"Greek National Pride" blog / ΙΣΛΑΜ / Νεό-Οθωμανοί / Τουρκία / OIKONOMIA

Μεγάλη δουλειά ρε παιδί μου o καθηγητής [Αχ. Νταβούτογλου]!


1

Ξεκίνησε η ομιλία του Αχμέτ και όλοι κρέμονταν από τα χείλη του, η σοφία αυτού του ανθρώπου φαίνεται από το πονηρό γελάκι κάτω από τις μουστάκες (σημάδι ανδρισμού στην Τουρκία, μη βλέπετε που δε μιλάμε, δεν τολμάμε, αφού ξυριζόμαστε…).

Η ομιλία ήταν στο συνέδριο με τίτλο «Η Τουρκία υπό το φως των διεθνών εξελίξεων, 2013», το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MÜSİAD).

Από τον τίτλο της Ένωσης προκύπτει δια την ατόπου, ότι υπάρχουν και… δέσμιοι επιχειρηματίες – βιομήχανοι, τολμούμε να εικάσουμε ότι οι ανεξάρτητοι… ψηφίζουν το AKP του Ερντογάν.

 

 

Αυτά όμως είναι εισαγωγικά. Μικρή η ουσία.

Το συγκλονιστικό τμήμα της ομιλίας του Αχμέτ Νταβούτογλου, ναι, του φίλου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του νυν υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα ερχόταν λίγο αργότερα και θα αφορούσε μια «παρεξηγημένη έννοια», κατά Νταβούτογλου πάντα, αυτή του «ιερού πολέμου» (jihad).

2

 

Τολμούμε να θεωρήσουμε, ότι όσα είπε ο… λόγιος που βρισκόταν στο βήμα του συνεδρίου, θα πρέπει να συντάραξαν πολλές κυβερνήσεις και απλούς ανθρώπους, μη μουσουλμάνους, που έχασαν τους αγαπημένους τους επειδή κάποιοι διεξήγαγαν λέει… ιερό πόλεμο.

Κατηγόρησε τους νεοσυντηρητικούς και τους φιλο-ισραηλινούς στις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν τον λάθος ορισμό του «ιερού πολέμου», ασχέτως του ότι δεν χρειάζεται να ανήκεις σε καμία από τις δυο αυτές κατηγορίες για να θεωρείς με βάση την εμπειρία και την εφαρμογή στην πράξη, τους οπαδούς του «τζιχάντ» ως ψυχοπαθείς.

«Για μας είναι ιερή αυτή η έννοια», είπε όμως ο Αχμέτ, «είναι το όνομα του να παλεύουμε για την τιμή μας εάν απαιτηθεί, αλλά πρώτα σημαίνει πάλη εναντίον τω δικών μας ορίων» και ότι καταλάβατε, καταλάβατε.

Μόνο για λόγους προστασίας των νεότερων φίλων του ιστοχώρου δεν πλημμυρίζουμε την είδηση με βίντεο όπου φαίνεται επακριβώς τι πιστεύουν και τι εγκλήματα διαπράττουν οι οπαδοί του «τζιχάντ».

3

 

Άρα και με πολύ απλά λόγια, στα παλιά μας τα παπούτσια η ερμηνεία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τον όρο.

Αντί να κατηγορεί εμάς για το πώς τον αντιλαμβανόμαστε και τις δυο προαναφερθείσες κατηγορίες στις ΗΠΑ, να απευθυνθεί σε όλους αυτούς τους ψυχικά διαταραγμένους, επιχειρώντας να τους πείσει.

Δεν έχουμε καμία απολύτως υποχρέωση να μελετήσουμε το Κοράνι που ο καθένας τους το ερμηνεύει όπως του γουστάρει. Δεν θα κάνουμε θεολογική συζήτηση δεν μας ενδιαφέρει, βλέπουμε την εφαρμογή στην πράξη και κρίνουμε.

Ελπίζουμε, στις ΗΠΑ τουλάχιστον και την ΕΕ, να κατάλαβαν πια με τι «φρούτο» έχουν μπλέξει και γιατί διαπρεπείς διεθνείς αναλυτές όπως ο Έντουαρντ Λούτβακ και ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης τον έχουν αποκαλέσει «βλάκα».

www.defence-point.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s