"Greek National Pride" blog / ΗΠΑ / Τουρκία

Ο «μύθος» της «άτρωτης» Τουρκίας στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ! Έκθεση «σοφών» υπό την Ολμπράϊτ!


Μία έκθεση για την Τουρκία, το σήμερα αλλά και το αύριο αυτής της χώρας έχει πάντα ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από τις ΗΠΑ και από μία επιτροπή στην οποία επικεφαλής έχει τοποθετηθεί η γνωστή στα Βαλκάνια κι όχι μόνο Μαντλίν Ολμπράϊτ. Τα συμπεράσματα που βγαίνουν απ΄ αυτή την έκθεση δεν είναι όλα ευχάριστα για την Τουρκία.

Αντιθέτως.

Η εικόνα της διαρκώς «απογειωμένης»  Τουρκίας έχει αρχίσει να “θαμπώνει” και οι κίνδυνοι ειδικά στον τομέα της οικονομίας είναι υπαρκτοί.

Το “Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων” στο οποίο εκτός από την Ολμπράϊτ, συμμετέχουν πολλά και δυνατά ονόματα που έχουν γνώσεις και επιρροή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική , μελέτησε από τον περασμένο Μαϊο έως και πριν από μερικές εβδομάδες τη Τουρκία και κυρίως το μέλλον της και τις σχέσεις που θα μπορεί ή θα πρέπει να έχει η Αμερική μ΄ αυτή τη χώρα.

 

 

Ποιοι συμμετέχουν σ΄ αυτό το συμβούλιο; Δείτε μερικές από τις υπογραφές

Μετά τα πρώτα εισαγωγικά κεφάλαια ,όπου ασφαλώς αναγνωρίζεται η μεταμόρφωση και άνοδος της Τουρκίας σ΄ όλα σχεδόν τα επίπεδα επί εποχής Ερντογάν, επισημαίνονται πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν ότι και η Τουρκία έχει θέμα.

Και είναι σε ορισμένα σημεία εντυπωσιακές οι ομοιότητες των προβλημάτων,όπως κι εμείς τα βιώσαμε -χωρίς να τα καταννοούμε- την εποχή της μεγάλης φούσκας των πάντων.

Την περίοδο των κυβερνήσεων Σημίτη δηλαδή.

Το κείμενο της έκθεσης είναι πολύ μεγάλο.

Σήμερα παρουσιάζουμε περιληπτικά ένα μέρος της και αύριο θα επανέλθουμε.

Ποια είναι λοιπόν τα “αγκάθια” που “τραυματίζουν” και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ; Σύμφωνα με την ομάδα υψηλότατου επιπέδου που συνέταξε την έκθεση:

•Πρώτα απ΄ όλα ο προβληματισμός εκφράζεται για την οικονομία της.

Μπορεί να παραδέχονται οι Αμερικανοί ότι η Τουρκία πραγματικά μεταμορφώθηκε τα τελευταία 10-15 χρόνια όμως δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους επισημαίνοντας:

“Στο οικονομικό μέτωπο, οι κίνδυνοι παραμονεύουν για τη Τουρκία, της καταναλωτικής ανάπτυξης, η οποία έχει οδηγήσει σ΄ ένα μεγάλο και αυξανόμενο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές…

Κίνδυνοι υπάρχουν και λόγω των ισχυρών δεσμών της με τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

•Στην εξωτερική της πολιτική οι συντάκτες της έκθεσης εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τις θέσεις που κατά καιρούς έχει πάρει η Τουρκία, οι οποίες όπως λένε δεν είναι πάντα κατανοητές.

Επισημαίνουν ότι η Άγκυρα έχει γίνει πιο “φιλική” προς την Ουάσινγκτον σε θέματα όπως το Ιράν και η Συρία, αλλά είναι σαφείς οι επιφυλάξεις τους.

Χρησιμοποιούν μάλιστα τη λέξη “δυσπιστία” για να περιγράψουν κάποιες φάσεις των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας .Και υποστηρίζουν ότι αυτή η δυσπιστία εκφράζεται με μεγαλύτερη ένταση από την Άγκυρα προς την Ουάσινγκτον. Παραδέχονται ωστόσο ότι ανάλογο κλίμα υπάρχει και αντίστροφα.

Στρατιωτικές σχέσεις

Η έκθεση των Αμερικανών ούτε λίγο,ούτε πολύ υποστηρίζει ότι παρά την αίσθηση που γενικά υπάρχει ότι ΗΠΑ και Τουρκία έχουν τα τελευταία 60 χρόνια στενές στρατιωτικές σχέσεις με “μικρές τριβές” ,η αλήθεια είναι ότι οι στρατιωτικές τους σχέσεις δεν “ήταν σχεδόν ποτέ ομαλές”!

Για να στηρίξουν αυτό το προφανώς ακατανόητο για εμάς επιχείρημα φέρνουν ως παράδειγμα την Κύπρο (!!!), υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ… ήρθαν περίπου σε δύσκολη θέση με την εισβολή.

Επιπλέον αναφέρουν το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων και βέβαια την υπόθεση της εισβολής στο Ιράκ, όπου οι Τούρκοι δεν επέτρεψαν τη διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων από το έδαφός της.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να ενοχλεί τις ΗΠΑ είναι η περίεργες και όχι πάντα ξεκάθαρες θέσεις που παίρνει η Τουρκία σε “ευαίσθητα θέματα” όπως για παράδειγμα τα πυρηνικά.

Η στάση της στο θέμα του Ιράν ,η συμφωνία που επεδίωξε με τη Βραζιλία αλλά και το Ιράν και η στάση της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις κυρώσεις κατά της Τεχεράνης ενισχύουν την καχυποψία και την δυσπιστία των Αμερικανών,που ανησυχούν για τον “δυτικό προσανατολισμό” της Τουρκίας.

Η σύγκρουση με το Ισραήλ, αλλά και η ένταση που υπάρχει στην νοτιοανατολική Μεσόγειο ,είναι επίσης θέματα που φέρνουν “απέναντι” Τουρκία και ΗΠΑ.

Βέβαια επισημαίνουν ότι παρά την ένταση και τη δυσπιστία που κατά καιρούς σηματοδοτούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, η γεωστρατηγική σημασία της δεύτερης για την πρώτη παραμένει μεγάλη.

Γι΄αυτό και προτείνουν η προσπάθεια για να διατηρηθούν οι σχέσεις σε καλό επίπεδο να είναι συνεχής.

Όμως για να γίνει αυτό γράφουν θα πρέπει και η Τουρκία να κατανοήσει ότι οι καλές σχέσεις απαιτούν:

– Αμοιβαίο σεβασμό για τα συμφέροντα του άλλου

– Αμοιβαία εμπιστοσύνη

– Στενές και εντατικές διαβουλεύσεις για τον προσδιορισμό κοινών στόχων και στρατηγικών σε θέματα κρίσιμου ενδιαφέροντος που θα παρέχουν αμοιβαία οφέλη

– Όχι εκπλήξεις σε πολιτικές, ιδιαίτερα σε σημαντικές περιοχές που ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες

– Αναγνώριση του γεγονότος ότι θα υπάρξουν αναπόφευκτα διαφορές και ως εκ τούτου θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για τη διαχείρισή τους, έτσι ώστε να μην βλάψουν την σχέση

Η αμερικανική έκθεση προτρέπει επί της ουσίας την Τουρκία να κλείσει μέτωπα.

Με την Αρμενία και την Κύπρο πιο συγκεκριμένα. Γίνονται αναφορές στα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην Κύπρο και στην επιμονή της Τουρκίας να έχει μερίδιο σ΄ αυτά.

Οι μεταρρυθμίσεις του Ερντογάν

Στην αμερικανική έκθεση οι μεταρρυθμίσεις που επέβαλε ο Ερντογάν εκθειάζονται αλλά προκύπτει ένας προβληματισμός για την άνοδο του ισλαμισμού και της μαντήλας.

Οι συντάκτες της έκθεσης κατανοούν τις ανησυχίες που υπάρχουν στους “κοσμικούς” της Τουρκίας και θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η χώρα δεν θα “ισλαμοποιηθεί”

Τι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει γίνει η δέκατη έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο “συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, όπως η υψηλή ανεργία και ένα τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών”,σημειώνουν οι Αμερικανοί στην έκθεσή τους.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις τους οι ειδικοί που παρακολουθούν την Τουρκία ανησυχούν για την “υπερθέρμανση” της οικονομίας της.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ήταν 77,2 δισεκατομμύρια δολάρια, διογκώθηκε κατά 10% στις αρχές του 2012.

Η πιστωτική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία την κάνει ευάλωτη σε κάθε είδους “σοκ”.

Η τουρκική λίρα ήταν το νόμισμα με τις δεύτερες χειρότερες αποδόσεις στις “αναδυόμενες οικονομικά χώρες” και η ανεργία η οποία υποτίθεται είχε ελεγχθεί, άρχισε να ανεβαίνει από το 2011.

Κάποιοι αναλυτές προειδοποιούν για την τεράστια φούσκα στην αγορά του rael estate. Οικονομικοί παρατηρητές επισημαίνουν ακόμη ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνθηκε το 2012. Το αν μπορεί η κυβέρνηση Ερντογάν να διαχειριστεί μια “προσγείωση” της απογειωμένης οικονομίας της είναι ένα από τα ερωτήματα που φαίνεται να απασχολούν πολύ σοβαρά τους Αμερικανούς.

Οι οικονομικοί αναλυτές ανησυχούν γιατί φοβούνται ότι οι πολιτικοί υπολογισμοί του πρωθυπουργού Ερντογάν τον οδηγούν στο να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε βάρος της μακροοικονομικής σταθερότητας.

Οι οίκοι αξιολόγησης αμφισβητούν την ορθότητα της απόφασης της Τουρκίας να μην ασκήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική και να αυξησει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Όπως επισημαίνουν στην έκθεσή τους το “δέσιμο” της τουρκικής οικονομίας με την ΕΕ αποτελεί ένα προφανές και μεγάλο πρόβλημα.

www.onalert.gr

10 thoughts on “Ο «μύθος» της «άτρωτης» Τουρκίας στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ! Έκθεση «σοφών» υπό την Ολμπράϊτ!

 1. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ (ΟΛΟΙ «ΑΜΥΝΑ» ΤΟ ΛΕΝΕ..) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
  ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.
  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΙΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΗΣΗ.
  ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΔΙΩΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΤΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ………..
  ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΝΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ), ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ»………….
  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ «ΔΩΣΕ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΙ ΚΡΕΒΑΤΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΣΙ:
  «ΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΑΞΕΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΗΞΕΙ».
  -ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΑ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ) ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ WIKILEAKS ΟΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ.
  ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…….

  -ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΣΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ.

  -ΕΛΠΙΖΩ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΛΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ.
  —————-
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΗ.
  ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.
  ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

 2. ΥΓ:
  -ΕΠΛΙΖΩ ΝΑ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ.
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΡΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ…………..
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΥΠΟΘΑΛΠΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΑΠΡΟΘΥΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ.

 3. ΥΓ2
  ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (1) ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΚΕΚΡΟΠΟΡΤΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ, (2) ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΑΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ.
  ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΕ ΝΑ ΑΞΑΓΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΡΑΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΑΜΤΙΣΤΕΙ (ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ Η «ΦΙΛΙΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΚΥΡΟΣ.
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ «ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ».
  —–
  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ, Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΠΕΙΘΗΝΙΟΣ, Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΑΦΕΛΗΣ ΥΠ.ΕΞ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΚΙ ΑΣ «ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ (ΚΑΤΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΣ) ΦΥΛΑΚΕΣ».

 4. ΕΠΩΝΥΜΕ(ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;;;;)!!!!Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!!!!!!!!

 5. @ ΙΩΑΝΝΗΣ
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΒΙΒΙΛΙΟ!!
  (ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ)
  🙂

 6. ΥΓ:
  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ.
  ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΗΔΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ.
  ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ,
  ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΩΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟ.
  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΜΑΡΙΝΕΣ, ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ………

 7. ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟ ΟΓΔΟΟ ΚΑΙ ΕΝΑΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!!!!!
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΑΡΒΙΝΟΣ!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s