Πριν από 60 χρόνια ακριβώς -συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου του 1953- συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο οι 70 χώρες στις οποίες χρωστούσε χρήματα η Γερμανία. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως η Αίγυπτος και το Πακιστάν, εκτός από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.
Στόχος τους δεν ήταν να πιέσουν τη Γερμανία να προβεί σε μέτρα λιτότητας προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της.
Το αντίθετο.
Στόχος των χωρών αυτών (επαναλαμβάνουμε, και της Ελλάδας) ήταν να βοηθήσουν τη Γερμανία να ορθοποδήσει, γιατί έτσι θα συνέβαλλαν παράλληλα στην ευημερία ολόκληρης της δυτικής Ευρώπης.
Από τον Α’ Παγκόσμιο
Ούτε όμως και η Γερμανία του 1953 είχε ως επιλογές τη λιτότητα και την επιστροφή των δανείων.
Το αντίθετο!
Η γερμανική οικονομία, όπως υποστήριζαν οι ηγέτες της τότε, χρειαζόταν «φρέσκο» χρήμα για την ανοικοδόμηση της χώρας.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗ ΠΙΣΩ?????? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΑ@ΗΣΕ! ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟ@Ο!. ΑΥΤΟ ΙΣΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛ@ΜΠΑΡΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ! ΚΟΛ@ΡΑΤΣΑ! ΤΟΥΡΚΟΓΑ@ΗΜΕΝΗ!.