"Greek National Pride" blog

Σχεδόν άχρηστο το ισραηλινό Iron Dome


IRON DOME

Ημιλειτουρικό χαρακτηρίζουν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Πολιτειών το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome του Ισραήλ, και αμφισβήτησαν ευθέως τα ποσοστά επιτυχίας που παρουσίασαν οι Ισραηλινοί κατά την τελευταία σύγκρουση στην λωρίδα της Γάζας το 2012.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις από τις ισραηλινές αρχές, το σύστημα Iron Dome καταπολέμησε με επιτυχία το 84% των παλαιστινιακών ρουκετών. Όμως, ο κορυφαίος καθηγητή του MIT για την αντιπυραυλική άμυνα Theodore Postol, πιστεύει ότι στην πραγματικότητα κατάφερε να καταστρέψει μόνο το 5% έως 10% των κεφαλών.

Τα δεδομένα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε μεγάλο βαθμό είναι υπερβολικα όσον αφορά τον αριθμό των καταρρίψεων του Iron Dome στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης το περασμένο έτος, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Theodore Postol σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.

«Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό από το 84% που υποστηρίζεται από τις από την Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις,» είπε ο εμπειρογνώμονας. Μετά από τη μελέτη της πορείας των πυραύλων αναχαίτισης στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, το Νοέμβριο του 2012, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε όλες τις αναχαιτίσεις δεν καταστράφηκαν οι κεφαλές, ακόμα κι αν επλήγηκε ένας πύραυλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγγυημένη καταστροφή της κεφαλής είναι μόνο σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης με τον πύραυλο αναχαίτισης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλευρά του Ισραήλ μπορεί να ισχυρίζεται ότι το Iron Dome λειτουργησε εύλογα, για να δικαιολογήσει την μη εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα κόστιζε πάρα πολύ ακριβά στις δύο πλευρές. Ο ίδιος τόνισε ότι ένιωσε «άβολα» βλέποντας ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν την ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο λειτουργεί «στο μισό.»

» Έντονη κριτική στις ικανότητες του SM-3

Ο Theodore Postol είχε αμφισφητήσει έντονα στο παρελθόν τα παρουσιαζόμενα ποσοστά επιτυχίας του πυραυλικού συγκροτήματος Patriot κατά τη διάρκεια του Πολέμου στο Ιράκ το 1991. Τότε είχε υποστηρίξει ότι στην πραγματικότητα το Patriot μπορεί να μην έπληξε απολύτως κανέναν στόχο.

 

ΠΗΓΗ:

3 thoughts on “Σχεδόν άχρηστο το ισραηλινό Iron Dome

 1. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝ ΩΡΑ ΜΑΧΗΣ, ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.
  ΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΘΕΝΕΙΕΣ, ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΩΣ ΙΡΑΝ………………..
  ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S 300 / 400 / 500.

 2. @2
  ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ,
  ΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ,
  ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΟΤ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ…………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s