"Greek National Pride" blog

TO ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΑΥΛΩΦ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


590_220134

1  εισαγωγή

Ο άνθρωπος αντιδρά ανάλογα των ερεθισμάτων, τα οποία δέχεται από το περιβάλλον στο οποία ζει και κινείται. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα, μήπως δυνάμεθα να ελέγχουμε τα ερεθίσματα, οπότε ελέγχουμε και τις αντιδράσεις, με συνέπεια να μπορούμε  να ρυθμίζουμε τις ανθρώπινες ενέργειες;

 Στο ερώτημα αυτό απάντησε  ο Ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Παυλώφ που  γεννήθηκε το 1849 στο Ρεζάν της Ρωσίας. Ειδικεύτηκε στη φυσιολογία του νευρικού συστήματος. Δημιούργησε μία νέα μέθοδο του ζωικού οργανισμού. Με  αυτήν ανακάλυψε διάφορους νόμους της φυσιολογίας των «σιελογόνων, γαστρικών και υπογάστριων αδένων. Το 1904 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ, για το έργο του, «επί των πεπτικών αδένων».

2 Θεωρία του Παυλώφ

  Η θεωρεία του Παυλώφ είναι η εξής: Για την ύπαρξη ζωής έχουμε πάντοτε δύο δεδομένα. Τον ζωντανό οργανισμό και το περιβάλλον του. Τα δύο αυτά στοιχεία, οργανισμός και περιβάλλον, βρίσκονται μεταξύ τους σε συνεχή σχέση και σε αδιάκοπο αλληλοεπηρεασμό.  Η σχέση αυτή πραγματοποιείται με τα λεγόμενα «αντανακλαστικά»

Τα αντανακλαστικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στο απόλυτα ή σταθερά  που υπάρχουν εκ γενετής και είναι έμφυτα στο άτομο και στα επίκτητα, που ο Παυλώφ τα ονόμασε «εξηρτημένα»

 Τα σταθερά αντανακλαστικά δεν μεταβάλλονται. Άρα δεν μας ενδιαφέρουν. Τα εξαρτημένα όμως μας ενδιαφέρουν. Γιατί, αφού εξαρτώνται από τους εκάστοτε (μη μόνιμους) ερεθισμούς που στέλνει το (ρευστό) περιβάλλον, μπορούμε, στέλνοντας τους κατάλληλους εκάστοτε ερεθισμούς (με τη Προπαγάνδα), να έχουμε από τον οργανισμό, ατομικό (άνθρωπος) ή συλλογικό (κοινή  γνώμη) τις αντιδράσεις που επιθυμούμε. Δηλαδή, προκαλώντας τεχνικά ορισμένα αντανακλαστικά, κάνουμε το άτομο ή το πλήθος να ενεργήσει σύμφωνα με τις επιδιώξεις μας.

3 Το Πείραμα του Σκύλου και τα Σήμα

Ο Παυλώφ απέδειξε τη θεωρία του για τα εξαρτημένα ανακλαστικά, με ένα πείραμα που έμεινε κλασσικό. Πρόκειται για το περιβόητο «πείραμα του σκύλου του Παυλώφ».   Πήρε ένα σκυλί, ένα κομμάτι κρέας και ένα κουδούνι. Σήμανε το κουδούνι και μετά παρουσίασε το κρέας στο σκύλο, ο οποίος αντέδρασε όπως συνηθίζει στη θέα του κρέατος. Επανέλαβε τη πράξη πολλές φορές και παρατήρησε ότι ύστερα από αρκετές επαναλήψεις, ο σκύλος αντιδρούσε χωρίς να φανεί το κρέας, μόλις κτυπούσε το κουδούνι. Μέσα στο μυαλό του σκύλου, το κρέας είχε συνδυαστεί με το κουδούνισμα. Και ο οργανισμός του αντιδρούσε στον ήχο όπως στο κρέας.

 Το κουδούνισμα είχε γίνει το «σήμα» που συμβόλιζε το κρέας και ανήγγελλε τον ερχομό του. Και στο άκουσμα του, το σκυλί αντιδρούσε ακριβώς όπως στο απόλυτο ερεθισμό της θέας του αίματος.

 Στις Ένοπλες Δυνάμεις η θεωρεία των εξαρτημένων αντανακλαστικών, βρήκε εφαρμογή με τη καθιέρωση σαλπισμάτων, ο ήχος των οποίων προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες. Στο παρελθόν της ελληνικής ιστορίας, επισημαίνεται το σάλπισμα (νομή) του ιππικού όταν ταϊζόταν τα άλογα ή μουλάρια. Σε  περιόδους που υπήρχε έλλειψη τροφών και τα ζώα ήταν ανήσυχα,  σαλπίζονταν  νομή για να τα ηρεμούν.

Συνεπώς μπορούμε, με ορισμένα «σήματα» να κάνουμε τον άνθρωπο να αντιδρά όπως θέλουμε. Αυτή είναι η Παυλωφική θεωρία των «σημάτων», προέκταση της θεωρίας των αντανακλαστικών.

 4 Εφαρμογή της Θεωρίας των «Σημάτων

Μία εφαρμογή της θεωρίας των «σημάτων» από την εμπορική προπαγάνδα είναι οι διάφορες αφίσες που διαφημίζουν ένα προϊόν λ.χ ένα ποτό παρουσιάζοντας το μαζί με μία όμορφη κοπέλα. Με τον τρόπο αυτό, το ποτό  συνδυάζεται με τη κοπέλα. Κανονικά δεν υπάρχει κανένας λογικός δεσμός ανάμεσα τους. Η ταυτόχρονη όμως παρουσίαση των δημιουργεί ένα «σύνδεσμο» μεταξύ των.

Η κοπέλα γίνεται το «σήμα» του ποτού, όπως το κουδούνισμα γίνεται το «σήμα» του κρέατος από το σκυλί. Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην πολιτική Προπαγάνδα. Η Γαλλία ενσαρκώνεται με μία ωραία γυναίκα (Μαριάνα). Το ίδιο συμβαίνει και με την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, τη Δόξα.

 Στη αρχή των «σημάτων» στηρίζονται τα διάφορα σύμβολα που χρησιμοποιεί η Πολιτική Προπαγάνδα. Ο αγκυλωτός σταυρός του Χίτλερ, το σφυροδρέπανο ή το αστέρι των κομμουνιστών, είναι τα «σήματα» του ναζισμού, ή του κομμουνισμού, τα «κουδουνίσματα» που τα απευθύνουν προς τις ψυχές των οπαδών τους.

Σιγά – σιγά, με την πολλή χρήση, αυτά τα «σήματα», αποκτούν μια «ιερότητα» για τους οπαδούς της Ιδέας που εκφράζουν. Αποκτούν μια συγκινησιακή αυθυπαρξία. Έτσι λ.χ. το πολεμικό εμβατήριο, σαν «σήμα» του πολέμου, ανεξαρτήτως του αν υπάρχει πόλεμος, ξυπνά το πολεμικό ένστικτο και διεγείρει ολόκληρο το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

5  Η Διατήρηση του Συνειρμού «Σήμα» – Πραγματικότητα

 Αν συνεχίσουμε την πρόκληση,  των «εξηρτημένων αντανακλαστικών» για ένα μακρό χρονικό διάστημα, μόνο με τα «σήματα», χωρίς τον πρωτογενή ερεθισμό, στο τέλος, τα «σήματα», χάνουν τη σημασία τους και παύουν βαθμιαία να ασκούν οποιαδήποτε επίδραση επάνω στον οργανισμό. Αν δηλαδή κουδουνίσουμε πάρα πολλές φορές χωρίς να παρουσιάσουμε το κρέας, στο τέλος, ο σκύλος, παύει να  αντιδρά στο άκουσμα του ήχου. Θα πρέπει κάπου – κάπου, μετά από το κουδούνισμα, να του παρουσιάζουμε και το κρέας για να ανανεώνεται και να διατηρείται ο συνειρμός κουδουνίσματος – κρέατος.

 6  Η Μουδιασμένη Συνείδηση

 Το ίδιο πείραμα του σκύλου, έδειξε ότι η συνεχής επανάληψη των «σημάτων» χωρίς δικαίωση, προκαλεί βαθμιαία μία κατάσταση υπνώσεως στον οργανισμό. Στο τέλος δηλαδή, αυτός, φθάνει στο σημείο να μην αντιδρά ακόμη και όταν έρθει ο διαρκώς αναγγελλόμενος αλλά με επερχόμενος πρωτογενής ερεθισμός, το «κρέας». Ο σκύλος, έχει κουραστεί περιμένοντας κάθε φορά που ακούει το κουδούνισμα να δει το κρέας. Και η κούραση του είναι τόση, ώστε στο τέλος, δεν εκδηλώνει καμία αντίδραση, όχι πια μόνο στο κουδούνισμα, αλλά ούτε και στο ίδιο το κρέας. Περιέρχεται δηλαδή σε κατάσταση αποχαυνώσεως και απάθειας. Παραλύει η προσωπικότητα του και αναστέλλεται η βούληση του.  Το φαινόμενο αποκαλέστηκε  «μουδιασμένη συνείδηση».

  Η «μουδιασμένη συνείδηση» δεν αντιδρά φυσιολογικά. Βρίσκεται σε έκσταση και ή εκτελεί πειθαρχικά  τις θελήσεις της τυραννικής ηγεσίας ή αδιαφορεί και δεν προβάλλει αντίσταση. Σ΄ αυτή τη διαπίστωση του Παυλώφ στηρίζεται ολόκληρη η τεχνική  της «πλύσεως εγκεφάλου» τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής.

Η πλύση εγκεφάλου μπορεί να επιτευχθεί και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, με θύμα του ευρύτερα στρώματα της κοινής γνώμης ή και ολόκληρους λαούς. Η σπουδαιότητα του φαινομένου αυτού, αποκτά μεγάλη σημασία αν ερμηνευτεί στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Π.χ αν μετά από μια χρόνια κόπωση αδιαφορήσουμε για τις συνεχείς απειλές και στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο (κουδούνισμα), δεν θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μία πολεμική ενέργεια (κρέας) που θα ξεκινήσει από μια συνηθισμένη άσκηση, γιατί θα έχουμε υποστεί το φαινόμενο της μουδιασμένης συνειδήσεως.

 7  Εφαρμογή του πειράματος Παυλώφ στον Ελληνικό Λαό

 Έχοντας υπόψη την «αντικειμενική ψυχολογία» του Παυλώφ, δηλαδή γνωρίζοντας πως προκαλούνται τα διάφορα είδη αντιδράσεων των ζωντανών οργανισμών, οι πολιτικές εξουσίες δημιούργησαν «σήματα» ώστε να κάνουν τους ανθρώπους και τις ανθρώπινες μάζες να αντιδρούν όπως θέλουν.

Με τη τεχνική αυτή τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, διοχετεύουν  στον ελληνικό πληθυσμό φοβίες, ανυπαρξία ιδεολογιών, εφήμερες απολαύσεις με φθηνά τηλεοπτικά προγράμματα. Δηλαδή παρέχουν ανύπαρκτη τροφή σαν το κουδούνισμα του Παυλώφ. Έτσι επιτυγχάνουν την «μουδιασμένη συνείδηση», με απογοητευμένους Έλληνες που κάθονται σε καναπέδες  μπροστά στη  τηλεόραση, ή στο ίντερνετ. Έλληνες ανίκανους να αντιδράσουν, αλλά πάντοτε απρόβλεπτους.

Έτσι κατά χρονικά διαστήματα τους εξωθούν,  σε ελεγχόμενες  εκδηλώσεις τύπου «αγανακτησμένων», οι οποίες έχουν μικρά διάρκεια για να μην είναι επίφοβες.

 Η μεγαλύτερη επιτυχία του μεταπολιτευτικού συστήματος υπήρξε το ιδεολόγημα «η γενιά του Πολυτεχνείου». Μέσω αυτού, κατάφεραν άτομα με υποτιθέμενη αντιστασιακή δράση, να γίνουν επαγγελματίες πολιτικοί. Να ταίσουν σαν το κουδούνισμα του Παυλώφ τον Ελληνικό λαό με αυταπάτες, ενώ οι ίδιοι τον καταλήστευαν αυξάνοντας τις  καταθέσεις τους στην Ελβετία. Και όταν η κοινή γνώμη ξύπνησε, άρχισαν οι φοβίες.

Η δημοκρατία κινδυνεύει, υπάρχουν χουντικά σταγονίδια, θα έρθουν ξανά τα τάνξ. Πολλά κουδουνίσματα στην συνείδηση του ελληνικού λαού, εκτροπή της προσοχής του σε άλλα θέματα, ώστε να ξεχνάει τα προβλήματα του.

 Δεκάδες μικρά και μεγάλα κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες, πολιτικές και αθλητικές, περιοδικά κάθε είδους, πλημμύρισαν τις συχνότητες και τα περίπτερα. Τα αφεντικά τους απέκτησαν ένα θανατηφόρο δημόσιο όπλο, που μπορεί να δολοφονεί προσωπικότητες, να γελοιoποιεί σοβαρούς ανθρώπους και να αναδεικνύει πρόθυμους και αδίστακτους φελλούς.

Αρκούσαν μερικές προσκλήσεις σε παράθυρα και στρογγυλά τραπέζια σε ώρες υψηλής τηλεθέασης και έβλεπες σύντομα, κυριολεκτικά από το πουθενά να αναδεικνύονται. Αυτοί που αργότερα στην Βουλή και στο Υπουργικό Συμβούλιο, με προθυμία θα περνούσαν τις γραμμές, θα υπέγραφαν τις κατάλληλες προαποφασισμένες συμβάσεις και θα κάλυπταν ανεπιθύμητες αποκαλύψεις.

 Επαγγελματίες πολιτικοί, γόνοι και επίγονοι, τραπεζίτες και χρηματιστές, εκδότες και δημοσιογράφοι, τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν αναλάβει όχι μόνο την διακυβέρνηση της Χώρας, αλλά κυρίως την σταδιακή αποχαύνωση των Ελλήνων. Με συστηματική πλύση εγκεφάλου, «φυτεύουν» αριστοτεχνικά ιδέες και απόψεις σε όλους και τους βάζουν να αλληλομισιούνται, ώστε να μην τους ενοχλεί κανείς, στα σχέδιά τους. Και με το «διαίρει και βασίλευε», το πετυχαίνουν!

Μας χώρισαν σε αριστερούς και δεξιούς, παναθηναϊκούς και ολυμπιακούς,  διαδηλωτές και αστυνομικούς, αστούς και αγρότες, κεντρώους και απόκεντρους και κάθε τι άλλο, αρκεί να χτυπιόμαστε εμείς μεταξύ μας και αυτοί να συνεχίζουν, να πουλάνε την Ελλάδα, κομμάτι – κομμάτι, όσο-όσο. Να κλέβουν τον πλούτο της, αλλά και τα όνειρα του μέλλοντος των παιδιών μας.

Σημαντική κρίνεται η εκμετάλλευση του κινήτρου των αναγκών. Από το σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα», έφθασαν στο άλλο άκρο. «Μαζί τα φάγαμε», ώστε να δικαιολογήσουν την κλοπή του δημοσίου πλούτου, την μεγάλη κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των ιδιωτικών αποταμιεύσεων (περίοδος χρηματιστηρίου).

Aποκορύφωμα των ενεργειών υπήρξε το κούρεμα των ομολόγων, που τα ασφαλιστικά – επικουρικά ταμεία ως και λοιπών οργανισμών την πλήρωσαν για μία ακόμη φορά.   Έτσι μέσω των ΜΜΕ βομβαρδίζεται σήμερα ο ελληνικός λαός, με απειλές ότι εάν δεν υπογραφούν μνημόνια, δεν θα δοθούν νέα δάνεια και δεν θα πληρωθούν οι μειωμένοι μισθοί και συντάξεις. Και παράλληλα η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις διογκώνονται (ακόμη και στο δημόσιο).

Οι μισθοί μειώνονται, αλλά τα όλα τα είδη αυξάνονται προς χαρά των κερδοσκόπων. Σε αυτόν τον τόπο,  πάντοτε οι μαυραγορίτες θα ευημερούν και θα φοροδιαφεύγουν.

Και η ελληνική δικαιοσύνη, είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Μέχρι χθες έδιναν μόνοι τους αυξήσεις στον εαυτό τους. Καμία δίωξη σε κλέφτες και σε μιζαδόρους. Aπό την εποχή του Κολοκοτρώνη, μόνο οι στρατιωτικοί θα φυλακίζονται.

 Και όσο αφορά θέματα εθνικής κυριαρχίας, από το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» πασχίζουμε σήμερα να μην μας διώξουν από την ευρωζώνη. H καταχρεωμένη Ελλάς δαπανά υπέρογκα ποσά για την συμμετοχή της σε αποστολές του ΝΑΤΟ.  Τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Τρόικας να μας κυβερνούν, κτυπώντας κατά διαστήματα το κουδουνάκι με την ψευδαίσθηση ότι «ο λαός είναι στην εξουσία». Από το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» γεμίσαμε λαθρομετανάστες και τουρκικά τηλεοπτικά σήριαλ.

Στο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, πλήρης αδράνεια των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων. Κάποιος μάλιστα πρωθυπουργός μας κτύπησε το κουδούνι του Παυλώφ, λέγοντας ότι οι Έλληνες σε δέκα χρόνια θα  ξεχνούσαν και το όνομα Μακεδονία. Και οι ντροπές διαδέχονταν η μία μετά την άλλη. Μέχρι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μας χαστούκισε.

8 Επίλογος

Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της ποιο συστηματικής καταστροφής της Ελλάδας, της διάλυσης της κοινωνίας και του έθνους. Συστηματική, οργανωμένη, κατευθυνόμενη. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Δεν είναι τυχαία η αδυναμία μας και η παράλυση μας. Έχουν την προέλευσή τους στις μεθοδευμένες μεθόδους προπαγάνδας ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Το καθεστώς, απορροφημένο από το ένστικτο αυτοσυντηρήσεως και την θέληση του να δημιουργεί διαρκώς επιδιώξεις και συμφέροντα, νόθευσε την λειτουργία της δημοκρατίας και διαστρέβλωσε την έννοια της ελευθερίας, προσδίδοντας σε αυτήν ένα έξ ολοκλήρου αρνητικό περιεχόμενο. Η ελευθερία με την οποία ζούμε, είναι ουσιαστικά η ελευθερία καταστροφής της Ελλάδας.

 Τίθεται πλέον σε όλους μας το δίλημα : Θέλουμε αυτό το πολιτικό σύστημα χωρίς Ελλάδα, ή Ελλάδα χωρίς αυτό το σύστημα ; ». Αρκετά κουδουνίσματα ακούσαμε τόσα χρόνια, η συνείδηση μας μούδιασε, αλλά δεν πέθανε, γιατί ευτυχώς η «Η  Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Σήμερα ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου, γιατί η γενιά μου τους έκλεψε τα όνειρα και εγώ δεν αντέδρασα. Δεν τους παρέδωσα μία καλλίτερη Ελλάδα, αλλά ευτυχώς δεν την παρέδωσα μικρότερη.

Yπτγος ε.α Πασχαλίδης Ιωάννης

 

ΠΗΓΗ:

2 thoughts on “TO ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΑΥΛΩΦ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

 1. ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ..ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ..ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ..Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ..Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΑΞΗ…ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ….ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ…

 2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΠΑΥΛΏΦ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΕΧΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ…
  ΑΣ ΠΟΥΜΕ: ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ (ΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.
  ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ (ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ) ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ…
  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΟΑ, Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, Ο ΠΟΝΤΟΣ ΚΛΠ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΑΣΕ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ Ή ΤΙΣ ΛΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ (ΚΑΛΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ, ΑΦΟΥ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ…
  ΤΕΛΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ»ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΜΕΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΝ ΤΟ «ΚΡΕΑΣ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ «ΛΥΣΗ» ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s