"Greek National Pride" blog

Aμυντική αεροπορική βιομηχανική ζώνη …κατασκευάζει η Τουρκία !


kopkit

Η Τουρκία επενδύει στην αεροπορία τεχνολογίες για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας !

Αποφασισμένος να είναι αυτάρκης στην άμυνα, η Τουρκία έχει αποφασίσει να »τρέξει »  στον τομέα των αερομεταφορών και των διαστημικών τεχνολογιών με τρεις νέες επενδύσεις,  υψηλού επιπέδου στην άμυνα ανακοινώθηκε  χθές 6/3  Τετάρτη.


Το πρώτο είναι η δημιουργία μιας οργανωμένης βιομηχανικής ζώνης, που  βρίσκεται σε μια έκταση πάνω από 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα στο  Καζάν συνοικία της Άγκυρας , όπου οι εγχώριες και ξένες εταιρείες που ειδικεύονται στον τομέα των αερομεταφορών και του χώρου θα συγκεντρωθούν μαζί.

«Αυτό θα είναι μια εξειδικευμένη οργανωμένη βιομηχανική ζώνη, που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αεροπορία,»  δήλωσε ο Μουράτ Μπαγιάρ, υφυπουργός για την Undersecretariat για Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM), δήλωσε στην Άγκυρα στο  » Ημέρες Βιομηχανικής Συνεργασίας και  Άμυνας  στο συνεδριακό Aerospace.
Ο Ερντογάν στο πιλοτήριο  Τούρκικης κατασκευής εκπαιδευτικού αεροπλάνου …(ΕΑΒ…Ακούς; )

 Η βιομηχανική ζώνη, που κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα στην  Αμυντικη βιομηχανία  της Τουρκίας  με την γιγαντιαία τουρκική Aerospace Industries (TAI), με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρκίας Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, αναμένεται να είναι έτοιμη το επόμενο έτος.

Το δεύτερο σημαντικό βήμα Τουρκία έχει αναλάβει στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας και χώρο είναι η δημιουργία του χώρου και το δορυφορικό κέντρο της Ένταξης σήμερα να έχουν εγκατασταθεί εντός TAI. «Εμείς θα παράγουμε  όλα τα είδη της παρατήρησης και επικοινωνιών δορυφόρους εκεί», δήλωσε ο Μπαγιάρ στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση. Η τρίτη επένδυση, και άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την ανεξαρτησία της άμυνας για τη χώρα, προέρχεται από την Aselsan, ένας γίγαντας της αμυντικής βιομηχανίας που παράγει ηλεκτρονικά προϊόντα άμυνα. Δεδομένου ότι τα μέρη των προσπαθειών της Τουρκίας να προμηθεύσει στην εγχώρια αγορά τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), όσο το δυνατόν, η εταιρεία έχει τη θέσπιση ενός μηχανισμού, όπου υψηλής τεχνολογίας ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου τεχνολογίες θα παραχθεί.

Η Τουρκία έχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία, στην οποία με τους  γίγαντες της βιομηχανίας  να υποστηρίζονται από ένα μεγάλο αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).

 Σχεδόν 200 επιχειρήσεις, εκ των οποίων περίπου 100 είναι ξένες  αντιπροσωπεύεται στην τριήμερη συνάντηση βιομηχανική συνεργασία ημέρες στην Άγκυρα, κατά την οποία τα περίπου 4.000 επιχειρήσεις-to-business επαφές που αναμένεται να γίνει μεταξύ των εκπροσώπων των ξένων και των τοπικών επιχειρήσεων.

Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο έργο της ποιότητας της άμυνας της Τουρκίας και των ΜΜΕ αεροπορίας παράγουν, «Η συνεργασία που πρέπει να γίνουν εδώ [μεταξύ ξένων και εγχώριων επιχειρήσεων] θα είναι μια μακροχρόνια σχολίασε ο ,» Μπαγιάρ , προσθέτοντας ότι το γεγονός,  θα ανοίξει το δρόμο για την επιτυχή μελλοντική συνεργασία μεταξύ των εταιρειών. Η σύμβαση, η οποία διοργανώθηκε από την Άγκυρα με βάση Άμυνας και Αεροπορίας Cluster (ΟΣΣΑ), υπό την αιγίδα της SSM, σηματοδοτεί το πρώτο στην κατηγορία του στις εκδηλώσεις της αμυντικής βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν στην Τουρκία.

Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η ετήσια έσοδα της άμυνας της Τουρκίας και της βιομηχανίας των αερομεταφορών είχε τετραπλάσια αύξηση, ενώ οι εξαγωγές πενταπλασιάστηκαν

. Το μέλλον είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι οι δαπάνες του κλάδου για την έρευνα και την ανάπτυξη έχουν αυξηθεί πάνω από δέκα φορές κατά την ίδια περίοδο. Για να πάρουμε ένα παράδειγμα, περίπου οκτώ χρόνια, ετήσια έσοδα της TAI, ανήλθε σε περίπου $ 1 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε 50 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος, TAI Διευθύνων Σύμβουλος Μουχαρέμ Dortkasli, δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναπτυχθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία από την αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία Manufacturers Association (SASAD), ο συνολικός κύκλος εργασιών της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των στοιχείων που παράγονται από την πολιτική αεροπορική βιομηχανία, έφτασε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, ενώ ο συνολικός αριθμός των εξαγωγών ανήλθε σε 1,1 δισεκατομμύρια δολαρίων κατά το ίδιο έτος !

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Άμυνα και Σύνδεσμος Εξαγωγέων Αεροπορική Βιομηχανία »(SSI), η οποία ιδρύθηκε το 2011, αντανακλώντας τη σημαντική ανάπτυξη της βιομηχανίας έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, οι εξαγωγές εικόνα του κλάδου ανήλθε σε 1,262 δισεκατομμύρια δολαρίων το 2012, ενώ ο αριθμός ήταν μόνο λίγο πάνω από $ 600 εκατομμύρια το 2007, και 850 εκατομμύρια δολάρια το 2010.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της SSM για 2012-16, η βιομηχανία έχει ως στόχο να αυξήσει τις ετήσιες έσοδα για $ 8 δισεκατομμύρια και οι εξαγωγές σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2016. Σήμερα κατατάσσεται 16η θέση από πλευράς κύκλου εργασιών, η βιομηχανία ελπίζει να τοποθετήσει στα κορυφαία 10 στον κόσμο μέχρι το 2023 !

Η Τουρκία  εργάζεται προς την κατεύθυνση της εγχώριας παραγωγής και θα κατασκευάζει  μαχητικά αεροσκάφη, με την πρώτη δοκιμαστική πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023.

πηγή:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s