Πολύ ενωρίτερα απ’ότι αναμενόταν τελικά θα ενισχυθεί το Πολεμικό Ναυτικό με τις φρεγάτες FREMM ή για την ακρίβεια με την πρώτη φρεγάτα FREMM.
Κατόπιν επιμονής της ελληνικής πλευράς (υπήρξε μεγάλη πίεση στην συντόμευση των ημερομηνίων παράδοσης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο κατόπιν σχετικής εισήγηση του ΓΕΝ) η πρώτη φρεγάτα FREMM που θα παραδοθεί θα είναι η γαλλική D651 Normandie, η οποία ήδη έχει πέσει στο νερό και εκτελεί δοκιμές για λογαριασμό των ναυπηγείων, του ναυπηγικού κολοσσού DCNS.
Αν όλα πάνε καλά, θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τον Μάϊο του 2014 και αφού πρώτα επί έναν χρόνο γαλλικό Ναυτικό και ΠΝ θα τεστάρουν στο σκάφος και θα εκπαιδεύονται ελληνικά πληρώματα στο σκάφος και στα εξαιρετικά προηγμένα οπλικά του συστήματα.
Πλέον η Ελλάδα, έστω και με αυτό το πρώτο σκάφος αλλάζει κατηγορία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΦΡΕΜΜ!, ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ! ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΤΙ!.