"Greek National Pride" blog

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ Αερομαχίες με βολές F-18E κατά ιρανικών F-4C – Αναχαίτισαν Predator & U-2S οι Ιρανοί


F18REALXL

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στον Κόλπο με πρωταγωνιστές ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator και μαχητικά τύπου F-4C Phantom της ιρανικής Αεροπορίας (IRIAF) τα οποία αποπειράθηκαν να το καταρρίψουν.

Συγκεκριμένα το συμβάν σημειώθηκε ενώ το Predator πετούσε στον εναέριο χώρο πάνω από διεθνή ύδατα όταν την εμφάνιση του έκανε σχηματισμός μαχητικών Phantom τα οποία το καταδίωξαν προκειμένου να καταφέρουν να βρεθούν σε παραμέτρους βολής

Στην περιοχή έσπευσαν όπως έγινε γνωστό αμερικανικά μαχητικά που εγκλώβισαν τα ιρανικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ «δύο μαχητικά F-18E Super Hornet του αμερικανικού Ναυτικού επενέβησαν και εκτόξευσαν προειδοποιητικά πυραύλους αέρος-αέρος με αποτέλεσμα το ιρανικό F-4C που παρέμεινε για να καταδιώξει το UAV, να διακόψει την εμπλοκή και να αποχωρήσει από την περιοχή!

Στο μεταξύ σε άλλο περιστατικό που έγινε σήμερα γνωστό, πτήση αναγνωριστικού αεροσκάφους U-2 της αμερικανικής Αεροπορίας, το οποίο πετούσε στον εναέριο χώρο του Ιράκ – πιθανότατα σε μικρή απόσταση από τα ιρανικά σύνορα – εντοπίστηκε από ραντάρ αεράμυνας του Ιράν.

Το περιστατικό που συνέβη στις 10 Φεβρουαρίου, ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από δηλώσεις του ιρανού Ταξίαρχου Φαράζ Εσμαγιελι, διοικητή βάσης Αεράμυνας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος προσέγγιζε τον εναέριο χώρο του Ιράν, καθώς εντοπίστηκε και διατάχθηκε η αναχαίτιση του.

Έγινε γνωστό ότι η ιρανική Αεροπορία έδωσε scramble σε μαχητικά αεροσκάφη, πιθανότατα τύπου F-14A Tomcat προκειμένου να αναχαιτίσουν το U-2, το οποίο δεν έγινε γνωστό αν τελικά παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο αλλά μόνο ότι πετούσε σε πολύ μεγάλο ύψος.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι στο Ιράν, εθνική εορτή λόγω της επετείου νίκης της ισλαμικής επανάστασης.

Ο Ιρανός αξιωματικός ανέφερε επιπλέον ότι το προσωπικό της ιρανικής Αεράμυνας κατάφερε να εντοπίσει το U-2, το οποίο χρησιμοποιεί συστήματα υψηλής τεχνολογίας για συλλογή πληροφοριών, εκτελώντας τις διαδικασίες εντοπισμού, αναγνώρισης και εγκλωβισμού αποτρέποντας της συνέχεια της αποστολής του.

Η περιγραφή των ιρανών ταιριάζει με το προφίλ δράσης του U-2 παρά το γεγονός ότι η αμερικανική Αεροπορία δε σχολίασε τους ιρανικούς ισχυρισμούς.

Το U-2 γνωστό και ως «Dragon Lady», μπορεί να πετάει σε ύψος 70,000ft (21,336m) πάνω από την περιοχή επιχειρήσεων για αρκετές ώρες, σχεδόν ως ένα ανεμόπτερο λόγω των πτητικών χαρακτηριστικών του και της χαρακτηριστικής πτέρυγας μεγάλου εκπετάσματος.

Σχεδιάστηκε το 1955 από το φημισμένο τμήμα απόρρητων αεροσκαφών Skunk Works της Lockheed Martin και έχει εκσυγχρονιστεί παραμένοντας διαχρονικά ένα από τα ικανότερα μέσα συλλογής πληροφοριών και παρακολούθησης εκπομπών της USAF μέρα και νύχτα και με κάθε καιρό.

Αυτή τη στιγμή σε επιχειρήσεις πετάνε 32 U-2S υποστηρίζοντας επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με τη Μ. Ανατολή να αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος εξορμώντας από προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων στη περιοχή.

Μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποικιλία αισθητήρων ηλεκτροοπτικών, ραντάρ συνθετικής απεικόνισης SLAR τύπου ASARS 2, εξοπλισμό καταγραφής ηλεκτρονικών εκπομπών Senior Glass, καθώς και συστήματα αναμετάδοσης πληροφοριών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s