ντε Γκολ».

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!
emis panta prepi na imaste etimi na antimetopisoume kathe exthro asxetos pou stis 1,000 apiles oi 999.99 einai lektikes.proxorame nomima ston dromo pou xaraksame gia tin aoz kai an oi tourki den simfonoun kai den ipografoun to dikaio tis thalasas provlima tous .