"Greek National Pride" blog / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος

Ο Ελληνισμός, η Τουρκία και οι δεσμοί με τους Άραβες


aozARABES

Ανησυχητικές, αλλά ανεπιβεβαίωτες είναι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στα αιγυπτιακά ΜΜΕ σχετικά με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Τα δημοσιεύματα επιμένουν ότι η Νομοθετική Επιτροπή της Αιγυπτιακής Βουλής ενέκρινε την πρόταση βουλευτού να ακυρωθεί η συμφωνία Αιγύπτου – Κύπρου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Η Κύπρος διαψεύδει τα δημοσιεύματα και εύχομαι να πρόκειται για λάθος, υπερβολή ή ανεπίσημες κινήσεις. Πάντως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, γι’ αυτό πρέπει τα δύο κράτη του Ελληνισμού να είναι προετοιμασμένα για παλινωδίες, υπαναχωρήσεις και υπονομεύσεις στο καυτό ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

 Αναφέρομαι σε υπονομεύσεις διότι είναι προφανής η επιδίωξη της Αγκυρας να ανατρέψει ή να αποτρέψει κάθε σχετική συμφωνία της Ελλάδος και της Κύπρου με γειτονικές χώρες.

Ηδη η συμφωνία για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ με την Αλβανία, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ανετράπη με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου των Τιράνων.

 

 

Οσοι ξέρουν μιλούν και για τουρκικό δάκτυλο.

Στην Αίγυπτο η Αραβική Ανοιξη μάλλον φέρνει φθινόπωρο για τα συμφέροντα του Ελληνισμού, διότι επί Μουμπάρακ βρίσκαμε καλύτερη συνεννόηση.

Σέβομαι τις εσωτερικές διεργασίες της φίλης χώρας και τις αποφάσεις του λαού της, αλλά έχω την εντύπωση ότι η σημερινή κυβέρνηση κοιτάζει περισσότερο προς την Τουρκία παρά προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Εξάλλου στη Λιβύη η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του Καντάφι, ο οποίος επέμενε να διεκδικεί την ΑΟΖ της ελληνικής νήσου Γαύδου.

 Το μετριοπαθές Ισλάμ που προβάλλουν ο Ερντογάν και το κόμμα του επιχειρεί να σβήσει το κατακτητικό οθωμανικό παρελθόν, αναβαθμίζοντας την τουρκική παρουσία στον αραβικό κόσμο και επιβάλλοντας ένα ηγετικό προφίλ.

Το βλέπουμε και στη Συρία, όπου η Αγκυρα φανατικά και με κάθε τρόπο στηρίζει την εξέγερση κατά του Ασαντ για να ελέγχει το μετά Ασαντ καθεστώς, αν και όποτε υπάρξει.

Γενικότερα η Αγκυρα -και όχι μόνον τώρα με τον Ερντογάν- αξιοποιεί το χαρτί του εκδυτικισμένου Ισλάμ ώστε να έχει και την εύνοια των ΗΠΑ στο αραβικό παιχνίδι της.

ΟΙ ΗΠΑ θεωρούν ότι το τουρκικό πείραμα έως σήμερα -δεν ξέρουμε τι θα βγάλει αύριο ο ασκός του Αιόλου- είναι επιτυχές διότι από τον Κεμάλ επιβλήθηκαν δυτικά πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά πρότυπα σε μία μουσουλμανική χώρα. Αυτή τη μορφή ισλαμοδημοκρατίας θα ήθελαν να εξαγάγουν στον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο για να αποφευχθούν τα καθεστώτα τύπου Ιράν.

Ούτε και το σαουδαραβικό πρότυπο συγκινεί τη Δύση, απλώς συμμαχεί με τη χώρα λόγω των πετρελαίων της.

Η μέχρι τώρα πορεία της Τουρκίας είναι καλό παράδειγμα προς μίμηση.

 Ο κορυφαίος Βρετανός ιστορικός του 20ού αιώνος Αρνολντ Τόινμπι στο βιβλίο του «Η δίκη του πολιτισμού – Ο κόσμος και η Δύση», το οποίο εξεδόθη το 1966, υπογραμμίζει ότι η Αμερική και η Ευρώπη συγχωρούν κάθε παράπτωμα, ακόμη και κάθε έγκλημα της Τουρκίας, διότι θέλουν να την προβάλουν ως τον πρότυπο συνδυασμό Ισλάμ και «δυτικής δημοκρατίας» στα μουσουλμανικά κράτη.

Παρά τις αμερικανικές αντιδράσεις για τα αντιεβραϊκά σχόλια του Ερντογάν, ο δυτικός κόσμος ακόμη ανέχεται ή/και υποστηρίζει την τουρκική δυναμική ανάμειξη στα εσωτερικά των Αράβων.

Ας το έχουμε υπ’ όψιν μας τώρα που η Κύπρος ήδη άρχισε και η Ελλάδα αρχίζει συντόμως τον διπλωματικό μαραθώνιο για τη χάραξη των γραμμών της ΑΟΖ.

 Ο Ελληνισμός έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Παρά την εκδίωξη χιλιάδων Ελλαδιτών και Κυπρίων από την Αίγυπτο του Νάσερ, ουδέποτε ζητήσαμε αποζημιώσεις, στο δε Παλαιστινιακό δείχνουμε πάντα ευαισθησία.

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ δεν αντιστρατεύεται ούτε πρέπει να παραβλάψει τους ιστορικούς δεσμούς μας με τους Αραβες. Χρειαζόμαστε το Ισραήλ, χρειαζόμαστε όμως και τη φιλία των Αράβων.

dimokratianews.gr

4 thoughts on “Ο Ελληνισμός, η Τουρκία και οι δεσμοί με τους Άραβες

 1. Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, (ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ).

  ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
  ΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
  ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΗΣΕΙΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ) ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΕΧΕΙ,
  ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ…………………
  (ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ)

  ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟΙ
  ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ!!!
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!!

  ΚΡΙΜΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ,
  ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ PhD TOYΣ,
  ΚΡΙΜΑ ΤΑ THINK TANK ΤΟΥΣ,
  ΚΡΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ,
  ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ,
  ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ,
  ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ,
  ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ!!!!!!!
  ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!!!!

  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΟΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ………

  ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ, (ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΟΠΟΥ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΗΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΛΑΩΝ))
  ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ Ή ΔΥΤΙΚΟΣΤΡΟΦΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Γ Ε Λ Ο Υ Ν ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ Χ Ο Υ Ν Τ Ε Σ ΕΙΝΑΙ,
  ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥΣ.
  ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ.

  ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΕΙ Η ΔΥΣΗ ΣΑΝ ΞΕΡΟΨΗΜΕΝΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
  ΓΙΑ ΤΑ Σ Κ Ο Υ Π Ι Δ Ι Α………………..

  Η ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ…..ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
  Τ Ι Π Ο Τ Α.

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΠΟΥ (ΠΑΛΙ) ΑΦΕΛΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ.
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ……………..
  ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ………

 2. ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ…..ΚΑΘΑΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ….

 3. @2
  ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ.

  ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ (ΣΧΕΔΟΝ?) Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ (ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ).

  ΚΑΙ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟΝ ΓΑΠ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΜΕ ΣΤΟΛΙΣΚΟ,
  ΕΝΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ.
  ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ «ΠΟΝΑΝΕ» ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ Ή ΧΑΛΑΝΕ ΦΙΛΙΕΣ:
  ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  (ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟΥ).
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΙΡΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
  [ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ, ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΛΕΝΕ ΝΑΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 37% ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΩΝ……]
  ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ…….

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΡΕΙ ΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.

  ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ κτλ.
  ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ (δλδ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ).

 4. ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΕΛΕΜΠΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΛ ΘΑΝΙ.
  ——————
  ΑΡΑΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
  (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΒΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΟΠΤΕΣ)
  ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ:
  Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ,
  Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,
  Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ
  .

  ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ,(ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΙΚΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ), ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΚΟ, ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΩΣ ΤΟ ΙΡΑΚ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΔΑΝ.

  Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ (ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΑΛΙΤΖ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, (ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ), ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΠΟΥ Η ΚΕΛΕΜΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥΣ.
  ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ, Ο ΛΙΒΑΝΟΣ, Η ΣΥΡΙΑ (ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ), Η ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΗ, ΤΟ ΟΜΑΝ, Η ΤΥΝΗΣΙΑ, ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, Η ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΔΑΝ.

  Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΩΡΑ,(ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ,
  ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ.
  ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  ————–
  ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ:
  Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, Η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΣΝΙΕΣ, ΤΟΥΚΜΕΝΙΣΤΑΝ, ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ κτλ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s