"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Η αμαρτωλή λίστα άνοιγε (μόνο) μετά τα μεσάνυχτα


Νέα τροπή στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής έδωσε το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το USB, με την επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειές της για να δει αν μπορεί να τεκμηριώσει δόλο στις ενέργειες του Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και να βρει το απολεσθέν CD, χωρίς το οποίο τα πάντα βρίσκονται στον αέρα.

 Στην προσπάθεια της Επιτροπής να ανακαλύψει το αρχικό CD και κυρίως τι περιείχε αυτό, ως ιδιαιτέρως σημαντικό αξιολογείται ένα από τα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, το οποίο έως σήμερα έχει περάσει στα ψιλά. Πρόκειται για δύο εκτυπώσεις που φέρεται να έχουν γίνει στο σύνολο του αρχείου excel, σε ημερομηνίες που παραπέμπουν σε χρόνο προγενέστερο της άφιξης του CD στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η πρώτη εκτύπωση παραπέμπει στις 13/10/2009, ενώ η δεύτερη στις 11/2/2010, με την πρώτη να αφορά όλα τα αρχεία και η δεύτερη μόνο το excel.

 

 

Μέλη της Επιτροπής εκτιμούσαν ότι ακόμη και αν δεν βρεθεί το αρχικό CD, οι εκτυπωμένες σελίδες μπορούν να αποτελέσουν, αν όχι αποδεικτικό στοιχείο, τουλάχιστον χρήσιμο εργαλείο για την εξακρίβωση του περιεχομένου του πρώτου CD.

Ετσι δεν αποκλείεται να γίνει νέο αίτημα στις γαλλικές Αρχές, ώστε να βρεθούν και να αποσταλούν στην Επιτροπή οι εκτυπώσεις των εν λόγω αρχείων.

 Από εκεί και πέρα, ωστόσο, το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης άφησε και πολλά, μα πάρα πολλά θολά σημεία.

Γεγονός που οδήγησε τα μέλη της Επιτροπής στο να κλητεύσουν άμεσα, μεθαύριο το πρωί, ως μάρτυρες τους δύο υπαστυνόμους της ΔΕΕ, οι οποίοι υπογράφουν το πόρισμα.

Ενα από αυτά, αν ο περίφημος χρήστης με την ονομασία Windows User, ο οποίος παραπέμπει σε δύο ανοίγματα περιόδου Παπακωνσταντίνου και σε ένα άνοιγμα περιόδου Διώτη αναφέρεται στον ίδιο υπολογιστή.

Στο πόρισμά τους οι πραγματογνώμονες-ειδικοί της ΔΕΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο χρήστη, δεν αποκλείεται ωστόσο να πρόκειται ακόμη και για τρεις διαφορετικούς χρήστες, αφού ο όρος Windows User υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές.

 Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα εστιάσουν και στο αν μπορεί να ταυτοποιηθεί ότι το άνοιγμα που φαίνεται πως έχει γίνει το ίδιο βράδυ κιόλας της άφιξης της «λίστας Λαγκάρντ», δηλαδή στις 30/9/2010 έχει γίνει σε CD ή σε USB.

Βουλευτές-μέλη της Επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό, αν αποδειχθεί ότι μετέγραψε το CD σε USB από το πρώτο κιόλας βράδυ, συνδυάζοντας την ενέργεια αυτή με την κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ. Σφακιανάκη ότι η αντιγραφή σε USB δείχνει ξεκάθαρο δόλο.

Πάντως, εντύπωση στα μέλη της Επιτροπής έχει προκαλέσει το γεγονός ότι και τα δύο ανοίγματα που αφορούν περίοδο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρονται σε μεταμεσονύκτιες ώρες. Πιθανότατα, όπως εκτίμησαν, επειδή όλα γίνονταν υπό άκρα μυστικότητα!

 Από εκεί και πέρα, το πόρισμα συνεισέφερε και πολλά νέα στοιχεία.

Οπως το ότι το συνολικό ποσό που διακινήθηκε μέσα από τη «λίστα Λαγκάρντ» είναι 4,5 δισ. δολάρια, ενώ το ανώτατο ποσό στο οποίο έφτασαν οι συνολικές καταθέσεις ήταν 3,2 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, από τα συνολικά 2.062 αρχεία της λίστας τα φυσικά πρόσωπα είναι 1.816, ενώ 246 αρχεία αφορούν σε λογαριασμούς εταιριών.

Οι Αρχές ταυτοποίησαν 1.750 φυσικά πρόσωπα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι 65 άτομα εμφανίζονται σε δύο αρχεία excel, ενώ δύο άτομα εμφανίζονται σε τρία αρχεία.

 Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έβγαλαν ένα «ουφ» ανακούφισης διαπιστώνοντας ότι το πόρισμα της ΔΕΕ βγάζει «λάδι» τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και αυτό γιατί όλοι είχαν καταλάβει ότι η παραμικρή σκιά στο πρόσωπο του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου θα ισοδυναμούσε με σκιά στο σύνολο της κυβέρνησης.

Γιώργος Λυκουρέντζος

dimokratianews.gr

One thought on “Η αμαρτωλή λίστα άνοιγε (μόνο) μετά τα μεσάνυχτα

  1. ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ!!!>>ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΘΛΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!! ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΩΝ Ε.Δ. ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ!!!!, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ !!!, ΜΕΤΑ ,ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΑΣ!!! ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ!!!, ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΟ-ΛΥΚΟ-ΤΟΥΡΚΟΙ!!!! .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s